Milan: kezdődik a RedBird-éra, Ibrahimovic aláírt – minimálbérért!

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.07.03. 20:08
null
Minimálbéren bejelentve? OK! (Fotó: AFP)
Agyzsibbasztó hazai és külföldi történések ide, forró nyár és még forróbb nyári események oda, ezen a nyáron sem kerülhetjük el, hogy ráncba szedjük a futball topligáinak átigazolásait, és egyáltalán nem mellékesen nagyon sok harasztot megzörgessünk. Sohasem látott árak, sohasem látott fizetések, mindenki eladó és megvehető (még mindig a labdarúgásról beszélünk), nem csoda, hogy a mai szurkoló a legváratlanabb pletyka és hír olvastán sem rezzen már meg. Nézzük, mit adott mára nekünk a nemzetközi piac és a nemzetközi szaksajtó! Az angolok után a szokásoknak megfelelően az olaszokkal folytatjuk.

 

Félmilliárd euró értékű keret ide, a minden hájjal megkent mesteredző, Stefano Pioli rutinja oda, sokak meglepetésére lett az AC MILAN a Serie A bajnoka. Az idény végére Rafael Leao, Théo Hernandez, Fikayo Tomori és Sandro Tonali játékjogának értéke meghaladta az 50 millió eurót a Transfermarkt szerint, nem sokkal maradt el ettől Franck Kessié; a Mike Maignan, Iszmael Bennaszer, Pierre Kalulu, Davide Calabria négyes a harmincmilliós, a Brahim Díaz, Ante Rebic, Alessio Romagnoli, Alexis Saelemaekers, Tommaso Pobega ötös a húszmilliós érték határán „táncolt”.

Zlatan Ibrahimovic pedig az ellenfél idegein, az örökifjú svéd 27 mérkőzésen 8 gólt és 3 gólpasszt jegyzőkönyvezett 1167 perc alatt, de a jelenléte sokat jelentett a csapatnak, amely 11 év után lett ismét bajnok.

A Football Italia szakértői szerint Maignan, Tomori, Théo Hernandez, Tonali és Leao is bekerült az Év csapatába, Leao lett a legjobb futballista, Pioli pedig a legjobb vezetőedző.

Tavaly nyáron bő százmillió eurót költött a klub erősítésekre, Tomori, Maignan, Tonali, Fodé Ballo-Touré, Olivier Giroud és Antonio Mirante érkezett, kölcsönbe pedig a Brahim Díaz, Tiemoué Bakayoko, Junior Messias, Alessandro Florenzi, Pietro Pellegri kvintett. Megvették a húszéves francia karmestert, Yacine Adlit is, a korosztályos válogatottak után a PSG-nevelés futballista a Bordeaux-ban is bizonyított. A bajnokságban kilenc kanadai pontot szerzett az előző idényben, a középpálya összes posztján megfordult közben, még szűrőként is, sőt kétszer visszavont csatárként szerepelt.

 

Brahim Díazt a Football Italia egyenesen az idény milánói csalódásának tartja, a brazil csatár, Junior Messias hat gólja nem ért azonnali vételiopció-beváltást (5.4 millió euróért és némi bónuszért lehetett volna megvenni a 2.7 milliós kölcsöndíjon felül), az egykori zseniígéret (serdülő korában 20.9 millió eurót adott érte a Monaco, a 16 évesek között még mindig ő a világrekorder!) Pietro Pellegri 127 percet játszott csak, Tiemoué Bakayoko alig valamivel többet 600-nál, így a 17 milliós opció ellenére már most nyáron visszaküldenék a Chelsea-hez, holott még egy évet maradhatna (Pellegriért hatmilliót kellett volna fizetni, de már a télen elküldték).

A 31 éves Alessandro Florenzi nem okozott csalódást, a válogatottnak is a tagja, 2.7 millió eurót adtak érte a Romának. Az üzlet érdekessége az, hogy tavaly az egymilliós kölcsöndíj mellett 4.5 milliós opciót kötöttek ki, de ügyesen lealkudta ezt Paolo Maldini technikai igazgató és Frederic Massara sportigazgató (utóbbi a Románál is dolgozott korábban ebben a pozícióban). A vezetőpáros szerződését 2024 nyaráig meghosszabbították, és nem fognak unatkozni az idei Mercatón – a hosszabbítás ténye leginkább azért érdekes, mert a klubot 2018 óta birtokló amerikai Elliott Management eladta a Milant az amerikai RedBirdnek. Az egyesület 1.2 milliárd euróért cserél gazdát, a tulajdonosváltás szeptemberig történik meg.

Százmillió eurót költhetnek a nyáron, írja a La Gazzetta dello Sport. Plusz az eladottak: Ante Rebicért a Wolfsburg, az anno 37 millió euróért megvett Mattia Caldaráért a Spezia, a Monza, a Bologna, a Sampdoria és az Empoli, a szintén védő Matteo Gabbiáért a Sampdoria, Fank Tsadjoutért az Ascoli és a Sassuolo, az U21-es válogatott középcsatárért, Lorenzo Colombóért a Lecce és Cagliari, a cserekapus Ciprian Tatarusanuért a Napoli, a 21.3 millió euróba kerülő, most ennek töredékét érő Samu Castillejóért a Sampdoria, az U21-es válogatott védelmi szakemberért, Marco Brescianiniért a Palermo, a télen vett csatárért, Marko Lazeticsért a Cagliari, a szenegáli bal oldali mindenesért, Fodé Ballo-Touréért a Trabzonspor, a kezdőtől messzire kerülő középső védőért, a brazil Léo Duarte iránt a Basaksehir érdeklődik, az előző idényben berobbanó, a felnőttválogatottban is bemutatkozó középső középpályás, Tommaso Pobega iránt pedig a Roma.

Olasz lapok arról írtak korábban, hogy Messiast megveszi a Milan, de erre még nem került sor, előbb el kell adnia pár játékost – néhány lapban egyenesen arról lehet olvasni, hogy a csapat nyári átigazolási büdzséje nem lesz több 50 millió eurónál. Mindez annak fényében a legérdekesebb, hogy az előző évben az Inter 246, a Juventus 210 millió eurós rekordveszteséggel zárt, magát a Milant nem engedte elindulni az UEFA az európai kupákban a gazdasági fair play megszegése miatt.


Alexis Saelemaekers 20 millióért vihető, több német klub is érdeklődik iránta, Samu Castillejo ötödennyiért távozhat, a norvég szélsőért, Jens Petter Haugéért jó árat fizetett az Eintracht Frankfurt, Franck Kessié és Alessio Romagnoli pedig nem hosszabbította meg a szerződését, kettejük játékjoga összesen 62 millió eurót ér...

A Liverpoolt odahagyó Divock Origi gyakorlatilag már a Milan játékosa, ha végre bizalmat kap a belga csatár, és az akaratával, önbizalmával sem lesz baj, akkor remek fogás. A fiatal salzburgi ék, Benjamin Sesko ügynöke találkozott Maldiniékkel, a 194 centiméter magas szlovén játékos nyilván az új Zlatan lehetne, ha a régi nem lenne egyedi és megismételhetetlen. Giroud jó idényt zárt, 14 gólt szerzett, de nemsokára már 36 éves.

A PSG drágán vesz, de sokszor nagyon olcsón ad el: a La Gazzetta szerint Julian Draxler, Colin Dagba, Thilo Kehrer és Abdou Diallo is Maldiniék kiszemeltje, ugyanakkor a PSG-vel futnak versenyt Renato Sanches kegyeiért – vele a milánóiak már januárban megegyeztek, de a Lille-lel sem akkor, sem most nem jutottak dűlőre (bónuszokkal együtt 18 milliót ajánlottak az olaszok, közben a játékos maga már a párizsiakkal is közös nevezőre jutott).

A Real Madriddal szakító Marcelónak évi hárommillió eurós éves fizetést ígért a Milan, nettóban, ez korábbi bérének a fele, de fejedelminek lehet nevezni a milánóiak ajánlatát, elvégre a brazil már 34 esztendős. Kiszemelt még a balhátvéd posztjára a sampdoriás, de milánói születésű Tommaso Augello és a dortmundi ifiből a 17 esztendős Tom Rothe.

Jó 35 millió eurós üzlet lenne megszerezni az Atalantától a középpályás Mario Pasalicot, aki korábban játszott már a Milanban, a Chelsea kölcsönjátékosaként (vételi opció nélkül), a birminghami Douglas Luiz szerződése jövőre lejár, de ettől nem lenne sokkal olcsóbb mulatság leigazolni, ismerve az angliai viszonyokat. Ugyanakkor több mint érdekes, hogy a brazil szűrő egyik ügynöke a minap a Milan vendége volt...

Kiszemelt volt az argentin válogatott kerettag Enzo Fernández is erre a posztra, de őt tízmillióért megvette a River Plate-től a Benfica; ingyen leigazolható a francia U19-es válogatott csapatkapitánya, a Nancyval nem hosszabbító Warren Bondo. Irányítóként is hasznos a belga Charles De Ketelaere, de ő egymaga felemésztené a százmillió eurós nyári büdzsé felét, és ugyanez igaz a madridi Marco Asensióra is – Matteo Politano és Hamed Junior Traore (ő a manchesteri Amad Diallo testvére) nevét vetette még fel a pletykáktól általában elzárkózó olasz szaksajtó, 25-30 millióba került az ő megszerzésük. Egyenként.

Asensio kapcsán a spanyol sajtó megjegyzi: az ő bruttó hatmillió eurós bérét a Milan képtelen állni per pillanat, Origi 3.5-4 milliót keres majd, szintén adózás után értve (a külföldről Olaszországba költöző munkavállalók két évig igen nagy adókedvezményt kapnak).

Ha már rokonság: a bruges-i Noa Lang nagy tehetség, illetve már több is annál, mert ötszörös holland válogatott, az előző idényt 24 kanadai ponttal zárta, és ő a volt chelsea-s Jeffrey Bruma (ma: Kasimpasa) unokatestvére. Nagybátyja, Marciano Bruma játszott a Feyenoordban, de rokona a volt arsenalos Kyle Ebecilio és a legszebb éveit az Ispwichben töltő Fabian Wilnis is.

Ha már opció: a Torino májusban 10.5 millió euróért megvehette volna az ott kölcsönben játszó horvát szélsőt, Josip Brekalót, akire a Milan szintén felfigyelt.

Remek sajtója volt az elmúlt években a jól megtermett dél-koreai védőnek, Kim Min Dzsének, aki bizonyított a Fenerbahcében, és erre Paolo Maldini is vevő lenne már a hírek szerint. A torinói Bremernek sok a kérője, az ára a talján sajtó szerint elérheti az 50 millió eurót, ez egyelőre nem a Milan szintje. Ez megfordítva igaz egyelőre Raul Gustavóra, a Corinthians 23 esztendős bekkjére is, ellenben sokkal-sokkal olcsóbb. A leverkuseni Piero Hincapié azonnal bevethető erősítés, az ügynöke elismerte a Milan érdeklődését, de az árát igencsak megkéri a Leverkusen... Ördögi kör!

Ha már védelem: az arsenalos Pablo Marí a szakértők és a szurkolók szerint sem elég jó ahhoz, hogy azonnal húzóember legyen a Milanban, a laziós, ötmillió euróért elvihető Francesco Acerbi ellen egyetlen érvet lehet felsorakoztatni: már 34 esztendős; a nagyon tehetséges Arthur Theatét pedig a Bologna elopciózta a milánóiak orra elől.

Felröppent az olasz sajtóban egy Nikola Milenkovics, Kjaer csere is, jelentős milanos ráfizetéssel, még akkor is, ha a szerb bekk szerződése jövőre lejár.

A SkySports szerint közel áll egymáshoz a Milan és Hakim Zijes, a két érintett klub hivatalosan is felvette egymással a kapcsolatot, a szélső és londoni mestere is rábólintott már a transzferre. A kölcsöndíj 6-7 millió euró lehet, a probléma az a nagy talján transzfertudorok szerint, hogy a Milan vételi lehetőséget, a Chelsea 22-25 millió eurós vételi kötelezettséget szeretne kikötni. Az olaszok bíznak benne, hogy Zijes enged a havi félmillió eurós nettó béréből, vagy a Chelsea állja ennek egy részét.

Meglehet, a legnagyobb fogás akkor sem ő lenne, nem is Origi, hanem Paulo Dybala, aki szakított a Juventusszal, és nem tudott megegyezni az Interrel, a Nápollyal, a Romával, a Tottenhammel, a Dortmunddal, valamint az Atlético Madriddal sem azóta.

Dybala évi hétmillió eurót kér nettóban, a Milan tulajdonosa szerint az ő leigazolása újabb szponzorokat hozhat a klubhoz (olasz szakírók szerint azonban Maldini inkább másokra koncentrálna). A RedBird vezetője, Gerry Cardinale még mindig befektetőket keres az 1.2 milliárdos üzlethez, a legújabb társa Vivek Ranadivé, az NBA-s Sacramento Kings tulajdonosa lehet.

A váltás egyik nagy nyertese pedig Ivan Gazidis, a Milan ügyvezető igazgatója, akinek 20 millió euró üti a markát egy korábbi szerződés értelmében.

Televíziós bevételek, millió euróban


Ibrahimovic, mint köztudott, nagyon súlyos sérülést szenvedett, de marad, a La Repubblica szerint Serie A-s minimálbérért (100 ezer euró bruttóban) fél évre már most elkötelezte magát a Milanhoz. Így végig a csapat tagja marad, nemcsak öltözőben tölthet be továbbra is fontos szerepet, hanem a kispadra is leülhet – emelik ki az olasz szakértők. A hosszabbítást egyelőre nem jelentették be hivatalosan is, így ezt nem jeleztük még a lenti táblázatunkban.

Colombo a Leccében köt ki a jelek szerint, vételi és visszavételi opciókkal. Állhat némi pénz a házhoz közben, ugyanis a Monza szeretné megvenni az Atalantától Matteo Pessinát 15 millió euróért, a vételár fele a Milané lesz, hacsak a bergamóiak ki nem találnak valami turpisságot, mint anno a Milan Rebic ügyében. A kiskaput most a szerződés azon pontja jelenti, miszerint az 50 százalék csak addig a Milané, amíg Pessina nem lép századszor pályára az Atalantában, ezután fix hárommillió euró a Milané. Per pillanat Pessina 96-nál jár, szeptember elsejéig négy bajnoki fordulót rendeznek meg...

Lehet, érdemesebb lenne megvennie a 14-szeres válogatott támadó középpályást magának a Milannak?!

A SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI, 2022 NYARA

ATALANTA BERGAMO
Érkezett:
Jérémie Boga (Sassuolo, kölcsön után végleg, 22000000 euró), Merih Demiral (Juventus, kölcsön után végleg, 20000000 euró), Éderson da Silva (Salernitana, 21 000 000)
Kölcsönből vissza: Marco Carraro (Cosenza), Sam Lammers (Eintracht Frankfurt), Simone Muratore (Tondela), Alessandro Cortinovis (Reggina), Bosko Sutalo (Hellas Verona), Jacopo Da Riva (SPAL), Matteo Lovato (Cagliari), Roberto Piccoli (Genoa), Emmanuel Gyabuaa (Perugia), Nicolo Cambiaghi (Pordenone), Simone Mazzocchi (Ternana), Caleb Okoli (Cremonese), Luca Vido (Cremonese), Marco Carnesecchi (Cremonese), Matteo Ruggeri (Salernitana), Viktor Kovalenko (Spezia), Ebrima Colley (Spezia), Pierluigi Gollini (Tottenham), Rodrigo Guth (NEC), Salvatore Elia (Benevento), Nadir Zortea (Salernitana)
Távozott: Filippo Melegoni (Genoa, kölcsön után végleg, 4000000 euró), Bosko Sutalo (Dinamo Zagreb, 4000000 euró), Enrico Del Prato (Parma, 3500000), Arkadiusz Reca (Spezia, kölcsön után végleg, 2000000), Olaf Kobacki (Arka Gdynia, 215000), Anton Kresic (HNK Rijeka, kv.), Davide Bettella (Monza, kv., 5000 000), Andrea Colpani (Monza, kv., 9000 000), Matteo Lovato (Salernitana, 7 000 000), Luca Valzania (Cremonese, kv.)
Kölcsönbe: Roberto Piccoli (Hellas Verona), Pierluigi Gollini (Fiorentina), Simone Mazzocchi (Südtirol), Matteo Pessina (Monza)
Kölcsönből vissza: Valentin Mihaila (Parma), Giuseppe Pezzella (Parma)

FC BOLOGNA
Érkezett:
Arthur Theate (Oostende, kölcsön után végleg, 6000000), Michel Aebischer (Young Boys, 4000000), Haralamposz Likojannisz (Cagliari, i.), Mattia Pagliuca (Bologna U19), Matteo Angeli (Imolese, 300 000), Lewis Ferguson (Aberdeen, 3 500 000)
Kölcsönből vissza: Gianmarco Cangiano (Crotone), Sydney van Hooijdonk (Heerenveen), Andri Fannar Baldursson (Köbenhavn), Orji Okwonkwo (Cittadella)
Távozott: César Falletti (Ternana, kölcsön után végleg, 1200000), Stefano Denswil (Trabzonspor, kölcsön után végleg, i.), Federico Santander (szl.), Diego Falcinelli (Modena, i.), Nicolas Viola (Cagliari, i.), Aaron Hickey (Brentford, 16 500 000)
Kölcsönbe: Andri Fannar Baldursson (NEC)

Kölcsönből vissza: Luis Rojas (Crotone)

US CREMONESE
Érkezett:
Tommaso Milanese (Roma, 750 000), Vlad Chiriches (Sassuolo), Leonardo Sernicola (Sassuolo), Luca Valzania (Atalanta, kv.)
Kölcsönbe: Johan Vásquez (Genoa, 500000), Ionut Radu (Inter)
Kölcsönből vissza: Luca Vido (SPAL)
Távozott: Emanuele Terranova (Bari), Alessandro Crescenzi (szl.)
Kölcsönből vissza: Gianluca Gaetano (Napoli), Hamza Rafia (Juventus U23), Tiago Casasola (Frosinone), Nicolo Fagioli (Juventus), Leonardo Sernicola (Sassuolo), Caleb Okoli (Atalanta), Luca Vido (Atalanta), Luca Zanimacchia (Juventus U23), Marco Carnesecchi (Atalanta)

FC EMPOLI
Érkezett:
Guglielmo Vicario (Cagliari, kölcsön után végleg, 8500000), Liberato Cacace (St. Truiden, 3000000), Petar Stojanovic (Dinamo Zagreb, kv., 1200000), Mattia Destro (Genoa, i.), Samuele Perisan (Pordenone, 550000), Razvan Marin (Cagliari, 1 000 000), Tyronne Ebuehi (Benfica B, i.)
Kölcsönbe: Koni De Winter (Juventus U23), Martín Satriano (Inter)
Kölcsönből vissza: Stefano Moreo (Brescia), Simone Canestrelli (Crotone)
Távozott: Samuele Ricci (Torino, kölcsön után végleg, 8500000), Leonardo Mancuso (Monza, kv., 3000000), Simone Romagnoli (Parma, i.), Stefano Moreo (Brescia), Samir Ujkani (szl.), Davide Zappella (Virtus Entella, 20 000), Riccardo Fiamozzi (szl.)
Kölcsönbe: Kristjan Asllani (Inter, 4000000)
Kölcsönből vissza: Liberato Cacace (St. Truiden), Valerio Verre (Sampdoria), Marco Benassi (Fiorentina), Riccardo Marchizza (Sassuolo), Szymon Zurkowski (Fiorentina), Patrick Cutrone (Wolverhampton), Sebastiano Luperto (Napoli), Andrea Pinamonti (Inter), Federico Di Francesco (SPAL)

AC FIORENTINA
Érkezett:
Luka Jovics (Real Madrid, i.), Rolando Mandragora (Juventus, 8 200 000)
Kölcsönbe: Pierluigi Gollini (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Erick Pulgar (Galatasaray), Marco Benassi (Empoli), Alessandro Lovisa (Pordenone), Christian Dalle Mura (Pordenone), Luca Ranieri (Salernitana), Szymon Zurkowski (Empoli), Christian Kouamé (Anderlecht), Gabriele Ferrarini (Perugia), Gabriele Gori (Cosenza), Jacob Rasmussen (Vitesse), José Callejón (szl.)
Távozott: Federico Chiesa (Juventus, kölcsön után végleg, 40000000)
Kölcsönbe: Christian Dalle Mura (SPAL)
Kölcsönből vissza: Krzysztof Piatek (Hertha), Álvaro Odriozola (Real Madrid), Lucas Torreira (Arsenal)

HELLAS VERONA
Érkezett:
Giovanni Simeone (Cagliari, kölcsön után végleg, 10500000), Gianluca Caprari (Sampdoria, kölcsön után végleg, 5000000), Martin Hongla (Antwerpen, 3700000), Lorenzo Montipo (Benevento, 1000000), Milan Djuric (Salernitana, i.), Kevin Lasagna (Udinese, kv., 6500000), Josh Doig (Hibernian, 3 600 000)
Kölcsönbe: Roberto Piccoli (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Giangiacomo Magnani (Sampdoria), Mert Cetin (Kayserispor), Kevin Rüegg (Lugano), Bruno Amione (Reggina), Mariusz Stepinski (Aris Limassol)
Távozott: Mattia Zaccagni (Lazio, kölcsön után végleg, 7 100000), Destiny Udogie (Udinese, kv., 4000 000), Daniel Bessa (szl.), Nicolo Casale (Lazio, 7 000 000)
Kölcsönbe: Matteo Cancellieri (Lazio), Ivor Pandur (Fortuna Sittard)
Kölcsönből vissza: Martin Hongla (Antwerpen), Fabio Depaoli (Sampdoria), Bosko Sutalo (Atalanta), Gianluca Frabotta (Juventus), Lorenzo Montipo (Benevento)

INTERNAZIONALE
Érkezett:
Joaquín Correa (Lazio, 23600000, kölcsön után végleg), Henrih Mhitarjan (Roma, ingyen), André Onana (Ajax, i.)
Kölcsönbe: Romelu Lukaku (Chelsea, 8000000), Kristjan Asllani (Empoli, 4000000), Raoul Bellanova (Cagliari, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Dalbert (Cagliari), Stefano Sensi (Sampdoria), Martín Satriano (Brest), Eddie Salcedo (Genoa), Lucien Agoumé (Brest), Samuele Mulattieri (Crotone), Lorenzo Pirola (Monza), Sebastiano Esposito (Basel), Zinho Vanheusden (Genoa), Marco Pompetti (Pescara), Valentino Lazaro (Benfica), Tibo Persyn (Bruges), Gaetano Oristanio (Volendam), Andrea Pinamonti (Empoli)
Távozott: Michele Di Gregorio (Monza, kölcsön után végleg, 4000000), Andreaw Gravillon (Reims, kv., 350000), Andrea Ranocchia (Monza, i.), Ivan Perisic (Tottenham, i.), Alekszandar Kolarov (visszavonal), Matías Vecino (szl.), Arturo Vidal (szerződését felbontották)
Kölcsönbe: Stefano Sensi (Monza), Marco Pompetti (Südtirol), Ionut Radu (Cremonese), Martín Satriano (Empoli), Sebastiano Esposito (Anderlecht)
Kölcsönből vissza: Felipe Caicedo (Genoa)

JUVENTUS
Érkezett:
Federico Chiesa (Fiorentina, kölcsön után végleg, 40000000), Fabio Miretti (Juventus U23), Paul Pogba (Manchester United, i.), Ángel Di María (PSG, i.)
Kölcsönből vissza: Marko Pjaca (Torino), Federico Gatti (Frosinone), Radu Dragusin (Salernitana), Nicolo Fagioli (Cremonese), Gianluca Frabotta (Hellas Verona), Stefano Gori (Como), Douglas Costa (Gremio), Rolando Mandragora (Torino), Nicolo Rovella (Genoa), Aaron Ramsey (Rangers)
Távozott: Merih Demiral (Atalanta, kv., 20000000), Giorgio Chiellini (Los Angeles FC, i.), Douglas Costa (Los Angeles Galaxy, i.), Federico Bernardeschi (szl.), Paulo Dybala (szl.), Rolando Mandragora (Fiorentina, 8 200 000)
Kölcsönbe: Gianluca Frabotta (Lecce)
Kölcsönből vissza: Álvaro Morata (Atlético Madrid)

LAZIO
Érkezett:
Marcos Antonio (Sahtar Doneck, 7500000), Mattia Zaccagni (Hellas Verona, kv., 7100000), Nicolo Casale (Hellas Verona, 7 000 000), Alessio Romagnoli (Milan, i.), Mario Gila (Real Madrid B, 6 000 000)
Kölcsönbe: Matteo Cancellieri (Hellas Verona)
Kölcsönből vissza: Szofian Kijin (Venezia), Tiago Casasola (Frosinone), Emanuele Cicerelli (Frosinone), Vedat Muriqi (Mallorca), Riza Durmisi (Sparta Rotterdam), Jony (Sporting Gijón), Denis Vavro (Köbenhavn), Mohamed Faresz (Torino), Jordan Lukaku (Vicenza), Gonzalo Escalante (Alavés), Fabio Maistro (Ascoli)
Távozott: Joaquín Correa (Inter, kv., 23600000), Lucas Leiva (Gremio, i.), Patric (szl.), Luiz Felipe (Betis, i.), Jordan Lukaku (szl.), Thomas Strakosha (szl.), Pepe Reina (Villarreal, i.), Denis Vavro (Köbenhavn, 4 500 000)
Kölcsönből vissza: Jovane Cabral (Sporting CP)

US LECCE
Érkezett:
Federico Brancolini (Fiorentina, i.), Assan Ceesay (Zürich, i.), Federico Baschirotto (Ascoli, 350 000), Joel Voelkerling Persson (Roma U19, 800 000)
Kölcsönbe: Gianluca Frabotta (Juventus), Lorenzo Colombo (Milan)
Távozott: Massimo Coda (Genoa, 1500000), Raúl Asencio (Cittadella, i.), Antonino Ragusa (szl.), Gabriel (szl.)
Kölcsönbe: Fabio Lucioni (Frosinone)
Kölcsönből vissza: Alessandro Plizzari (Milan), Paolo Farago (Cagliari), Antonio Barreca (Monaco)

AC MILAN
Érkezett: Junior Messias (Crotone, kv., 4 500 000), Divock Origi (Liverpool, i.)

Kölcsönből vissza: Alessandro Plizzari (Lecce), Frank Tsadjout (Ascoli), Mattia Caldara (Venezia), Yacine Adli (Bordeaux), Tommaso Pobega (Torino), Léo Duarte (Basaksehir), Lorenzo Colombo (SPAL)
Távozott: Jens Petter Hauge (Eintracht Frankfurt, kölcsön után végleg, 12000000), Antonio Mirante (szl.), Alessio Romagnoli (Lazio, i.), Franck Kessié (Barcelona, i.), Léo Duarte (Basaksehir, 2 000 000), Samu Castillejo (Valencia, i.)
Kölcsönbe: Lorenzo Colombo (Lecce)

Kölcsönből vissza: Alessandro Florenzi (Roma)

AC MONZA
Érkezett:
Andrea Carboni (Cagliari, 4000000), Michele Di Gregorio (Inter, kv., 4000000), Leonardo Mancuso (Empoli, 3000000), Pedro Pereira (Benfica, kv., 2500000), Valentin Antov (CSZKA Szófia, kv., 2000000), Andrea Ranocchia (Inter, i.), Mattia Valoti (SPAL, kv., 2000 000), Andrea Colpani (Atalanta, kv., 9000 000), Davide Bettella (Atalanta, kv., 5000 000), Samuele Birindelli (Pisa, 1 500 000)
Kölcsönbe: Alessio Cragno (Cagliari, 400000), Stefano Sensi (Inter), Matteo Pessina (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Mirko Maric (Crotone), Davide Diaw (Vicenza)
Távozott: Giuseppe Bellusci (Ascoli, kv.), Gastón Ramírez (szl.)
Kölcsönből vissza: Leonardo Mancuso (Empoli), Andrea Favilli (Genoa), Lorenzo Pirola (Inter)

SSC NAPOLI
Érkezett:
André Zambo Anguissa (Fulham, kv., 15000000), Mathías Olivera (Getafe, 11000000), Hvicsa Kvarachelia (Dinamo Batumi, 10000000)
Kölcsönből vissza: Michael Folorunsho (Reggina), Gianluca Gaetano (Cremonese), Alessio Zerbin (Frosinone), Franco Ferrari (Pescara), Sebastiano Luperto (Empoli), Nikita Contini (Crotone), Luca Palmiero (Cosenza), Zinédine Machach (Honvéd)
Távozott: Arkadiusz Milik (Marseille, kv., 8000000), Gennaro Tutino (Parma, kv., 5500000), Lorenzo Insigne (Toronto, i.), Fauzi Gulam (szl.), Kévin Malcuit (szl.), David Ospina (szl.), Dries Mertens (szl.), Zinédine Machach (Ionikos Nikeas)
Kölcsönből vissza: Axel Tuanzebe (Manchester United)

AS ROMA
Érkezett:
Mile Szvilar (Benfica, i.), Nemanja Matics (Manchester United, i.), Zeki Celik (Lille, 7 000 000)
Kölcsönből vissza: Borja Mayoral (Getafe), Bryan Reynolds (Kortrijk), Riccardo Calafiori (Genoa), Gonzalo Villar (Getafe), Tommaso Milanese (Alessandria), Ante Coric (Zürich), William Bianda (Nancy), Alessandro Florenzi (Milan), Justin Kluivert (Nice)
Távozott: Pau López (Marseille, kv., 12000 000), Cengiz Ünder (Marseille, kv., 8400000), Robin Olsen (Aston Villa, kv., 3500000), Riccardo Ciervo (Sassuolo, 2000000), Henrih Mhitarjan (Inter, i.), Daniel Fuzato (Ibiza, i.), Davide Santon (szl.), Tommaso Milanese (Cremonese, 750 000)
Kölcsönbe: Bryan Reynolds (Westerlo)
Kölcsönből vissza: Borja Mayoral (Real Madrid), Sérgio Oliveira (Porto), Ainsley Maitland-Niles (Arsenal)

US SALERNITANA 1919
Érkezett:
Emil Bohinen (CSZKA Moszkva, kv., 3250000), Mamadou Coulibaly (Udinese, kv., 3000000), Mikael (Sport Recife, kv., 2730000), Pawel Jaroszynski (Genoa, kv., 1000000), Pasquale Mazzocchi (Venezia, kv., 1000000), Luigi Sepe (Parma, kv., i.), Diego Valencia (Universidad Católica, 2 500 000), Erik Botheim (FK Krasznodar, i.), Matteo Lovato (Atalanta, 7 000 000)
Kölcsönből vissza: Luka Bogdan (Ternana), Simy (Parma)
Távozott: Milan Djuric (Hellas Verona, i.), Francesco Di Tacchio (Ternana), Vid Belec (APOEL Nikosia), Stefan Strandberg (szl.), Diego Perotti (szl.), Andrea Schiavone (szl.), Joel Obi (szl.), Éderson da Silva (Atalanta, 21 000 000)
Kölcsönbe: Edoardo Iannoni (Perugia)
Kölcsönből vissza: Lys Mousset (Sheffield United), Radu Dragusin (Juventus), Simone Verdi (Torino), Luca Ranieri (Fiorentina ), Nadir Zortea (Atalanta Bergamo), Matteo Ruggeri (Atalanta), Federico Bonazzoli (Sampdoria), Grigoris Kastanos (Juventus U23)

UC SAMPDORIA
Érkezett:
Francesco Caputo (Sassuolo, kv., 3500000), Abdelhamid Sabiri (Ascoli, kv., 1000000), Tomás Rincón (Torino, kv., i.), Gerard Yepes (Sampdoria U19)
Kölcsönből vissza: Valerio Verre (Empoli), Ernesto Torregrossa (Pisa), Fabio Depaoli (Hellas Verona), Jeison Murillo (Celta Vigo), Manuel De Luca (Perugia), Mehdi Léris (Brescia), Antonino La Gumina (Como), Federico Bonazzoli (Salernitana)
Távozott: Gianluca Caprari (Hellas Verona, kv., 5000000), Albin Ekdal (szl.), Josida Maja (Schalke, i.), Sebastian Giovinco (szl.)
Kölcsönből vissza: Giangiacomo Magnani (Hellas Verona), Stefano Sensi (Inter), Vladiszlav Szupriaga (Dinamo Kijev)

US SASSUOLO CALCIO
Érkezett:
Agustín Álvarez (Penarol, 12000000), Matheus Henrique (Gremio, kölcsön után végleg, 8000000), Abdu Harrui (Sparta Rotterdam, kv., 3000000), Emil Konradsen Ceide (Rosenborg, kv., 3000000), Riccardo Ciervo (Roma, kv., 2000000), Ryan Flamingo (Sassuolo U19), Kristian Thorstvedt (Genk, 10 000 000)
Kölcsönből vissza: Martin Erlic (Spezia), Riccardo Marchizza (Empoli), Leonardo Sernicola (Cremonese), Jens Odgaard (Waalwijk), Stefano Turati (Reggina), Claud Adjapong (Reggina), Marco Sala (Crotone)
Távozott: Jérémie Boga (Atalanta, kv., 22000000), Jens Odgaard (AZ, 4100000), Francesco Caputo (Sampdoria, kv., 3500000), Lukás Haraslín (Sparta Praha, kv., 1500 000), Mehdi Burabia (Spezia, kv., 1500000), Enrico Brignola (Benevento, kv.), Francesco Magnanelli (visszavonult), Federico Peluso (szl.), Filip Djuricsics (szl.), Vlad Chiriches (Cremonese), Leonardo Sernicola (Cremonese)
Kölcsönbe: Stefano Turati (Frosinone), Luca Moro (Frosinone)

SPEZIA CALCIO
Érkezett:
Kevin Agudelo (Genoa, kv., 2700000), Arkadiusz Reca (Atalanta, kv., 2000000), Mehdi Burabia (Sassuolo, kv., 1500000)
Kölcsönből vissza: Luca Vignali (Como), Mikael Egill Ellertsson (SPAL), Emil Holm (SönderjyskE), Elio Capradossi (SPAL)
Távozott: Jacopo Sala (szl.)
Kölcsönből vissza: Martin Erlic (Sassuolo), Rey Manaj (Barcelona), Viktor Kovalenko (Atalanta), Ebrima Colley (Atalanta)

FC TORINO
Érkezett:
Samuele Ricci (Empoli, kölcsön után végleg, 8500000), Pietro Pellegri (Monaco, kölcsön után végleg, 5000000), Etrit Berisha (SPAL, 300000)
Kölcsönbe: Nemanja Radonjics (Marseille)
Kölcsönből vissza: Simone Verdi (Salernitana), Horváth Krisztofer (Szeged), Vincenzo Millico (Cosenza), Jacopo Segre (Perugia)
Távozott: Andrea Belotti (szl.), Tomás Rincón (Sampdoria, kv., i.), Cristian Ansaldi (szl.)
Kölcsönbe: Magnus Warming (Darmstadt)
Kölcsönből vissza: Marko Pjaca (Juventus), Mohamed Faresz (Lazio), Etrit Berisha (SPAL), Josip Brekalo (Wolfsburg), Dennis Praet (Leicester City), Tommaso Pobega (Milan), Rolando Mandragora (Juventus)

UDINESE CALCIO
Érkezett:
Beto (Portimonense, kv., 7000000), Destiny Udogie (Hellas Verona, kv., 4000000), Leonardo Buta (Braga, 2000000), Sandi Lovric (Lugano, i.), Festy Ebosele (Derby County, i.),
Kölcsönből vissza: Cristo González (Real Valladolid), Martin Palumbo (Juventus U23), Felipe Vizeu (Jokohama)
Távozott: Mamadou Coulibaly (Salernitana, kv., 3000000), Riad Bajics (Brescia, kv., 2700000), Jens Stryger Larsen (Trabzonspor, i.), Ilija Nesztorovszki (szl.), Marvin Zeegelaar (szl.), Kevin Lasagna (Hellas Verona, kv., 6500000)
Kölcsönből vissza: Nehuén Pérez (Atlético Madrid), Pablo Marí (Arsenal), Ignacio Pussetto (Watford)

Lezárva szerdán reggel, vastaggal az elmúlt hét öt nap igazolásai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik