Milan: átigazolják a norvég támadót, aki majdnem kifogott rajtuk

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.09.29. 12:25
null
Hauge a Milannak lőtt gólját ünnepli (Fotó: Getty Images)
Jens Petter Hauge a múlt héten gólt lőtt és egy gólpasszt is kiosztott az AC Milan ellen az Európa-liga selejtezőjében. Elcsépelt fordulat, de a 20 éves norvég játékos számára valóban sorsfordító lehetett a meccs: olasz sajtóhírek szerint hétfőn elutazott Milánóba, ahol sportorvosi vizsgálat vár rá.

Hauge a Bodö/Glimt saját nevelésű játékosa, 2018-ban az Aalesundot is megjárta kölcsönben. A támadó alig múlt 16 éves, amikor 2016 áprilisában már felnőttbajnokit játszott a Bodö/Glimt színeiben. Azóta a norvég élvonalban 78 mérkőzésen 22 gól és 11 gólpassz, a másodosztályban 34 találkozón 2 gól és 13 assziszt a mérlege.

A 20 éves, 184 centiméter magas labdarúgó a támadószekció több pontján is megállja a helyét, elsődleges posztját tekintve jobb- vagy balszélső, de középcsatárként is többször bizonyított már.

Hauge nemcsak az Európa-liga-selejtezőkön teljesített jól (három meccsen három gól és két gólpassz), hanem a norvég bajnokságban is: a 2020-as évadban eddig 17 meccsen 14 találatig jutott és kilenc asszisztja is volt.

„Nem kell mondanom, mekkora klubról van szó. Alig tudok uralkodni az érzéseimen, alig várom, hogy mit hoz a következő néhány nap. Nagy lépés ez a karrieremben, de egy olyan lépés, amire már vágytam egy ideje, és úgy érzem, képes leszek ennek megfelelően teljesíteni. Nagy köszönettel tartozom a Glimtnek, hogy segített, hogy eljuthassak idáig” – idézte Haugét a norvég TV2.

A játékos piaci értékét 1 millió euróra teszi jelenleg a Transfermarkt piaci hírportál. A Milan által kifizetett átigazolási díj összegéről egyelőre nem tett említést sem a TV2, sem a Football Italia.

Hauge sokszoros utánpótlás-válogatott, legutóbb az U21-eseknél bizonyított, de a felnőttválogatottba is kapott már behívót – igaz, az első pályára lépése ott még várat magára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik