Milan: A Szuperliga új fejezet kezdetét jelenti – Gazidis

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.04.20. 16:55
null
Ivan Gazidis, az AC Milan ügyvezető igazgatója (Fotó: AFP)
Ivan Gazidis, a Serie A-ban szereplő Milan ügyvezető igazgatója kedden az olasz La Gazzetta dello Sport napilap hasábjain fejtette ki véleményét a vasárnap bejelentett Szuperligával kapcsolatban, melynek alapító tagjai közé tartozik a milánói egyesület is.

„Biztosak vagyunk benne, hogy ez az új, húszcsapatos versenysorozat futballrajongók milliárdjainak tetszését nyeri majd el. Ez egy új, izgalmas fejezet kezdetét jelenti a labdarúgásban. A cél egy olyan liga létrehozása, amelyben Európa legjobb csapatai nagyobb rendszerességgel csapnak össze egymással, így javíthatjuk a kontinens futballjának általános minőségét” – mondta Ivan Gazidis, a Milan ügyvezető igazgatója.

„A futballipar a közelmúltban pénzügyi változásokon ment keresztül, amire több lapáttal rátett a koronavírus-járvány. A Szuperliga a megnövekedett pénzügyi forrásoknak köszönhetően segítséget és támogatást nyújt a futballközegnek” – folytatta az 56 esztendős szakember.

„Az alapító klubok vezetői elkötelezték magukat a Szuperliga mellett, de nincs ez másképp a nemzeti bajnokságokkal sem. A Serie A továbbra is a legfontosabb hétvégi versenysorozat lesz Olaszországban, s a Milan büszke rá, hogy részese az olasz labdarúgásnak” – zárta mondandóját a dél-afrikai üzletember, aki biztos benne, hogy csapatát nem zárják ki az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik