Materazzi utálta Benítezt, Zidane-t is betenné világválogatottjába

Vágólapra másolva!
2012.11.13. 18:12
null
Mindketten bekerülnének „Matrix” világválogatottjába (Fotók: Reuters)
Alaposan beolvasott egykori edzőjének, Rafa Beníteznek a világbajnok olasz labdarúgó, Marco Materazzi. A kőkemény (és szabadszájú) egykori bekk Mourinhóért rajongott, az őt a 2006-os vb-döntőjében lefejelő Zinedine Zidane-t pedig betenné világválogatottjába.

A legutóbb az Inter alkalmazásában álló – hivatalosan még nem visszavonult – Materazzi az Undici című televíziós műsor vendége volt, itt beszélt a Benítezzel fennálló konfliktusról.

Kevéssé szívélyes kapcsolat
Kevéssé szívélyes kapcsolat

„Mourinho volt nekem a No. 1. Az volt a titka, hogy minden játékossal éreztette: részese a nagy projektnek. Madridban mondta nekem, hogy elmegy. Azt feleltem: Mész a pokolba, hogy itt hagysz engem Benítezzel!”

A spanyol edzőt tehát nem fogadta nagy örömmel Materazzi az Internél, és Benítez azzal is kihúzta nála a gyufát, hogy leszedette vele a pályafutása csúcspontjaira emlékeztető képeket és újságkivágásokat.

„Nem jöttem ki vele. Eltávolíttatta velem az öltözőszekrényemen levő képeket, amelyek a karrierem legfontosabb pillanatait mutatták, Mourinhóval és Marcello Lippivel. Benítez azt hitte, mindent tud, pedig még a saját árnyékától is megijedt.”

Materazzit megkérték arra is, hogy állítsa össze álomcsapatát mindazon játékosokból, akivel – vagy aki ellen – valaha pályára lépett. A marcona középhátvéd meglepetésre beválogatta Zinedine Zidane-t is, akivel hírhedt konfliktusba keveredett a 2006-os, olasz diadallal zárult vb-döntőn. Azért magát sem hagyta ki a csapatból.

„A kapus Júlio César, előtte Maicon, Cannavaro, Materazzi és Chivu. A középpályán Gattuso, Sztankovics és De Rossi, előttük Cassano és Zidane, ékben pedig Eto'o.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik