Kevés ez az iksz: kihagyott Milan-esély

Vágólapra másolva!
2010.03.28. 22:39
Nem tudott közelebb kerülni a listavezető Interhez és a címvédőt egy pontra követő AS Romához az AC Milan: Leonardo együttese hazai pályán 1–1-et játszott a Lazióval az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának zárómérkőzésén.

A bajnokesélyesek közül az AC Milan lépett pályára utolsóként a Serie A 31. körében: a piros-feketék drukkerei abban bizakodtak, hogy kedvenceik legyűrik a San Siróban a Laziót és megközelítik egy pontra az Intert.

Rocchi (jobbra) és a Lazio keményen megküzdött az ikszért (Fotó: Reuters)
Rocchi (jobbra) és a Lazio keményen megküzdött az ikszért (Fotó: Reuters)

Az első húsz perc alapján nem is volt alaptalan a reménykedés, előbb a 17. percben Clarence Seedorf csavarását tornázta ki bravúrral Muslera, majd egy perc múlva már a Lazio uruguayi kapusa sem tudott hárítani – pedig mindent megpróbált. A 18. percben Flamini harcolt ki büntetőt, amit Marco Borriello küldött erőből a hálóba – Muslera beleért a lövésbe, de az túl erősnek bizonyult (1–0).

Ha a Milan-drukkerek hátradőltek volna a vezetés birtokában, a Lazio gyorsan meggyőzte őket arról, hogy korai még megnyugodni. A legutóbbi két bajnokijukat megnyerő rómaiak agresszívabban kezdtek játszani, többször is megzavarták a házigazdák védelmét, és igyekezetük a 32. percben eredményre vezetett.

Egy beívelt labdát Antonini nem tudott eltakarítani, Mauriról a labda Stephan Lichtsteiner elé pattant, a svájci védő meg köszönte szépen a ziccert, közelről egalizált (1–1).

A gól megzavarta a Milant, és leginkább a Lazio játékosain múlt, hogy szünetben nem római előnyt mutatott az eredményjelző – Leonardónak fel kellett pörgetnie csapatát a szünetben.

A Milan ennek megfelelően erősen kezdte a második játékrészt, de csak kapufáig jutott: Antonini döngette meg hatalmas erővel a lécet. A lövést Muslera csak szemmel tudta követni...

A 66. percben aztán ismét Antonini kavart veszélyt, passzával Filippo Inzaghi került helyzetbe, de a center rosszul vette át a labdát. Lövés helyett így passz jött, de az érkező Borriello egy gyönyörű fordulás után kevéssel a léc fölé lőtt.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a Serie A 2009-2010-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A vendégek a 69. percet kis híján góllal ünnepelték meg, de Kolarov előkészítéséért Dias nem volt elég hálás és ziccerben rossz megoldást válaszott – kimaradt a helyzet. Az ötösről zavartalanul azért illett volna a hálóba küldeni a labdát.  A 76. percben aztán Zarate indult meg a jobb oldalon, egyéni akcióját egy messze fölé szálló lövéssel fejezte be.

Leonardo beküldte Inzaghi helyére az első bajnokiján pályára lépő Gianmarco Zigonit, de nem az ifjú játékos, hanem Abate veszélyeztetett. A 82. percben Kolarov hatalmas hibája után üresen tátongott a kapu Abate előtt, de a Milan 20-asa nem tudott ráfordulni a labdára és odalett a ziccer. Talán hagyhatta volna Zigoninak.

A Milan mindent bevetett a győztes gól begyötréséért (a Lazio is az időhúzásért meg az iksz tartásáért), de most nem jött a végén a gól, mint a Chievo ellen – bár Seedorfnak volt még egy nagy szólója –, a vége 1–1. A piros-feketék nagyon fontos pontoktól estek el, így lépéshátrányba kerültek az Interrel és a Romával szemben – ráadásul még a sorsolásuk is nehezebb a riválisoknál.

 A MÉRKŐZÉS GÓLJAI

 1–0, Borriello (11-esből)

 

 

 

 

1–1, Lichtsteiner

 

 

 


AZ ÁLLÁS
 
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,sa,2009/31,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

A BAJNOKESÉLYESEK FORMÁJA AZ UTOLSÓ 6 FORDULÓ ALAPJÁN
1. AS Roma 12 pont
…7. Milan 9
…9. Inter 8
A Serie A "formatabellája"
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik