Cristiano Ronaldo és Leonardo Bonucci (Fotó: AFP)

 

A futballista a Sky Sport Italiának nyilatkozva úgy fogalmazott a Zenit elleni, szerdai 1–0-s Bajnokok Ligája-győzelem után, hogy az elmúlt pár évben elveszett a játékuk Juvéra jellemző karakterisztikája.

„Egy nagy bajnokkal futballoztunk együtt, azt akartuk, hogy jól menjen neki, s eközben talán elvesztettük azt az eltökéltségünket, hogy közösen szenvedünk és hozunk áldozatokat, mert úgy voltunk vele, hogy majd ő megoldja” – folytatta a 34 éves Leonardo Bonucci, hozzátéve, jelenlegi edzőjük, Massimiliano Allegri sokat tett már azért, hogy a küzdőszellem és az alázat ismét a csapat sajátja legyen.

„Mi pedig azon vagyunk, hogy ez ismét eredményességgel párosuljon” – szögezte le Bonucci.
Cristiano Ronaldo 2018-ban érkezett a Real Madridtól a Juventushoz, amellyel két bajnoki címet szerzett. A sorozatban tizedik elsőség azonban legutóbb már nem jött össze a torinói együttesnek. A 36 éves, ötszörös aranylabdás portugál támadó augusztusban visszatért a Manchester Unitedhez, melyben korábban 2003 és 2009 között szerepelt.

A Juve szentpétervári sikerével három fordulót követően kilenc ponttal az élen áll a BL H-csoportjában, míg az olasz bajnokságban nyolc kör után a hetedik.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
H-CSOPORT

Zenit (orosz)–Juventus (olasz) 0–1 (Kulusevski 86.)

 A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Juventus 3 3 5–  0   +5 9
2. Chelsea 3 2 1 5–  1   +4 6
3. Zenit 3 1 2 4–  2   +2 3
4. Malmö 3 3 0–11 –11 0