Pogba novemberben edzhet újra (Fotó: AFP)

 

Roberto Rossi, a torinói Mauriziano Umberto Kórház otropéd-traumtológiai főorvosa szerdán a Tuttosport olasz lapnak azt mondta, a Juventus játékosának operációja jól sikerült, az edzéseket pedig várhatóan két hónap múlva kezdheti újra.

A világbajnok francia középpályás jó ideje küzdött térdsérülésével, de nem akart műtétet. Helyette konzervatív kezelést választott, amely azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, emiatt feküdt hétfőn kés alá. A főorvos elmondta, hogy a sérülés rosszabb lett az elmúlt hetekben, ezért volt szükség a beavatkozásra, amelyet egyébként már júliusban is javasoltak Pogbának.

A 29 éves játékos hat évig játszott a Manchester Unitedben, nagy szerepet vállalt a franciák 2018-as vb-győzelmében, júliusban pedig aláírt – pályafutása során másodszor – a Juventushoz. A torinói csapatban egyelőre nem lépett pályára tétmeccsen a sérülése miatt.

A franciák november 22-én az ausztrálok ellen mutatkoznak be a katari viadalon, a csoportkörben még a dánokkal és a tunéziaiakkal találkoznak.

(MTI)