Juventus: Nem olasz futballt játszunk, európait - Conte

Vágólapra másolva!
2012.11.21. 18:14
Majd’ három hónapos csendet tört meg az olasz sajtó nagy részével szemben Antonio Conte, a Juventus labdarúgócsapatának edzője, amikor a keddi, Chelsea elleni Bajnokok Ligája-győzelem (3–0) után arról beszélt, hogy szerinte csapata még nem érte el szezonbeli csúcsformáját.

„Az a véleményem, hogy a legjobb Juventust még csak ezután fogjuk látni. A játékosoknak az eredmény lökést kell, hogy adjon, erőt meríthetnek a sikerből. Nagy lépést tettünk előre, annak ellenére, hogy többen kételkedtek benne, hogy Európában előre tudunk jutni. Fontos visszajelzést kaptunk, de tudjuk, hogy egy lépést még kell tennünk előre” – utalt a Sahtar elleni utolsó csoportmeccsre a Juventus edzője, aki eltiltását követően december 9-én, a Palermo elleni bajnokin térhet vissza a kispadra.

Conte beszélt a Chelsea edzőjéről, Roberto Di Matteóról is, akit a vereség után menesztettek a Chelsea menedzseri posztjáról.

„Sajnálom Robertót, aki barátom, az elmúlt szezonban nagyszerű menetelést mutatott be csapatával. De a futball sajnos ilyen – nincs idő várni. A Juventusnak megvan a saját filozófiája: tisztelünk minden ellenfelet, de nem félünk egyik szembejövő ellenféltől sem, ez azt is jelenti, hogy ugyan nálunk erősebb csapatokkal is szembenézhetünk, ám a szervezettségünkön és a hozzáállásunkon nem változtatunk. Mondhatni, a Juve nem olasz futballt játszik, sokkal inkább európait, és ezt a tegnap este is megerősítette” – szögezte le a szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik