Juventus: nem biztos, hogy Pirlo az Egyesült Államokba igazol

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.09. 00:04
null
A Sydney FC Marc Janko távozása után Pirlóban látja az ideális jelöltet (Fotó: Reuters)
Ausztrál sajtóértesülések szerint elképzelhető, hogy Andrea Pirlo, a Juventus olasz válogatott középpályása a Sydney FC-ben folytatja pályafutását. A kétszeres Bajnokok Ligája-győztes játékos ügynöke elmondta, igyekszik megteremteni mindent feltételt, hogy a 36 éves futballista a kenguruk földjére szerződjön – már amennyiben a távozás mellett dönt.

 

A 113-szoros olasz válogatott játékos a Barcelonával szemben 3–1-re elveszített BL-döntő után a pályán elpityeregte magát, de később elárulta, a könnyek nem a búcsúnak szóltak, hanem hogy vereséget szenvedtek.

A nemzetközi sportsajtóban azonban tartja magát a hír, mely szerint Pirlo távozik a Juventustól, első számú kérője pedig az észak-amerikai profi bajnokságban szereplő, David Villát is soraiban tudó New York City FC, de állítólag Alessandro Del Piero korábbi csapata, a Sydney FC is bejelentkezett érte.

Az ausztrál együttes Marc Janko távozása után sztárjátékost szeretne szerződtetni, és Pirlóban látja az ideális jelöltet.

„A szándékaim egyértelműek – mondta Lou Sticca, a futballista menedzsere. – Ha Andrea távozik Olaszországból, meg kell teremtenem a feltételét, hogy Ausztráliát válassza, ám köztudott, New Yorkból is érdeklődnek iránta. Kétezer-tizennégyben a Juventusszal már járt az országban, bízom benne, hogy akkor jó benyomásokat szerzett.”

„Az ausztrál labdarúgás számára Del Piero volt a legnagyobb, de Pirlo még magasabb szintre emelkedhetne a szurkolók szemében” – tette hozzá a játékosügynök.

Pirlo a legutóbbi szezonban 33 tétmérkőzésen öt gólt és öt gólpasszt jegyzett, szerződése 2016-ban jár le a torinói csapatnál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik