Juventus: megszerezték a Barcelonával is tárgyaló franciát – hivatalos

Vágólapra másolva!
2019.07.01. 19:49
null
Adrien Rabiot érkezését bejelentette a Juventus (Fotó: AFP)
Ahogyan arra már vasárnap is számítani lehetett, a Juventus bejelentette a PSG-vel korábban öt francia bajnoki címet nyert, hatszoros felnőttválogatott középpályás, Adrien Rabiot érkezését. A 24 esztendős labdarúgó ingyen lett a torinóiaké.

 

A PSG-től távozó Rabiot-t korábban a Barcelonával, a Real Madriddal és a Manchester Uniteddel is szóba hozták, előbbinél állítólag azért esett kútba a szerződtetése, mert az ügyeit intéző édesanyja olyan feltételeket szabott, hogy a katalán klub vezetői eltántorodtak.

Az elmúlt években az „ingyen igazolások" klasszisává váló Juventus ezt kihasználva csapott le a PSG-nél lejáró szerződésű, a transfermakt.de német piaci portál által 35 millió euróra becsült labdarúgóra.

Rabiot szerződésének hosszát nem hozta nyilvánosságra az olasz csapat, ám lapértesülések szerint 2024 nyaráig érvényes a most aláírt megállapodás. A hírek már bő egy hete arról szóltak, hogy a francia középpályás a torinói klubban folytathatja, amelynél 7, bónuszokkal együtt 10 millió eurót kereshet évente.

A hatszoros francia válogatott középpályás 2012 óta futballozott a PSG felnőttcsapatában és összesen 227 tétmérkőzésen lépett pályára.

A Juve már korábban bejelentette az elmúlt tíz évben az Arsenalnál játszó Aaron Ramsey érkezését. A 28 éves, 40 millió euróra taksált walesi szintén ingyen lett a torinóiaké. Csak 2010 óta olyan futballistákat igazoltak le – szerződésük lejártával – ingyen a „zebrák”, mint Emre Can, Sami Khedira, Kingsley Coman, Paul Pogba, Dani Alves, vagy épp Andrea Pirlo.

És a sor idén nyáron újabb két névvel bővült – úgy, hogy csak július 1-je van…

JuventusFC on Twitter

À bientôt, @Adriien_Rabiiot ! https://t.co/bI7QXrM5QN #LiveAhead



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik