A Juventus ismét négyet vágott a Laziónak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.31. 20:41
null
Arturo Vidal (jobbra) duplája alapozta meg a Juve győzelmét (Fotó: Reuters)
A Juventus a Szuperkupa-mérkőzéshez hasonló magabiztossággal legyőzte a Laziót az olasz labdarúgó-bajnokság 2. fordulójában. A torinóiak ezúttal is négy gólt szereztek a rómaiak ellen: Arturo Vidal duplázott az első félidőben, és ugyan Miroslav Klose találata után még reménykedhettek a „sasok”, a fordulás után nem volt esélyük. Mirko Vucsinics és Carlos Tévez gólját, illetve Hernanes kiállítását követően a Lazio 4–1-es vereséggel utazhat haza.

SERIE A
2. FORDULÓ
JUVENTUS–LAZIO41 (2–1)
Torinó,
Juventus Arena. V: Paolo Tagliavento
JUVENTUS:
Buffon – Barzagli (Ogbonna, 81.), Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner (Isla, 79.), Vidal, Pirlo, Pogba, K. Asamoah – Vucsinics (Quagliarella, 81.), Tévez. Vezetőedző: Antonio Conte
LAZIO
: Marchetti – Cavanda (Floccari, 72.), Novaretti, Cana, Radu – Á. González, Biglia (Ledesma, 65.), Hernanes, Lulic – Candreva – Klose (Ederson, 82.). Vezetőedző: Vladimir Petkovic
Gólszerző: Vidal (14., 26.), Vucsinics (49.), Tévez (80.), ill. Klose (28.)
Kiállítva: Hernanes (63.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Pörgősen kezdődött a mérkőzés, Carlos Tévez már a második percben veszélyeztetett lesről, míg a túloldalon Hernanes kínálta meg Gianluigi Buffont egy bemelegítőnek nem igazán nevezhető lökettel. A folytatásban inkább a Juventus akarata érvényesült, még akkor is, ha szórványosan a Lazio is eljutott a kapuig. Ugyanakkor Antonio Conte csapatának erőssége abban rejlik, hogy minimális hibákat is képes kihasználni, és rögtön előnyt kovácsolni belőle.

Eme szakma egyik legjobbja Arturo Vidal, aki kétszer is fantasztikus ütemben lépett fel a támadósorba, és mire a védők üldözőbe vették volna, a labda a már a kapuban pihegett. A 14. percben Paul Pogba adott olyan zseniális, lágy labdát a chileinek, amit valószínűleg még a társmester, Andrea Pirlo is elismerő bólintással fogadott volna el magáénak, Vidal pedig a legjobb csatárokra jellemző bokamozdulattal továbbított a jobb alsóba. 1–0

NÉGYET HINTETT A NAPOLI IS
A Benítez-csapat első két bajnokiján hét gólt szerzett, ezúttal a Chievo volt a szenvedő fél (2–4) – részletek itt!

A 26. percben Vidal még mélyebbről indult, és még nagyobb szabad terület nyílt meg előtte. Az előkészítő szerepét a sors ezúttal Leonardo Bonuccira, a labdát pedig a védő a társ lábára szabta. A középpályás újra hibátlanul adta elő az „átveszem, beteszem, megünneplem" koreográfiát. 2–0

Hogy a mérkőzés izgalomfaktora megmaradjon elviselhetőségi szinten, arról római részről – ki más? – Miroslav Klose tett: a 35 éves német csatár a Hernanes lövése utáni kipattanóra több lépésnyi hátrányból is elsőként érkezett, s ő nem arról ismert, hogy hasonló lehetőségeket kihasználatlanul hagy – jött is a középkezdés. 2–1

A Lazio magára talált, olyannyira, hogy a szünetig többször is lőtt kapura, mint a Juve, ám Buffon nem majrézott be a kapott góltól, a folytatásban állta a sarat. Hiába azonban a Lazio első félidei erőfeszítései, az újabb pocsék védelmi helyezkedés romba döntötte a római reményeket fordulás után. A 48. percben Bonucci második gólpasszát adta, Mirko Vucsinics pedig köszönte az alkotói magányt, és a kapuba passzolt. A montenegrói 100. olaszországi gólját ünnepelhette. 3–1

Megfogta a gól a Laziót, egy butaság pedig a sorsát is megpecsételte: Hernanes a 63. percben teljesen feleslegesen ütött bele a fejmagasságban szálló labdába, amelynek megjátszására esélye sem volt, a második sárga lapja után pedig mehetett zuhanyozni.

A folytatásban gyakorlatilag már csak a különbség volt kérdéses: egy kitűnően felépített akció végén Pogba még csak a lécet találta el, a 80. percben azonban már nőtt a különbség Carlos Tévez góljával. Vucsinics elengedte a labdát az argentinnak, aki kicselezte Lorik Canát, majd nagyon pontosan helyezett a jobb alsóba. A Juventus ezúttal is könnyedén, 4–1-re győzte le a Laziót.

PERCRŐL PERCRE

93. perc: véget ért a mérkőzés!

Két perc lesz a hosszabbítás.

89. perc: Vidal lőtt jobbal kapura 18 méterről, a labda néhány centivel suhant el a bal alsó sarok mellett.

88. perc: Pogba lövése kerülte el Marchetti kapuját.

87. perc: Ederson próbálkozott újra, Buffon ezt is könnyen hatástalanította.

83. perc: Ederson gyorsan be is mutatkozott, de Buffon fogta a lövését.

82. perc: Klose le, Ederson be.

81. perc: Barzagli és Vucsinics le, Angelo Ogbonna és Fabio Quagliarella be.

80. perc: gól! Tévez! Vucsinics játszotta meg Tévezt, aki egy testcsellel becsapta Canát, majd 17 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. 4–1

79. perc: Lichtsteiner le, Mauricio Isla be.

72. perc: Cavanda le, Sergio Floccari be.

72. perc: Tévez és Vidal játszott össze egymással remekül, majd előbbi lőtt ballal kapura 16 méterről, a labda a lécen csattant, Marchettinek esélye sem lett volna a hárításra.

71. perc: ki más, mint Candreva lőtt, Buffon most nagyot nyújtózkodott, hogy kiszedje a labdát a jobb alsó sarok elől.

68. perc: Candreva lőtt újfent, Buffon könnyűszerrel védett.

65. perc: Biagla le, Cristian Ledesma be.

63. perc: emberhátrányban a Lazio! Bal oldali beadást követően Hernanes egész egyszerűen beleütött a labdába a tizenhatoson belül, amiért teljesen jogosan megkapta a második sárga lapját.

Vucsinics ezzel a találattal megszerezte 100. olaszországi gólját, ebbe beleszámítanak azok a gólok is, amelyeket a másodosztályban ért el.

54. perc: Álvaro González jobblábas lövése elsüvített a bal felső sarok mellett – Buffon rajta volt, ha kapura ment volna a labda, hárította volna.

50. perc: kis híján egy perc alatt duplázni tudott Vucsinics, de Marchetti nagy bravúrral védte a montenegrói közeli lövését.

49. perc: gól! Vucsinics! Bonucci második gólpasszát osztotta ki, a saját térfeléről indította Vucsinicset, aki három méterről bepasszolta a labdát a jobb alsó sarokba Diego Novaretti mellett. 3–1

47. perc: Candreva lövőkedve megmaradt, jobbal lőtt a jobb alsó sarok mellé 23 méterről.

Egyik oldalon sem történt csere a szünetben.

46. perc: kezdetét vette a második játékrész!

45+2. perc: Bonucci mentett Klose elől, de a szögletre már nem maradt idő, a szünetben a Juventus vezet 2–1-re.

45. perc: Hernanes jobbal 17 méterről lőtt, Buffon nem merte fogni a labdát, csak belebokszolt egyet.

45. perc: Candreva lőtt 30 méterről kapura egy szabadrúgást, a labda nem sokkal kerülte el a jobb alsó sarkot.

40. perc: Hernanes bal oldali szabadrúgását Buffon oldalra öklözte ki kapujából kirepülve.

39. perc: Bonucci buktatta Hernanest, ő is besárgult.

38. perc: Hernanes lerántotta hátulról Asamoaht, amiért megkapta a mérkőzés első sárga lapját.

37. perc: Lichtsteiner jobb oldali beadását követően Vucsinics lőtt kapura 14 méterről, de Luis Pedro Cavanda blokkolta a montenegrói kísérletét.

36. perc: Stefan Radu ballábas lövését szedte ki Buffon a bal alsó sarokból. A sarokrúgást követően Giorgio Chiellini tisztázott, pont Hernanes elé, aki teketóriázás nélkül lőtt is, Buffon ezúttal könnyedén védett.

34. perc: Kwadwo Asamoah tette középre a labdát a bal oldalról, el is jutott Tévezig, de az argentin csatár nem tudott kapura fordulni.

31. perc: most Lulic próbálkozott meg átlövéssel, a labda jó három méterrel kerülte el Buffon kapujának jobb oldalát.

28. perc: szépített a Lazio! Hernanes lőtt jó 25 méterről kapura, a labda kijött Buffonról, s a berobbanó Miroslav Klose három méterről a kapuba lőtt. 2–1

26. perc: gól! újra Vidal talált be! Leonardo Bonucci indította a chilei középpályást, aki senkitől sem zavartatva vehette át a labdát a tizenhatoson belül, majd hat méterről a jobb alsó sarokba lőtt ballal. 2–0

Candreva szorult ápolásra az oldalvonal mellett, de vissza tudott térni a pályára.

24. perc: Tévez dobott be egy megkerülős cselt Canával szemben, középre tett labdája azonban pontatlan volt.

22. perc: Candreva lövését követően kellett Buffonnak nagyot védenie. A szögletet követően Cana csúsztatott a bal alsó sarok mellé egy méterrel.

A Lazio legutóbb 2003 decemberében tudta bajnoki mérkőzésen legyőzni a Juventust. A torinóiak akkor 2–0-ra kaptak ki.

14. perc: gól! vezet a Juventus! Paul Pogba indította remek ütemben Vidalt, aki öt méterről a bal alsó sarokba pöckölte a labdát Marchetti mellett. 1–0

A Lazio idegenbeli mérlege nem a legfényesebb: a rómaiak csupán egyet tudtak megnyerni a legutóbbi tíz bajnoki mérkőzésükből, amikor ők voltak a vendégek.

12. perc: Antonio Candreva jobb oldali szögletét követően Cana fejelt bele a labdába, de az veszélytelen volt Buffon kapujára.

11. perc: Tévez passzát követően Stephan Lichtsteiner lőtt kapura, Senad Lulic azonban blokkolta a kísérletét, így a labda Marchettié lett.

10. perc: Arturo Vidal lőtt ballal a kapu fölé 16 méterről.

A Juventus csupán egy mérkőzést veszített el a legutóbbi 12 olyan találkozójából, amelyet a Lazio ellen vívott meg minden versenysorozatot figyelembe véve.

8. perc: Tévez terült el a tizenhatoson belül Cana mellett, de a játékvezető sípja néma maradt.

4. perc: Vucsinics kapott remek indítást, de nem tudta kapura tenni a labdát Lorik Cana mellett, így az Marchettié lett.

2. perc: a túloldalon közben Gianluigi Buffonnak kellett védenie Hernanes lövését a jobb alsó saroknál.

2. perc: Mirko Vucsinics indítását követően Carlos Tévez lőtt kapura 15 méterről, de egyfelől Federico Marchetti védett, másfelől les volt már.

1. perc: a Juventus kezdte a mérkőzést!

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdetét veszi a Juventus–Lazio mérkőzés a Serie A 2. fordulójából!

A MÉRKŐZÉS ELŐTT

A Szuperkupa-meccsen remek formát mutatott a Juventus, akkor Paul Pogba, Giorgio Chiellini, Stephan Lichtsteiner és Carlos Tévez szerezte a „zebrák” négy gólját. A torinóiaktól a héten távozott Alessandro Matri (11 millió euróért a Milanhoz, nem tűnik rossz üzletnek), aki Tévez és Fernando Llorente érkezésével aligha számíthatott több játéklehetőségre, pedig a korábbi sem volt sok.

Noha a forduló rangadójáról van szó, nemigen fogytak a jegyek a kilencven perce, ami nem megszokott a Conte-korszakban. Ennyire lefutott lenne a találkozó? Antonio Conte, akinek tanítványai a Sampdoria otthonában elért 1–0-s győzelemmel kezdték a bajnokságot, nem így gondolja:

„Kemény, nehéz erőpróba vár ránk. A Szuperkupában aratott fölényes siker immár a múlté, semmi köze a szombati meccshez. A Lazio ellen mindig szenvednünk kellett a bajnokságban, ezért száztíz százalékot kell majd nyújtanunk, hogy nyerjünk."

Kollégája, Vladimir Petkovic egyetért vele, azt remélve, hogy a Lazio igenis meg tudja szorongatni a címvédőt. Petkovic a Juve elleni első sikerére hajt. „A Szuperkupában egy jobb csapattól szenvedtünk vereséget, azóta azonban folyamatosan fejlődünk. Ugyanúgy kell játszanunk, mint az első fordulóban az első félidőben. Az Udinese elleni siker jót tett a csapatnak, játékosaim mindent megtesznek a pontszerzésért Torinóban" – vezette fel a mérkőzést a vendégek bosnyák születésű svájci mestere.

AZ ÁLLÁS
1. Napoli227–2+56
2. Juventus225–1+46
3. Internazionale112–0+23
3. Roma112–0+23
3. Torino112–0+23
6. Cagliari112–1+13
6. Fiorentina112–1+13
6. Verona112–1+13
9. Lazio2113–5–23
10. Parma110–00 1
11. Chievo2112–4–21
12. Atalanta111–2–10
12. Catania111–2–10
12. Milan111–2–10
12. Udinese111–2–10
16. Sampdoria110–1–10
17. Genoa110–2–20
17. Livorno110–2–20
17. Sassuolo110–2–20
20. Bologna110–3–30
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik