Juventus: kiderült, ki mondott nemet Haalandra 2017-ben

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2022.11.04. 18:35
null
Fotó: <a href="https://rubosport.altervista.org/ultima-ora-il-dortmund-si-starebbe-ripagando-haaland-con-le-maglie-vendute-dalla-juve/"><strong>rubosport.altervista.org</strong></a>
Nem titok, hogy 2017-ben nagyon közel állt a Juventus a norvég tinizseni, Erling Haaland leigazolásához, a játékost és az édesapját vendégül látta pár napra a klub, megtekintették az Inter elleni rangadót, de végül meghiúsult az üzlet. Nem titok már az sem, ki mondott nemet a transzferre.

 

A neves olasz ügynök, Vincenzo Morabito árulta el egy interjúban, hogy egyike volt azoknak, akik előkészítették az átigazolást, és már azon gondolkodtak, hogy hol játsszon az akkor 17 éves csatár. A Juventus sportigazgatója, Federico Cherubini abban az időben a torinóiak akadémiáját vezette, ő nyilatkozta azt, hogy a terveik szerint Haaland a harmadosztályban szereplő U23-asokhoz került volna, de végül le sem igazolták.

„Beppe Marotta úgy gondolta, túl sokat kérnek érte, és végül nemet mondott az üzletre” – mondta Morabito.

Marrotta akkor a Juventus vezérigazgatója volt, ma a rivális Internazionale elnöke. A Molde elsőre tízmillió eurót kért, majd 2.5 millió eurót és a következő vételár 50 százalékát.

Fél évre rá már hiába kínált ötmillió eurót a Juventus, ezt nem fogadta el a Molde, amely eladta a csatárt az RB Salzburgnak – ötmillió euróért és a következő vételár 15 százalékáért. Ez utóbbi még 3 millió euró lett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik