Cristiano Ronaldo minden olasz sorozatot megnyert a Juventusszal (Fotó: AFP)

 

 

„Egy topjátékos élete és pályafutása tele van hullámhegyekkel és -völgyekkel. Minden évben fantasztikus ellenfelekkel, kiváló és nagy ambíciókkal rendelkező futballistákkal küzdünk meg, vagyis állandóan a legjobbunkat kell nyújtani, hogy ezen a szinten maradjunk – kezdte bejegyzését Cristiano Ronaldo, aki 29 találatával gólkirály lett a Serie A-ban. – Az idén nem nyertük meg a bajnokságot, gratulálok az Internek a megérdemelt aranyérméhez. Ugyanakkor megbecsülöm, amit a Juventusszal ebben az idényben elértünk – csapat- és egyéni szinten egyaránt. Boldog vagyok, hogy miénk lett az Olasz Szuperkupa és az Olasz Kupa, valamint hogy kiérdemeltem a gólkirálynak járó díjat. Különösen azért, mert ebben az országban roppant nehéz trófeát nyerni. Teljesítettem a célom: amikor a Juvéhoz érkeztem, megfogadtam, hogy mind a három sorozatot megnyerjük, illetve a legjobb játékosnak és a gólkirálynak járó elismerést is szerettem volna elhódítani.”

„Többször mondtam: nem kergetem a rekordokat, éppen fordítva, azok üldöznek engem. A labdarúgás csapatsport, ám azzal tudjuk segíteni a klubunkat, ha egyénileg egyre jobb és jobb teljesítményt nyújtunk a pályán, és egyre többet és többet dolgozunk az edzéseken. Ha ez teljesül, elkerülhetetlen, hogy trófeák és egyéni díjak kerüljenek a kezünkbe.”

„Büszke vagyok, hogy Angliában, Spanyolországban és Olaszországban is maradandót alkottam, és örömet szereztem a csapataim szurkolóinak. Mindig ez motivált engem, s ez az utolsó napig nem változik meg. Köszönet mindenkinek, aki részese volt ennek az utazásnak!”
– tette hozzá a 36 éves portugál világklasszis.

Az olasz sajtóban hetek óta téma, hogy Cristiano Ronaldo a következő idényben is a Juventust erősíti-e.

Az ötszörös aranylabdás támadónak nem sok ideje lesz pihenni. A portugál válogatottal hamarosan megkezdi a felkészülést a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra. Lapunk értesülése szerint a címvédő a margitszigeti Grand Hotelben lakhat a budapesti meccsei alatt. Portugália június 15-én a magyar válogatottal küzd meg a Puskás Arénában, négy nappal később Münchenben a németekkel csap össze, majd június 23-án a világbajnok francia együttessel mérkőzik meg a magyar fővárosban.