Juventus: bajban az elnök, két és fél éves eltiltást kértek rá

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.16. 09:25
null
Nagy bajba kerülhet Andrea Agnelli (Fotó: AFP)
Óriási bajba kerülhet Andrea Agnelli, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus – valamint az európai labdarúgóklubokat tömörítő érdekvédelmi szervezet, az ECA – elnöke, miután egy ügyész két és fél éves eltiltást kért rá.

 

Giuseppe Pecoraro szövetségi ügyész egészen pontosan jegyüzérkedéssel vádolja a Juventus első emberét – a jelentések szerint Agnelli tisztában volt vele, hogy a „zebrák” összecsapásaira szóló jegyek, illetve belépők kereskedelmében a maffia is „közreműködött”.

Agnellit emellett azzal is vádolják, hogy a Juventus egyes ultracsoportjainak „megkönnyíti” a jegyek beszerzését, a szóban forgó szurkolók pedig ezeket a belépőket óriási haszonnal adják tovább – a jelentések szerint az ultrák szoros kapcsolatban állnak több, a szervezett bűnözésben „tevékenykedő” emberrel.

Mint a vádban szerepel, Agnelli többször is találkozott egy bizonyos Rocco Dominellóval, aki a hírhedt, eredetileg calabraiai, ma már nemzetközi 'Ndrangheta maffia és a Drughi nevű ultracsoport tagja, s nem mellesleg épp nyolcéves börtönbüntetését tölti. A klub elnöke a pénteki meghallgatáson egyébként elismerte a Dominellóval való kapcsolatot.

Az ügyész Agnellire az eltiltás mellett pénzbüntetés kiszabását kérte, valamint a Juventust zárt kapus összecsapásokkal sújtaná.

Pecoraro továbbá a „zebrák” vezetőségének további három tagjára (Alessandro D'Angelóra, Stefano Merullára és Francesco Calvóra) is eltiltást kért, akik állítólag szintén tudtak a háttérben zajló dolgokról.

A szövetségnek tíz napja van dönteni az ügyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik