A „vörös-feketék” csapatkapitányának 2022 júniusában lejár a szerződése (Fotó:
A vörös-feketék csapatkapitányának 2022 júniusában lejár a szerződése (Fotó:

 

Mino Raiola elmondta, hogy az olasz és a holland védőpárként is szerepelhetne a Juventusban –  előbbinek júniusban lejár a szerződése a Milannál, s a Juve szívesen látná soraiban, ugyanakkor utóbbi maradása nem vehető készpénznek. 

„Alessio Romagnoli csatlakozhat a Juventushoz, mivel jövő nyáron lejár a szerződése, így De Ligttel együtt játszhatna, de korántsem biztos, hogy a Matthijs maradni fog” – idézte Raiolát az olasz sportújságíró.

A 26 esztendős Romagnoli 2015-ben csatlakozott a Milanhoz, azóta csapatkapitánnyá nőtte ki magát, de a jelenlegi kírásban a milánóiak négy meccséből csak kétszer volt pályán, egyszer mindössze két percig. 

A Juventus 2019-ben a Transfermarkt adatai szerint 85.5 millió eurót fizetett az Ajaxnak De Ligt játékjogáért, azonban amióta a „zebráknál” játszik, többször is negatív kritika érte – többek között a holland válogatott korábbi kiválósága, Marco van Basten is bírálta, szerinte rosszul fog embert, és annak ellenére, hogy azért érkezett a torinóiakhoz, hogy megtanuljon védekezni, nem sajátított el sokat Olaszországban.