Áigazolás: az MU és a Juventus hivatalossá tette a Ronaldo-transzfert

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.08.31. 10:20
null
A Juventus elbúcsúzott Cristiano Ronaldótól (Fotó: AFP)
A Premier League-ben szereplő Manchester United már múlt héten bejelentette, hogy szerződtette Cristiano Ronaldót a Juventustól, az üzlet azonban csak kedden vált teljesen hivatalossá a két klub legfrissebb közleménye szerint. A Juve elbúcsúzott a portugáltól, majd nyilvánosságra hozta azt az összeget is, amit az MU kifizetett érte. Utóbbi közölte, hogy mennyi időre írt alá CR7.   

A világ futballjának egyik legnagyobb ikonja 2018. július 10-én lett a Juventus játékosa. Három év alatt 133 mérkőzésen lépett pályára, melyeken 101 gólt szerzett és 5 trófeát nyert a csapattal. A mai napon azonban Cristiano Ronaldo és a Juventus útjai hivatalosan is elválnak egymástól” – kezdi közleményében a torinói klub.

Arra a napra, amikor Cristiano megérkezett a klubhoz, mindenki örökké emlékezni fog. A szurkolók királyként fogadták, a pályán pedig megmutatta, miért. Sok felejthetetlen pillanat fűződik ehhez a három évhez de felesleges lenne bármelyiket is kiemelni, hiszen mindenkinek megvan a saját kedvence. A három éve kezdődött történet most véget ért, de kijelenthető, hogy felejthetetlen utazás volt” – búcsúzott a Juventus.

A klub a szöveghez hozzáadott egy másik hivatalos dokumentumot is, melyben leírja, mennyit fizetett a Manchester United a 36 éves portugál támadóért. A Juventus 15 millió eurót kap garantáltan Cristiano Ronaldo játékjogáért az MU-tól, de mindezt 5 év alatt. Emellett pedig különböző – ki nem fejtett – bónuszok teljesülése esetén további nyolc millió folyhat be a torinóiak számlájára.

Egyes sajtóhírek szerint a bónuszok teljesülésének „nehézségi foka” eltérő, de 5 millió euró szinte biztosan üti még a Juventus markát, amennyiben CR rendszeres játéklehetőséget kap Manchesterben.

Ezt követően nem sokkal az MU is közzétette saját felületein, hogy innentől hivatalossá vált a transzfer, a 36 éves támadó egy két éves szerződést írt alá a klubbal, ami tartalmaz egy plusz 1 éves hosszabbítási lehetőséget is.

 

 

A Juventus búcsúzó posztja


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik