Dybala hiába kért bocsánatot, ő sem léphet pályára a Torino ellen (Forrás: AFP)

Mint arról beszámoltunk, a Juventus amerikai középpályása, Weston McKennie szerda este körülbelül húszfős zártkörű partit szervezett torinói lakásában. Ezzel „pusztán” az a probléma, hogy Torinóban a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozó intézkedések értelmében tilos ilyen jellegű összejöveteleket tartani, és 22 órától hajnali 5-ig kijárási tilalom van érvényben. Az egyik szomszéd hívására 22.30 körül kiérkező rendőrség sajtóhírek szerint személyenként 400 eurós bírságot szabott ki. A partin részt vett Paulo Dybala és Arthur is.

Hiába kért előbbi bocsánatot az Instagram-oldalán, a klub által kiszabott büntetést egyikük sem ússza meg: a Juventus Twitteren számolt be a vezetőedző, Andrea Pirlo a Torino elleni, szombati olasz bajnoki meccset megelőző sajtótájékoztatón elhangzottakról. Kiderült, hogy mindhárom labdarúgónak ki kell hagynia a 18 órakor kezdődő összecsapást.

„A néhány nappal ezelőtt rendezett házibuliban részt vevő három játékos nem kerül be a keretbe. Ennek ellenére beszéljünk inkább a derbiről!″ – mondta Pirlo rögtön a sajtótájékoztató elején.

A Juve 27 fordulót követően a bajnoki tabella harmadik helyén áll: 16 győzelmet, 7 döntetlent és 4 vereséget tudhat maga mögött. Nemrégiben arról is hírt adtunk, hogy a várakozáson aluli szereplés miatt fogytán a türelem Pirlóval szemben.

„A célom az, hogy jól teljesítsek, s mindezt a Juventusban tegyem. Egyetlen derbin sem játszottam még úgy, hogy féltem a vereségtől. A labdarúgás játék, amelynek mi minden esetben győzni akarással vágunk neki. Legfőképpen annak érdekében, hogy boldoggá tegyük a szurkolókat. A vereségek után az a feladatunk, hogy felálljunk, és a lehető legjobban reagáljunk. Így teszünk szombaton is, büszkén játszunk a Torino ellen!”