Küszöbön Dusan Vlahovics klubváltása? (Fotó: Getty Images)

A mindössze 21 esztendős Dusan Vlahovics elképesztő idényt fut Firenzében, hiszen 17 bajnoki gólnál jár, amivel holtversenyben vezeti a Serie A góllövőlistáját. A szerb csatár esetleges klubváltásával kapcsolatban számos hír megjelent az elmúlt hónapokban, de most úgy tűnik, pont kerül az ügy végére.

 
Firenzében csillog a szerb futball gyémántja – Dusan Vlahovics több mint ígéret

A Juventus már az előző idény közben is megkörnyékezte a Fiorentinát Vlahovics átigazolásával kapcsolatban, ám akkor még nem lett az ügyletből semmi. A Sky Sport és Fabrizio Romano legfrissebb értesülései szerint azonban változott a helyzet, s a két klub gyakorlatilag már meg is egyezett egymással.

A sajtóhírek szerint nem kevesebb mint 75 millió eurót ajánlottak a torinóiak Vlahovicsért (épp annyit, amennyit a Fiorentina korábban kért), így ha létrejön a transzfer, Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuaín és Matthijs de Ligt után ő lenne a klubtörténet negyedik legdrágább igazolása.

Fabrizio Romano úgy tudja, Vlahovics két másik egylet, az Arsenal és az Atlético Madrid ajánlatát is elutasította korábban – feltehetőleg a Juventus érdeklődése miatt.

A firenzeiek minden jel szerint a svájci Basel brazil gólgyárosával, Arthur Cabrallal „vigasztalódhatnak”. A múlt nyáron az Újpest ellen két gólt is szerző támadó 31 tétmeccsen 27 találatnál jár ebben az idényben.