Juve: hogyan tovább, Buffon? FIFA, FIGC, esetleg MLS?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.16. 12:08
Az olasz Tuttosport azt boncolgatja, vajon mi lesz Gianluigi Buffonnal, a Juventus sztárkapusával.

A 39 esztendős Buffon már a 2017–2018-as szezon előtt meglebegtette, vélhetően a jelenlegi idény végén szögre akasztja a stoplist, és visszavonul az aktív labdarúgástól.

Az olasz média több lehetséges „célállomást” is emleget a kapus jövőjével kapcsolatban, a Tuttosport ezért foglalkozott röviden a témával.

Mint azt az olasz lap írja, tudomása van róla, miszerint Buffonnak a Juventus már állást ajánlott, igaz, az kérdés, pontosan miről van szó, a kapus ugyanis állítólag hangsúlyozta, nem szeretne vezetőedző lenni a jövőben. Úgy tudni, a „zebrák” igazgatóságába kerülhet Buffon.

A Tuttosport állítása szerint a futballikont az olasz szövetség (FIGC) is szívesen alkalmazná, de emellett Gianni Infantino, a FIFA elnöke is azon serénykedik, hogy a szervezethez csábítsa Buffont – a lap a két lehetőséggel kapcsolatban megjegyzi, ezeket is felajánlották már Buffonnak.

Ami némileg talán meglepő, az is szóba került, hogy Buffon nem vonul vissza, hanem egy szezont még játszana az Egyesült Államokban (MLS). Itt a New York City FC-t említik, amely igen aktívan érdeklődik a legenda iránt.

Konkrétumot persze egyelőre senki sem tud (valószínűleg még maga Gianluigi Buffon sem), néhány hónap múlva viszont mindenre választ kapunk…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik