Juve: „A Fiorentina ellen lesz az utolsó meccsem” – Chiellini megerősítette a távozását

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.05.12. 09:58
null
<strong>Chiellini</strong> 17 év után elhagyja a Juvét (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, vezetett, hátrányba került, majd a hosszabbításban Ivan Perisic duplájával fordított, és 4–2-re legyőzte a Juventust az Inter szerdán a labdarúgó Olasz Kupa döntőjében, így 2011 után ismét megnyerte a sorozatot. A másik fél részéről mérkőzés után Giorgio Chiellini megerősítette, a nyáron, 17 év után elhagyja a torinóiakat.

 

„Próbálok utat mutatni a fiataloknak, mert jövőre már nem leszek itt – idézte Giorgio Chiellinit a Juventus Twitter-oldala. – Hétfőn elbúcsúzok a stadionomtól, és a Fiorentina ellen lesz az utolsó meccsem. Mosollyal az arcomon köszönök el a csapatomtól, amelynek mindig a legnagyobb szurkolója maradok, mert a Juve örökre velem marad.”


„Mindent megtettem a klubnál, amit tudtam. Remélem, marad utánam valami” – tette hozzá. A pisai születésű, Livornóban nevelkedett futballista kilenc bajnoki címet és öt Olasz Kupát nyert, valamint kétszer jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe.

Az olasz hátvéd augusztusban lesz 38 éves, a torinóiakat 2005 óta erősíti. A Juventusban eddig 559 mérkőzésen szerepelt, ezzel Alessandro Del Piero és Gianluigi Buffon után harmadik a klub örökranglistáján, míg az olasz válogatott mezét 116-szor húzhatta magára. Két hete jelentette be, hogy elköszön a válogatottól, búcsúmeccsét az argentinok ellen játssza majd június elsején a londoni Wembley Stadionban, ahol tavaly Eb-aranyat nyert a nemzeti együttessel.

Az átigazolásokban mindig jól informált Fabrizio Romano sportújságíró szerint a 17 év után távozó Chiellini Észak-Amerika felé veszi az irányt, az MLS-ből két ajánlata is van, az egyik a Los Angeles FC-től.


A Juventusnak két mérkőzése van hátra az idényben, hétfőn a Laziót fogadja, jövő vasárnap pedig a Fiorentina vendége lesz a bajnokságban.

AZ OLASZ KUPA-DÖNTŐ ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁSA ITT!

OLASZ KUPA
DÖNTŐ
Juventus–Internaziole 2–4 (0–1, 2–2, 2–4) – hosszabbítás után

Róma, Stadio Olimpico. Vezette: Paolo Valeri
Juventus: Perin – Danilo (Morata, 41.), De Ligt, Chiellini (Arthur, 84.), Alex Sandro – Zakaria (Locatelli, 67.), Rabiot – Cuadrado, Dybala (Kean, 100.), Bernardeschi (Bonucci, 67.) – Vlahovics. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
Inter:
Handanovic – D'Ambrosio (Dimarco, 63., Bastoni 116.), De Vrij, Skriniar – Darmian (Dumfries, 63.), Barella, Brozovic, Calhanoglu (Ar. Vidal, 90+1.), Perisic – Dzeko (J. Correa, 63.), Lautaro Martínez (A. Sánchez, 90+1.). Vezetőedző: Simone Inzaghi
Gólszerzők:
Alex Sandro (50.), Vlahovics (53.), ill. Barella (7.), Calhanoglu (80. – 11-esből), Perisic (99., 102. – előbbi 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik