Játékossors: az angol futball csodagyereke volt, a semmiből Rómában köthet ki

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.10.26. 14:56
null
Rodwell 20 évesen, az Evertonból lett válogatott futballista (Fotó: AFP)
A Sky Sports Italia beszámolója szerint a nyár óta szabadügynökként készülő Jack Rodwell átment az AS Roma orvosi vizsgálatán, így pedig az idény végéig szóló megállapodást köthet a súlyos sérüléshullám sújtotta „farkasokkal”.


Rodwell
az Evertonban robbant be az angol futball élvonalába. Már tizenhat évesen bekerült a Premier League-csapatba, illetve a liverpooliak valaha volt legfiatalabb európai kupaszereplője lett, amikor 16 évesen és 284 naposan pályára lépett az AZ ellen.

A ma már 28 éves középpályásért 2012-ben a Manchester City 15 millió fontot fizetett ki, de itt már nem tudott alapemberré válni, az első idényében 15, a másodikban 10 tétmérkőzésen jutott szóhoz – igaz, így is angol bajnoknak mondhatja magát.

2014 nyarától a Sunderlandban próbált újra formába lendülni, csakhogy a csapattal előbb a Premier League-ből, majd az angol másodosztályból is kiesett. A 2018–2019-es idényben a Blackburn futballistája volt, de itt sem volt alapember – 21 bajnokin egy gólig jutott.

Rodwell mellett a liechtensteini válogatott, korábbi Juventus-játékos, Marcel Büchellel is tárgyalnak az olaszok, utóbbinak szintén a nyáron járt le a szerződése legutóbbi klubjával, az Empolival.

A Sky Sports megjegyzi, jó eséllyel csak az egyik futballista kap majd szerződést az AS Románál, az pedig a következő órákban dőlhet el, melyikük lesz a befutó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik