Inter: szerződést bontott az Eb-győztes, az ősi riválishoz igazolt

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.13. 16:02
null
Joao Máriót eddig szerették a Sporting CP szurkolói. Eddig… (Fotó: AFP)
Közös megegyezéssel szerződést bontott az Interrel a portugál labdarúgó-válogatott tagjaként 2016-ban Európa-bajnok Joao Mário, majd aláírt nevelőklubja, a Sporting CP ősi riválisához, a Benficához.

 

A 28 éves középpályás 2016 óta tartozott az Inter kötelékébe, a milánói klub akkor 40 millió euró körüli összeget fizetett érte a Sporting CP-nek. A portugál futballista nem tudta megvetni a lábát a fekete-kékek kezdőcsapatában, kölcsönben játszott a West Ham Unitednél, a Lokomotiv Moszkvánál, az előző idényben pedig nevelőegyesületénél, a Sportingnál, amellyel bajnoki címet nyert.

A lisszaboni zöld-fehérek szerették volna végleg megszerezni Joao Máriót, aki azonban erre – a jelek szerint – nem volt nyitott.

Az Európa-bajnok futballista milánói szerződésében szerepelt egy záradék, melynek értelmében az Internek 30 millió eurót kellett volna fizetnie a Sportingnak, ha másik portugál klubnak adja el Joao Máriót. A Benfica 7.5 millió eurót adott volna érte. Az olasz egyesület ügyvédei az elmúlt napokban tanulmányozták a megállapodást, s a feszült helyzetre való tekintettel a vezetők végül azt a megoldást választották, hogy közös megegyezéssel felbontják a játékos szerződését.

Miután erre sor került, Joao Mário szabadon igazolhatóként jogi következmények nélkül aláírhatott a Sporting ősi riválisához, a Benficához, amellyel 2026 nyaráig szóló szerződést kötött.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik