Inter: „Okosan kell megválogatni, kiket hozunk”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.15. 18:12
Roberto Mancini, az Serie A-ban szereplő Internazionale labdarúgócsapatának vezetőedzője elismerte, hogy csapata amatőr hibákat vétett a szezonban, de jövőre a Bajnokok Ligája-indulás kiharcolása lesz a cél.

„Nyolc-kilenc ponttal is többet szerezhettünk volna a most futó pontvadászatban, ha nem követünk el olyan amatőr hibákat, amit még ifimeccsen sem látni. Idei célunk az El-részvétel kiharcolása, amire jó esély van. Nem hasonlíthatjuk össze a jelenlegi Intert a régi nagyokkal. Nem vagyunk azon a szinten, de igyekszünk helyreállítani a klub renoméját – mondta Mancini. – Az első lépés, hogy visszatérjen az Inter a BL-be. Szokatlan, hogy nem indulhat a csapat a legrangosabb európai kupasorozatban, nagyjából ahhoz hasonlítanám, hogy a Bologna nem a Serie A-ban szerepel. Ehhez azonban okosan kell megválogatni, milyen játékosokat hozunk a klubhoz. Nem adtam fel a Yaya Touréért folytatott harcot, de a világ tele van más jó játékosokkal is. Thiago Mottát is szívesen látnám viszont, a tapasztalata sokat segítene. Türelemre van szükség, a Juventusnál ez bejött.”

Az Inter a „zebrák" ellen játszik hazai pályán szombaton a Serie A 36. fordulójában. Mancini kitért a találkozóra és arra, hogy vajon kedvez-e számukra, hogy a Juventus már bajnokként inkább az olasz kupadöntőre és a BL-fináléra koncentrál: „Nem feltétlenül jó ez számunkra. Azok a játékosok, akik pályára lépnek, frissek és motiváltak lesznek, hogy bebizonyítsák, nem csak perememberei a BL-döntőbe jutó alakulatnak."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik