Lautaro Martínez (középen) Barcelonában és Madridban is kiköthetett volna, mégis Milánót választotta. (Fotó: AFP)

 

„Lionel Messivel is beszéltem a végső döntésem meghozása előtt, de úgy döntöttem, hogy a gazdasági problémák miatt az Interben maradok. Akkor vált biztossá, hogy jól választottam, amikor megnyertük a bajnokságot. Hihetetlen érzés megszerezni a végső győzelmet egy ilyen fontos klubbal” – mondta az ESPN-nek Lautaro Martínez.

Az argentin támadó emellett elárulta, hogy amikor még hazájában, a Racing Clubnál játszott, végig a Real Madrid célkeresztjében volt.

„Kétszer is ajánlatot tettek értem, amikor a Racing utánpótlásában futballoztam, de elsőként Argentínában akartam letenni a névjegyem, majd csak ezután szerettem volna Európába igazolni” – nyilatkozta a támadó. Hozzátette, egyszer szeretne visszatérni nevelőegyütteséhez is, hiszen a szurkolók hasonlóan „őrültek”, mint az Internazionale drukkerei.

Lautaro Martínez eddig 128 alkalommal lépett pályára a milánói együttesben, és 47 gólt jegyzett. A bajnoki címet hozó idényben 17 találattal, valamint 18 gólpasszal vette ki a részét az Inter sikeréből.