Inter: két hónap fizetés nélkül – ez az elnöki ajánlat

Vágólapra másolva!
2021.05.11. 14:03
null
Steven Csang és Piero Ausilio sportigazgató egy korábbi eszmecseréje (Fotó: AFP – archív)
Az újdonsült olasz bajnok Internazionale elnöke azt kérte a csapat labdarúgóitól, hogy mondjanak le kéthavi fizetésükről a milánói klub nehéz anyagi helyzete miatt – derül ki az MTI beszámolójából.

 

A Sky Sport Italia értesülése szerint Steven Csang arra hivatkozott a futballistákkal tartott találkozón, hogy a koronavírus-járvány következményeként klubjuk súlyos veszteségeket szenvedett el, s csak a játékosok segítségével képes kilábalni a pénzügyi bajból. A döntést a labdarúgókra bízta, akik egyenként határozhatnak arról, készek-e lemondani kéthavi járandóságukról.

Korábban olyan hír járta, hogy az Internél a bajnokság megnyeréséért járó prémiumról is lemondatnák a futballistákat, de ezt a klub főigazgatója, Giuseppe Marotta cáfolta.

A Corriere dello Sport emlékeztet: az egyeztetések sora még korántsem ért véget, a napokban Csangnak meg kell győznie például Antonio Conte vezetőedzőt, aki a belengetett pénzügyi karcsúsítás miatt fontolgatja a távozását. Az olasz sportlap szerint ha ő megy, a játékosok közül „nagy nevek” követhetik, és Marotta, valamint Piero Ausilio sportigazgató is távozhat.

A Corriere úgy tudja, hogy a Juventus elleni szombati rangadó vagy az Udinese elleni jövő vasárnapi idényzáró után várható a Csang–Conte egyeztetés.

Az Internazionale négy körrel a bajnokság vége előtt tette biztossá története 19. olasz bajnoki címét.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik