Inter: Inzaghi „felfedezettje” új szerződést írt alá a klubbal

Vágólapra másolva!
2021.12.24. 15:32
null
Federico Dimarcóra ebben az idényben már rendszeresen számítanak az Internél (Fotó: AFP)
Három évvel, 2026-ig meghosszabbította Federico Dimarco szerződését az Inter labdarúgócsapatának vezetősége – jelentette be a milánói klub a hivatalos honlapján.

 

A balhátvédként és balszélsőként is bevethető futballista hétéves korától az Inter akadémiáján nevelkedett, ám a felnőttcsapatban sokáig nem tudta kiharcolni a helyét. Kölcsönben szerepelt az Ascolinál és az Empolinál, aztán végleg eladták a svájci Sionnak, majd miután az Inter a szerződésben foglalt záradékát érvényesítve visszavásárolta őt, kölcsönben elengedte a Parmához és a Veronához is.

Dimarco számára a mostani idény hozta meg az áttörést a milánói sztárgárdánál: teljesítményével meggyőzte a nyáron kinevezett vezetőedzőt, Simone Inzaghit arról, hogy érdemes rá számítani, s ebben az évadban 24 tétmérkőzésen már lehetőséget is kapott az olasz szakembertől.

„Kétéves korom óta kijárok a stadionba megnézni az Inter meccseit. Ez a mez számomra nem olyan, mint a többi. Születésem óta »interista« vagyok, a szurkolók akkor is folyton arra kértek, hogy térjek vissza, amikor kölcsönben a Veronánál futballoztam. Szeretve érzem itt magam” – idézi a milánói klub közleménye Dimarcót, akinek 2023-ban járt volna le a megállapodása.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik