Ibrahimovic nem pénzéhes, heti félmillió fontért se ment a Citybe

Vágólapra másolva!
2011.02.14. 20:24
null
Ibrahimovicnak a jövőkép fontosabb volt, mint a pénz (Fotó: Action Images)
Zlatan Ibrahimovic, az AC Milan svéd csatára a PA hírügynökségnek elmondta: nyári klubváltása előtt tárgyalt a Manchester City képviselőivel is, de heti félmillió fontért se mondott igent az angol csapatnak.

A Manchester City a nyáron mindent bevetett a Barcelonától elvágyódó Zlatan Ibrahimovic megszerzéséért: a manchesteri kékek heti félmillió fontos fizetést adtak volna a svéd centernek, aki viszont inkább a Milan ajánlatát fogadta el.

„Többször is tárgyaltam a City képviselőivel és fantasztikus a projektjük, de én nem vagyok olyan játékos, aki csak a pénzért szerződik valahova" – nyilatkozta Ibrahimovic.

„Számomra fontos, hogy egy klubnál lássam a jövőképet, azt, hogy milyen lehetőségeim lesznek. A City projektje még nem nyújtott eleget. Azt hiszem, néhány éven belül a legnagyobb klubokkal is felvehetik a versenyt, de a Milan most lehet csúcsközelben, és én inkább 29 éves koromban küzdök trófeákért, nem akkor, amikor 32 leszek. Nem a pénzről szólt a döntésem. Ha nagyszerű játékos vagy, úgyis rengeteg pénzt kapsz" – tette hozzá.

A Tottenham Hotspur elleni BL-nyolcaddöntőre készülő Ibrahimovic csatártársa, a volt City-játékos Robinho manchesteri időszakáról is beszélt.

„Robinho fantasztikus játékos, vele edzek és játszom minden héten, olyan trükköket mutat be, amiket még sosem láttam. Amikor a Cityhez igazolt, még közel sem volt ilyen erős a keretük. Ha most lenne a manchesterieknél, teljesen másképp alakulnának a dolgok a számára. Mindenesetre vállalta a kihívást, ami becsülendő, eligazolt a Real Madridtól a Manchester Citybe, pedig ez sokak szemében visszalépés volt. A City azóta rengeteg befektetéssel fantasztikus játékosokat gyűjtött össze – mindenesetre én szerencsémnek tartom, hogy Robinho most már az én csapatomban van és vele játszhatok."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik