Gyász: szörnyű tragédia, 31 évesen elhunyt az olasz válogatott futballista

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.04. 12:07
null
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Davide Astori
Sokkoló hirtelenséggel, mindössze 31 éves korában elhunyt Davide Astori, a Fiorentina olasz válogatott futballistája. Az összes vasárnapi Serie A-meccset elhalasztották.

 

„MINDENT RENDBEN TALÁLTAK NÁLA.”
„Borzasztó hír, még mindig szinte sokkos állapotban vagyok – mondta a Nemzeti Sportnak Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának elnöke, aki Firenzében született, és szenvedélyesen rajong a klubért. – Mindenki imádta Davide Astorit, hiszen kevés olyan játékos volt, aki ennyire értette a várost. Szeretett Firenzében élni, többek között a Napoli megkeresésére is nemet mondott. Nem véletlenül volt ő a csapatkapitány, mindenki felnézett rá, és több olyan játékost bírt maradásra, akinek jobb ajánlata volt máshonnan. Senki sem tudja, mi történhetett, a beszámolók szerint Davide nemrégiben esett át különféle felméréseken, és mindent rendben találtak nála. Nem is tudom, hogyan fejezi be így a csapat az idényt.”

Az Udinese elleni meccs előtt, egy udinei szállodában, éjszaka érte a halál Davide Astorit, a Fiorentina csapatkapitányát. Az első információk szerint hirtelen szívmegállás történt a játékosnál.

A hirtelen tragédia mindenkit megdöbbentett. A 12.30-ra kiírt Genoa–Cagliari összecsapás előtt percekkel értesítették a történtekről a két csapat játékosait, és többen közülük könnyek között hagyták el a pályát.

A találkozót elhalasztották. Azóta hivatalossá vált, hogy a forduló teljes további programja elmarad.

A Fiorentina közleménye megrendüléssel tudatja a hírt, és mindenkit arra kérnek, hogy tartsák tiszteletben a család gyászát.


Astori a Milan akadémiáján nevelkedett, 2006 és 2008 között a piros-feketék felnőttcsapatának tagja volt, ám tétmérkőzésen nem lépett pályára. A 14-szeres olasz válogatott játékos ezt követően nyolc évig erősítette a Cagliarit, melynek színeiben 179 összecsapáson jutott szóhoz. Később kölcsönben megfordult a Románál és a Fiorentinánál, mígnem utóbbi 2016-ban végleg megvásárolta a Cagliaritól.

Astori egy kétéves kislányt hagyott hátra.

A Fiorentina a honlapján jelentette be a csapatkapitány halálhírét (Fotó: fiorentina.it)
A Fiorentina a honlapján jelentette be a csapatkapitány halálhírét (Fotó: fiorentina.it)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik