A Maradonát gyászoló olasz drukkerek a San Paolo mellett (Fotó: AFP)

„Engedjétek meg nekünk, hogy a San Paolo Stadiont Diego Armando Maradona emlékének szenteljük" – írta korábban a Twitteren De Magistris, aki szerint a város által működtetett stadionnak új nevet kell adni. Csütörtökön hozzátette, reggel már ezzel kapcsolatban egyeztetett, hivatalosan is megtéve az első lépéseket az átkeresztelés felé.

„Ez egy folyamat, de ez most nagyon gyors folyamat lesz, mert amikor ilyen erős vágy mutatkozik, akkor semmi sem tarthat vissza bennünket" – fogalmazott az MTI által idézett politikus.

A hírügynökség beszámolója szerint kiemelte: nagyon reméli, hogy az átnevezési procedúra alatt a pandémia miatt ideiglenesen kizárt szurkolók is visszatérhetnek már a nézőtérre.

A második világháború után épült nápolyi stadiont – amelyben Maradona 1984 és 1991 között szerepelt – Szent Pálról nevezték el. A legenda szerint az Olaszországba érkező apostol Fuorigrottában ért partot, amely városrészben a nápolyi stadion található.

A Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis ezzel kapcsolatban kifejtette: méltányos dolog lenne Maradonáról elnevezni a stadiont, aki így továbbra is részese és tanúja lenne a csapat életének. Hozzátette: Maradona nápolyi évei felejthetetlenek az ott élők számára, az argentin csatár egyszerre volt a megújulás és a kívánt feltámadás szimbóluma – tette hozzá a távirati iroda.

A további, Maradonával kapcsolatos cikkeinket, híreinket megtekintheti ide kattintva