Edzősors: A Roma jól jár Mourinhóval – Marco Rossi

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.05.11. 13:08
null
Marco Rossi szerint az Eb-csoportunk az olasz válogatotton is kifogna (Fotó: Árvai Károly)
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy olasz rádióban beszélt az Európa-bajnokságról, José Mourinhóról és a Szuperligáról is.

„José Mourinho világhírű edző, még azok is ismerik a nevét, akik egyébként nem jártasak a futballban, a Roma ebből a szempontból mindenképpen jól jár vele – mondta Marco Rossi a Tuttomercatoweb rádióadásában. – Bár az elmúlt években nem volt olyan sikeres, mint fénykorában, de nem is lehet mindig nyerni. Erre Jürgen Klopp és Josep Guardiola sem képes. Az, hogy a Romát irányítja, a piacon is segítheti a klubot, több játékos számára csábító lehet a személyisége.”

A magyar válogatott szövetségi kapitánya korábban a Nemzeti Sportnak is beszélt az Európa-bajnoki felkészülésről és a hétfőn újra edzésbe álló Szoboszlai Dominikról, a nézők előtt megrendezendő Eb-mérkőzésekről. A három csoportrivális kiléte szerinte nem növeli a nyomást a magyar válogatotton, hanem ellenkező a hatása.

„Ebben a csoportban az olasz válogatottól sem lenne szégyen, ha nulla ponttal zárna. Ellenfeleinknél nemcsak a pályán lesz tizenegy világklasszis, hanem a kispadon is” – jegyezte meg Rossi.

A szakembert a Szuperligáról is kérdezték.

„A Torino szurkolójaként nőttem fel, sohasem vonzottak a nagy csapatok. Így a Szuperliga ötletével sem tudtam azonosulni, hiszen a futball mindenkié, így mindenkinek azonos esélyeket és feltételeket kell biztosítani. A topcsapatok így is sokkal jobban járnak, nem igazságos még tovább mélyíteni ezt a szakadékot.”

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik