Dunga lehet Cesare Prandelli utódja

Vágólapra másolva!
2010.03.11. 18:48
null
Dunga (középen) visszatérhet Firenzébe (fotó: Action Images)
A La Repubblica című újság szerint a brazil labdarúgó-válogatott jelenlegi szövetségi kapitányát, Dungát szeretné megszerezni a Fiorentina, amennyiben Cesare Prandelli otthagyja a klubot.

 

Sokan biztosra veszik, hogy a Bajnokok Ligájából való kiesés után Cesare Prandelli otthagyja a Fiorentinát, és a nyáron átül a Juventus kispadjára.

A Tuttosport című magazin értesülései szerint a torinói együttes már egy hónapja felvette a kapcsolatot Prandellivel, és közel állnak a megegyezéshez. A szakvezető egyébként játékosként szolgálta a Juventust, 1979 és 1985 között 85 bajnoki mérkőzésen húzhatta fel magára a piemontiak mezét, gólt nem szerzett a középpályás.

A Fiorentina szeretné megtartani az edzőt, de összeállított egy listát a lehetséges jelöltekről. A La Repubblica úgy tudja, a kívánságlista első helyén a brazil labdarúgó-válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Dunga áll. A korábbi világbajnok középpályás már hónapokkal ezelőtt jelezte, hogy a világbajnokság után otthagyja a dél-amerikai nemzeti együttest, és ki szeretné próbálni magát klubedzőként.

Dunga játékosként hat évet eltöltött Olaszországban, a legtöbbet a Fiorentinánál futballozott, ahol 1988 és 1992 között volt a keret tagja. A 46 éves egykori futballista ezen kívül szerepelt még a Pisa és a Pescara együttesénél is.

Dunga egyébként 124 bajnokin kapott szerepet a Fiorentinában, ezeken nyolc gólt lőtt. Rajta kívül Massimiliano Allegri, Luigi Delneri és Roberto Donadoni is a jelöltek között van.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik