De Rossi a Laziótól várja a megmentést

Vágólapra másolva!
2010.04.26. 14:57
null
Már nem Tottiék kezében van a Roma sorsa (Fotó: Action Images)
Az AS Roma kikapott a Sampdoriától, így az Inter szombati győzelme után a tabella élén zárta a hétvégét, megelőzve a „farkasokat”. Daniele De Rossi abban bízik, hogy a városi rivális Lazio megveri a milánóiakat. Rosella Sensi, a Roma elnökasszonya a bírót okolta a kudarcért. Koman Vladimir dühös volt a Bari elveszített bajnokija után, mivel a Juventus elleni meccsen alig passzoltak neki a társak.

Daniele De Rossi, az AS Roma futballistája bízik benne, hogy a városi rivális Lazio megveri a hétvégén az Intert, amellyel a „farkasok" visszaszerezhetnék az első helyet a tabellán a Sampdoria elleni botlás után.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg a Serie A 2009-2010-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Mindhárom hátralévő bajnokinkat meg kell nyernünk, az Internek pedig pontokat kell veszítenie. A képességei alapján az egyetlen csapat, amely megverheti a címvédőt, a Lazio. Az égszínkékeknek pontokat kell szerezniük, amellyel magukat is megmenthetik. Az igazi profik csak a saját sikerükkel foglalkoznak. Persze biztos vagyok benne, hogy utána örülnének, ha nem mi lennénk a bajnokok" – mondta De Rossi, aki szerint nem szabad a bíróra fogni a Sampdoria elleni vereséget.

Rosella Sensi, a „farkasok" elnökasszonya azonban másként vélekedett: szerinte a játékvezető tevékenysége befolyásolta a vasárnap esti mérkőzés eredményét.

„Nem szabad feladnunk, az utolsó pillanatig harcolnunk kell. Nem érdemeltük meg, hogy így kapjunk ki. Nem voltunk szerencsétlenek, a játékosok kiválóan játszottak. Nem szeretek vitát szítani, de a játékvezető elégtelen teljesítményt nyújtott. Nem tetszett, amit művelt. Ezen a szinten felkészültebb emberekre van szükség" – mondta Rosella Sensi.

A rivális Inter elnöke, Massimo Moratti persze éppen ellenkező hangulatban volt: bár továbbra is nagyon nehéz hajrára számít a Serie A-ban, kiemelte a ligaelsőség visszaszerzésének fontosságát.

„Az első félidő alapján meglepő eredmény született a Roma meccsén, amely sokáig uralta a játékot, és nem gondoltuk, hogy ez megváltozik. Ám a Samp okosan játszott a szünet után. A Roma nehéz helyzetbe került, de nekünk sincs könnyű dolgunk, izgalmas hajrára számítok. Úgy gondolom, a Roma veresége jó hatással lehet játékosaink lelkiállapotára a Barcelona elleni meccs előtt. Most csak a BL-lel foglalkozunk, de persze jó, hogy a helyén van az önbizalmunk" – mondta Moratti.

SNEIJDER MIATT AGGÓDHAT AZ INTER
Wesley Sneijdert a félidőben le kellett cserélni a szombati Inter–Atalanta (3–1) olasz bajnokin, és a holland középpályás játéka kérdéses a Barcelona elleni, szerdai Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján. A milánói klub közleménye szerint a futballista bal lába húzódott meg, de arról még nem számoltak be, mennyi ideig tart a felépülése.

Örömteli délután is lehetett volna magyar szempontból a vasárnapi Olaszországban, hiszen a Bari torinói mérkőzésén Koman Vladimir és Gosztonyi András is pályára lépett a Juventus ellen, mégsem teljes a boldogság: a déli csapat 3–0-s vereséget szenvedett. Ráadásul a mérkőzés után a kezdőként 63 percet játszó Komant kissé feldúlt állapotban érte a Nemzeti Sport telefonhívása.

„Ideges vagyok, mert nem értem, miért játszottunk ennyire félénken és ötlettelenül – bosszankodott a 21 éves középpályás, akinek két ígéretes helyzete is volt az első félidőben. – A fejesemnél szerintem Buffon nagyot védett, a második esetben rosszul vettem át a labdát, pedig tiszta lövőhelyzet volt. Láttam, hogy a védők zárják a hosszú oldalt, Buffon a rövidet, próbáltam a kapus által nem zárt sarkot megcélozni, sajnos azonban kivédte."

Felfigyeltünk arra, hogy bár Koman bal oldali középpályásként lépett pályára, és Giampiero Venturánál a posztok nemigen keverednek, idővel gyakran behúzódott középre, üresen hagyva a szélső sávot. Vajon a vezetőedző adott erre utasítást?

„Nem – válaszolt kerek perec a légiós. – Tudjuk mindnyájan, az edző mit szeretne játszatni velem, de megmondom őszintén, megelégeltem, hogy csak szaladgálok fel és alá a vonal mellett, a labda meg nem jön. Nem először fordul elő, hogy a társaim inkább a jobb oldalon erőltetik a támadásokat, vagy egyenesen hátrafelé játszanak, ahelyett, hogy engem indítanának. Fogalmam sincs, miért van ez, de például Gosztonyi az utolsó húsz percben kétszer annyi passzt kapott, mint én egy óra leforgása alatt. Ezért indultam sokszor befelé. Azon pedig egyáltalán nem lepődtem meg, hogy engem cserélt le Ventura, ez előre meg volt írva."

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
 
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,sa,2009/35,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik