Ciao Őrült Inter, itt az Olasz Mag kora?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.07.10. 18:17
null
Nagy kérdés, milyen kerettel dolgozhat együtt Antonio Conte (Fotók: AFP)
Újra itt a nyár, monszunos, viharveréses, szupercellás, és a nemzetközi futballvilágban is végigsöpör menetrend szerint a pénzeső. Ez alól valahogy senki sem akar elrejtőzni, sőt, és hol van még a lubickolás vége? Immár tizenegy éve fut szokásos transzfer-összefoglalónk, a heti első rész a hagyományok szerint a Premier League-é, a második a Serie A-é.

 

A szokásos, nyaranta felhorgadó vággyal harapott bele a Mecatóban az INTERNAZIONALE, mely 2010 óta keresgéli kotorászva a kincset, amelyet akkor elveszített. Nem a pénzen múlott, pontosabban nem csak a pénzen múlott: az elmúlt három évben, amely idő alatt fel lehetett volna építeni egy remek csapatot, a már kínai fennhatóság alatt álló klub elköltött a becsült aláírási pénzekkel együtt mintegy félmilliárd eurót, miközben 182 millió euróért adott el játékosokat. Kire lehet nagyobb eredmények nélkül elkölteni ennyi pénzt? – kérdezi joggal az olvasó, soroljuk hát az elrettentő példákat: Cristian Ansaldi 10.5, Joao Mário 40, Gabriel Barbosa 29.5, Alessandro Bastoni 31.1, Dalbert 21, Radja Nainggolan 38 millió euróba került, a súlyos sérülést szenvedő Sime Vrsaljkót 6.5 millió euróért vették kölcsön az Atlético Madridtól, hogy a néhány milliós bukásokra ne is vesztegessünk szót, ez ugyanis a topfutball velejárója.

És még csak azt sem mondhatnánk, hogy 2016 óta klasszisok hagynák oda az Intert, elnézést kérve ezért a kijelentésért a Geoffrey Kondogbia-, Éder-, Jeison Murillo- vagy Éver Banega-fanoktól, Joao Cancelót sem tudták ott marasztalni, pedig csak 35 millió euróba került volna; ugyanakkor Nicolo Zaniolo tavalyi elkótyavetyését nagyon elnézte a vezetőség – azért jegyezzük meg, hogy tavaly úgy adták oda a Romának 4.5 millió értékben, Nainggolan megvételének farvizén, hogy akkor a Transfermarkt kerek egymillió euróra taksálta a fiatal, még tizenéves olasz értékét! De hát ez a szép a topfutballban (meg a transfermarkt értékbecsléseiben… – a szerk.): hat gól és két gólpassz, no és megannyi villanás után Zaniolo már negyvenmillió eurót ér!

Hatalmas változások történtek az edzői stábban, amióta José Mourinho 2010-ben a Serie A és Európa tetejére repítette csapatát (akkor a BL-döntőben a kezdő a Júlio César – Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu – Javier Zanetti, Cambiasso, Sneijder – Eto'o, Milito, Pandev tizenegy volt, a kispadon Toldo, Córdoba, Materazzi, Sztankovics, Muntari, Mariga és Balotelli mocorgott izgatottan, Thiago Motta eltiltott volt, a meccskeretbe sem fért oda Quaresma, a fiatal Arnautovic és Santon; a korábban 13 millió euróért vett támadót, Suazót a télen kölcsönadták, és így járt az ugyanannyiért megvett Mancini is, a nagy Vieirát meg eladták a sorozat közben, hasonlítsuk ezt össze a mostani Interrel…).

A szerény és szűkszavú portugált sorrendben Benítez, Leonardo, Gasperini, Ranieri, Stramaccioni, Mazzarri, Mancini, Frank de Boer, Vecchi, Pioli, Vecchi és Spalletti követte, tehát a vezetőség a hazai topedzők mellett kipróbált néhány külföldit is – hogy most a Juventusnál és a válogatottnál már bizonyító Antonio Conte üljön le a kispadra.

Vele merészet húzott az Inter, lévén a mágikus tekintetű olasz játékosként és edzőként is a Juventust szolgálta, nem kevés ízben borsot törve az Inter orra alá, és itt jegyeznénk meg, hogy Contét 2011-ben egy bizonyos Giuseppe Marotta vitte a Juventus kispadjára, nem kevés kritikát a fejére vonzva ezzel, a szakértők közül is sokan tapasztalatlannak vélték az edzőt. Aki háromszor lett bajnok a Juventusszal, majd a Chelsea-t felültette a Premier League trónjára, és FA-kupa-arannyal búcsúzott, csak éppen a Bajnokok Ligájával nem volt szerencsére.

Nos, ilyesmitől nem kell tartani, az Inter vezérigazgatójának tavaly decemberben kinevezett Marotta nem vár tőle BL-aranyat – de tisztes helytállást és a Juve igen aktív megszorongatását igen.

Pedulla:#Conteis pushing to have#Dzekobefore the team fly for Asian tour next week.pic.twitter.com/lHQV1kH5zr

— EnJoY Inter (@EnjoyInterNews)2019. július 9.

Kérdés csak az, milyen csapattal?

Tavalyelőtt érkezett aranyáron a Skriniar, Bastoni, Vecino, Gagliardini, Dalbert, Borja Valero sor, 2018-ban csatlakozott a Nainggolan, Lautaro Martínez, Gravillon, Vrsaljko, Karamoh, Dimarco, Keita Baldé, Politano, Cédric Soares, Stefan de Vrij, Kwadwo Asamoah tizenegy, akik közül Vrsaljko, Baldé és Soares is visszatért eredeti klubjához a kölcsönjáték után. Sokat elmond az előző évek átgondolt transzferpolitikájáról, hogy csak az előző idényben kereken ötven (!) játékos hagyta el végleg vagy kölcsönbe az Intert, amelyhez 2017 nyara óta huszonketten érkeztek…

Most 25 fő érkezett vissza kölcsönből, közülük Ansaldit elvitte a Genoa, az U19-es válogatott védővel, Nicholas Rizzóval együtt. A belga szupertehetséget, Zinho Vanheusdent 12.6 millióért, belga átigazolási rekordért elopciózta a Standard Liege, de az Inter bölcsen kikötött magának egy 18 milliós visszavételi lehetőséget, ráadásul ez 2021-ig szól. Kár talán a román kapusért, Ionut Raduért is, akit nyolcmillióért marasztalhatott a Genoa, ő a Transfermarkt szerint 15 millió eurót ért, és még csak 22 esztendős, ám az előző idényt végigvédte Genovában.

Nincs még húszéves a támadó mindenes, Andrea Adorante, érte meglepően sokat, ötmillió eurót fizetett a Parma, talán a Zaniolo-effektusban bízva, ám nem független e transzfer attól, hogy 6.5 milliós értékben átadta a Parma a brazil kapust, Gabriel Brazaót, akit a télen 2.4 millióért vett a Cruzeirótól, nagy nehezen, egy szállodai sztrájk közben, a szerződést biztonsági őrök segítségével egy közeli áruházban kinyomtatva… Brazao tavasszal egy mérkőzést sem játszott, nyilván már a télen is csak az Inter kedvéért hozta át a Parma Európába, egyébként az Arsenal orra elől. A kapus az U20-as Copa América közben írt alá, akkor még úgy tudták, a Chievo Verona segít be az Internek, Brazao egyébként volt már kerettag a felnőttválogatottban is.

Brazaónak meglepő módon csak brazil útlevele van, egy olasz csapat egyébként csak két nem EU-s állampolgárt vehet idényenként, a keretbeli kvóta kétszer ennyi: távozott már az albán Rey Manaj és a guineai Moussa Souare, a télen visszatér a csak brazil Gabriel Barbosa (de Ansaldi például argentin és olasz, Rizzo olasz és brazil, Baldé szenegáli és spanyol útlevéllel bír, a kölcsönből megtértek közül Gravillon guadeloupe-i és olasz, Rivas hondurasi és olasz állampolgár).

E két témakör nyomán haladjunk tovább: a vendégjáték után hazatérők közül emeljük ki a Bordaux-ban négy kanadai pontot termelő francia (és elefántcsontparti…) szélsőt, Karamoh-t, az örök csatártehetséget, a Serie A Odüsszeuszát, a 27 éves korára már 13 klubot megjárt Samuele Longót, a kölcsönből kilencedszer visszakapott Andrea Romanót, illetve a jó nevű George Puscas, Andrea Pinamonti támadóduót, amelynek második emberét elvitte kölcsönbe úgy a Genoa, hogy jövőre köteles 18 millió euróért megvenni. Pinamonti az előző bajnoki idényben a Frosinone színeiben öt gólt szerzett. Sokat erősödött Parmában a még mindig csak húszéves középső védő, Bastoni, akit ugyebár 31.1 millióért vettek, az Atalantától, és azóta bekerült a felnőttválogatott keretébe is, most Milánóban kiderül, megéri-e a pénzét.



 

Ezen a nyáron került fel végleg a felnőttek közé az U19-ből a Boca Juniorstól két évvel ezelőtt 9.5 millióért megvett balszélső-középcsatár Facundo Colidio, akinek argentin és olasz útleve is van (argentin U20-as válogatott), és most kellett húszmilliót fizetni még a Sassuolónak a támadó mindenes Politano játékjogáért. Aki pátyolgathatja majd a még tizenéves, kolumbiai származású, de olasz korosztályos válogatott Eddie Salcedót, akit nyolcmillióért vettek meg egy egymilliós kölcsönjáték után a Genoától, ki tudja, melyik transzfer részeként. Mindenesetre előtte a jövő, anno 15 évesen, 10 hónaposan és 20 naposan mutatkozott be a Serie A-ban, és nem a Lazio színeiben…

Az új szelek fújták az Interhez kölcsönbe ötmillióért, a Sassuolónál szokásos húszmilliós opcióval a középső középpályás, kétszeres válogatott Stefano Sensit (Marco Salát átadták érte ötmilliós értékben) és a Herthától 22 millióért megvett jobb oldali mindenest, az osztrák Valentino Lazarót, akiből Dárdai Pál csinált ilyen nagy embert Berlinben (a Red Bull Salzburg oda hétmillióért adta el, most még négymillióból részesült az olasz pénzből).

Nem kétséges, a védelem új feje az uruguayi (és spanyol állampolgár…) Diego Godín lesz, aki 2009 után hagyta ott az Atlético Madridot új kihívásokért. Milánóba 2022-ig írt alá, 33 éves. „Megjött az új sheriff a városba!” – büszkélkedett el vele az Inter, a centuriói szerephez évi nettó 4.5 milliós fizetés dukál, másfél milliós (kaktusz)bónuszkerettel.

Megjött az új sheriff, de kellene egy új mesterlövész is: Mauro Icardi képességeihez nem fér kétség, de a vezetőség megunta már az vele együtt élő örökös problémahalmazt (képzeljük el, hogy amikor Icardi bejelenti a szokásos hosszabbítási kívánságait egy közösségi oldalon, akkor majd Conte nekiáll ott válaszolgatni neki – borzongott el egy olasz újságíró), de útilaput kapott a talpára.

Mauro Icardi jövője továbbra is kétséges lehet
Mauro Icardi jövője továbbra is kétséges lehet

Aligha viszi el Lautaro Martínezt az FC Barcelona, új társa a manchesteri Romelu Lukaku lehet, akit 10, majd 20 millióért kölcsönkért elsőre és másodikra az Inter, két évre, de ezt maga sem gondolhatta komolyan. A héten lapértesülések szerint Marotta egy küldöttséget reptet Manchesterbe, angol lapok szerint ő személyesen 20-án utazik el oda, a vételár pedig 80 millió euró lesz. Ha nem Lukaku, akkor Edin Dzeko vagy Ante Rebic lehet az Interé, a 33 éves Dzeko Lukakuval együtt is Milánóba kerülhet éppen. Szerződése jövőre lejár, a Roma tízmillió eurót kér érte a Kicker szerint, plusz a fiatal ék, Edoardo Vergani játékjogát, mások húszmilliós vételárról tudnak.


Régi dicsőség…




Icardit vinné a Juventus is, az Internek jól jönne Paulo Dybala, a torinóiak gondjait ismerve adnák érte Gonzalo Higuaínt is (Francesco Totti is osztja ezt a véleményt), bár a legfrissebb hírek szerint a támadó nem akar sem az Interhez, sem a Romához igazolni, harcolni akar a kezdőért. A nápolyi Lorenzo Insigne (a Napoli komolyan érdeklődik ugyanis Icardi iránt) és a madridi Gareth Bale szélső, Fernando Llorente tipikus középcsatár, ráadásul ingyen leigazolható, csak éppen már 34 esztendős.

Az anyagi fedezetet Joao Mário (25 millióért kínálgatják a Monacónak), a csapatmotor szerepbe látványosan besülő, évi 4.5 millió eurós nettó fizetéssel honorált Nainggolan (Kínából jöhet érte tisztes summa, a Galatasarayt visszautasította a belga, a Barca meg nem adta oda érte a Conte által nagyra tartott Arturo Vidalt), Icardi (Juventus? Napoli? Atlético Madrid? Barcelona?) és Karamoh (a Parma vinné, de a következő vételár fele az Interé) teremtené meg a további költekezésekhez.

„Véget ér az őrült Inter korszaka, a célunk a stabilitás” – zengte Marotta a minap. A középpályás stabilitás kulcsa a Cagliari reménysége (a meggazdagodáshoz), az ötvenmillióért árult Nicolo Barella lehet, ha bírja az Inter az árversenyt a külországi kérőkkel. Marotta ügyeskedett picit, olasz források szerint már negyvenmillió plusz hatmillió bónuszért megkapja az olasz futball nagy ígéretét, a szakember szerint egyébként csak úgy lehet sikeres ismét az Inter, ha kialakul egy olasz magja a csapatnak.

Az biztos, nem tér vissza Arnautovic, ő Kínában folytatja, a Sampdoria védője, Joachim Andersen pedig Lyonban. Szóba került mégGervinho, Dani Alves,Nicolas Pépé neve, Barella helyett Dani Ceballos, a lisszaboni Bruno Fernandes, a barcelonai Ivan Rakitic, a zágrábi Ivan Sunjic, a római Lorenzo Pellegrini vagy Donny van de Beek (Ajax). Bale mellett Madridból Nacho, Lucas Vázquez és Marco Asensio, a Conte által jól ismert Gary Cahill, Ryan Bertrand, Juan Cuadrado, Tiemoué Bakayoko kvartett, Matteo Darmian (MU), a Chelsea Emerson Palmierije, a könnyed idén nyári sláger Dani Olmo, a török szűrő Dorukhan Toköz a Besiktasból, Ejif Elmasz a Fenerbahcétől, a contei rendszerhez illő bal oldali mindenes, Ryan Sessegnon,a Lille jobbhátvédje, Zeki Celik, a PSV szélsője, Gastón Pereiro, meglepő módon a római Alekszandar Kolarov, nem meglepő módon a firenzei Federico Chiesa és a marseille-i Florian Thauvin, valamint szerény véleményünk szerint nagyon jó ötlet lenne elmenekíteni Münchenből Jérome Boatenget.

A fiatalok egyre drágábbak, az Inter 4.5 millió eurót adott a bónuszok nélkül a Sochaux-nak a 17 éves középpályásért, Lucien Agoumé-ért, akit a Barca és a Manchester City is hívott. Agoumé a francia U17-es válogatott csapatkapitánya, kameruni származású, együtt szerepelt a Troyes védőjével, Étienne Youte Kinkoue-val a címeres mezben, ő is Inter-célpont, és már egymillióért elengedik. Bónusz nincs. A City, a Chelsea és a Borussia Dortmund is döngicsélt a tinicsatár Sebastiano Esposito és szülei fülébe, hogy hagyják ott a napfényes Itáliát a kedvükért, de végül szerződést hosszabbított az Inter a családdal.

Tovább folyik az üzletelés a Genoával, amely olyan lett az Internek, mint a Juventusnak a Sassuolo: ugyan a Lanús szélsőjét, az U20-as válogatott apróságot, Pedro de la Vegát nem sikerült közösen megvenni tízmillió euróért, de az Inter U19-ben egykoron megfordult elefántcsontparti támadó, Christian Kouamé visszatérhet Milánóba.

Nagy kérdés, kikhez?

Ivan Perisic interes korszaka a végéhez közeledik?
Ivan Perisic interes korszaka a végéhez közeledik?

Olasz szakírók szerint abszolút nem illik a Conte által túl önzőnek és egoistának tartott szélső, Ivan Perisic az Inter rövid távú terveibe, a Leicester City és az Arsenal érdeklődött iránta tudtunkkal, korábban a Sanghaj Senhua 35 millió eurós ajánlatát elfogadta az Inter, de nemet mondott a horvát – a legújabb konkrét kérő a West Ham United.

Borja Valerót visszavenné a Fiorentina, és állná a veterán mostani, évi hárommillió eurós bérét is, a másik kérő, a Mallorca erre sansztalan. Nainggolannak segítő kezet nyújtana az Atalanta, ha már úgyis a városban játssza a BL-mérkőzéseit, de a Torino is szívesen látná, mert kell az erősítés az Európa-ligára, a Manchester United talán beszámolná Nemanja Matics árába. Puscast az Empoli, a Perugia, a Sassuolo, az FCSB, az Arsenal, a Fiorentina és a Lecce, Dimarcót a Bologna, Torino, Cagliari hármas vinné, Brazaót kölcsönbe a Sampdoria, a Parma és a Bologna, Dalbert iránt érdeklődik a Lyon, Gravillon vételárat csökkenthet Sassuolóban vagy Parmában, de vinné őt a Saint-Étienne és a Strasbourg, valamint a Bologna és az Udinese is, Bastonit a Sampdoria kerülgeti, a római drukkerek egy részét meg a frász, mert egyesek szerint Nainggolant visszaköltöztetné a Roma. Danilo D'Ambrosiót a Torino látná szívesen soraiban, Facundo Colidio nagyot költözhet a Kilmarnock kedvéért.

Érdekes, hogy Conte már nem is gyakoroltatja az Icardi, Nainggolan kettőssel az új taktika elemeket (ezt a ma megjelent La Gazzetta dello Sport írja), a Roma-tulajdonos James Pallotta megjelent az Örök Városban, hogy többek között döntsön Dzeko sorsáról, az Inter-elnök, Steven Csang előtt fekszik már a Barella-szerződés, de még nem írta alá azt a messzi Kínában, a Manchester United pedig nem enged Lukaku nyolcvanmilliós árából (Il Messagero-információ).

Mit lehet ehhez még hozzátenni? Idéznénk a nagy Marottát: „Nem lenne szabad pénzt kérni a huszonöt éven felüli játékosokért”. Mino Raiola beájulna…

OLASZORSTÁG, SERIE A
ÁTIGAZOLÁSOK, 2019 NYARA

ATALANTA

Érkezett:Luis Muriel (Sevilla, 15 000 000 euró), Marco Varnier (Cittadella, kölcsön után végleg, 5 000 000
Kölcsönből vissza:Borisz Radunovics (Cremonese), Gaetano Monachello (Pescara), Marco Sportiello (Frosinone), Marco D'Alessandro (Udinese), Federico Mattiello (Bologna), Nicolas Haas (Palermo), Luca Valzania (Frosinone), Emanuele Suagher (Carpi ), Filippo Melegoni (Pescar), Alberto Dossena (Pistoiese), Marco Carraro (Perugia), Christian Capone (Pescara), Marco Tumminello (Lecce), Fabio Eguelfi (Livorno), Andreas Cornelius (Bordeaux), Davide Agazzi (Livorno), Luca Vido (Perugia)
Távozott:Franck Kessié (Milan, kölcsön után végleg, 24 000 000), Bryan Cristante (Roma, 21 000 000), Andrea Petagna (SPAL, kv., 12 000 000), Alberto Almici (Hellas Verona, kv., 500 000), Emanuele Suagher (Ternana, ingyen)
Kölcsönbe: Etrit Berisha (SPAL),Federico Mattiello (Cagliari, 600 000), Christian Capone (Perugia), Anton Kresic (Padova), Marco D'Alessandro (SPAL)
Kölcsönből vissza:Mario Pasalic (Chelsea)

BOLOGNA
Érkezett:Riccardo Orsolini (Juventus, kölcsön után végleg, 15 000 000), Roberto Soriano (Villarreal, kv., 7 500 000), Nicola Sansone (Villarreal, 7 500 000), Mattia Bani (Chievo, 2 500 000), Danilo (Udinese, kv.),Stefano Denswil (FC Bruges, 6 000 000), Jerdy Schouten (Excelsior, 3 000 000),Tomijaszu Takehiro (St. Truiden, 9 000 000)
Kölcsönből vissza:Luca Rizzo (Carpi), César Falletti (Palermo), Felipe Avenatti (Kortrijk), Kingsley Michael (Perugia)
Távozott:Alex Ferrari (Sampdoria, kv., 4 500 000), Sebastien De Maio (Udinese, kv., 1 000 000), Rodrigo Palacio (szerződése lejárt),Emil Krafth (Amiens, 2 000 000),Felipe Avenatti (Standard Liege, 3 500 000), Filip Helander (Rangers, 3 900 000)
Kölcsönbe: Juan Manuel Valencia (Cesena), Fabrizio Brignani (Cesena)

Kölcsönből vissza:Lyanco (Torino), Simone Edera (Torino), Federico Mattiello (Atalanta)

BRESCIA
Érkezett:Bruno Martella (Crotone, 800 000), Ales Mateju (Brighton, kv., 3 000 000),Florian Ayé (Clermont Foot, 2 000 000), Jesse Joronen (Köbenhavn, 5 000 000)
Távozott:Biagio Meccariello (Lecce, kv., 100 000), Alberto Boniotti (szerződése lejárt)
Kölcsönből vissza:Luca Tremolada (Virtus Entella), Bruno Martella (Crotone), Simone Romagnoli (Empoli), Alejandro Rodríguez (Chievo)

CAGLIARI
Érkezett:Alberto Cerri (Juventus, kv., 9 000 000), Christian Oliva (Club Nacional, kv., 5 000 000), Fabrizio Cacciatore (Chievo, 800 000)
Kölcsönbe:Federico Mattiello (Cagliari, 600 000)
Kölcsönből vissza:Fabrizio Caligara (Olbia), Marko Pajac (Empoli), Alessandro Capello (Padova), Han Kvang Szon (Perugia), Sebastian Walukiewicz (Pogon Szczecin), Niccolo Giannetti (Livorno), Santiago Colombatto (Hellas Verona), Damir Ceter (Olbia)
Távozott:Darijo Srna (visszavonult), Simone Padoin (szerződése lejárt)
Kölcsönbe: Damir Ceter (Chievo), Nicolo Barella (Inter, 12 000 000)
Kölcsönből vissza:Luca Pellegrini (Roma), Cyril Théréau (Fiorentina)

FIORENTINA
Érkezett:Aleksza Terzics (Czvena zvezda, 1 700 000),Pietro Terracciano (Empoli)
Kölcsönből vissza:Gaetano Castrovilli (Cremonese), Riccardo Sottil (Pescara), Luca Ranieri (Foggia), Andrés Schetino (Cosenza), Cyril Théréau (Cagliari), Lorenzo Venuti (Lecce), Sebastián Cristóforo (Getafe), Valentin Eysseric (Nantes), Jaime Báez (Cosenza), Gabriele Gori (Livorno), Riccardo Saponara (Sampdoria), Szymon Zurkowski (Górnik Zabrze), Jacob Rasmussen (Empoli), Petko Hrisztov (Ternana), Bartlomiej Dragowski (Empoli)
Távozott:Christian Nörgaard (Brentford, 3 500 000),Vincent Laurini (Parma, 5 000 000)
Kölcsönbe:Alban Lafont (Nantes),Rafik Zekhnini (Twente),Martin Graiciar (Sparta Praha)
Kölcsönből vissza:Kevin Mirallas (Everton), Luis Muriel (Sevilla), Gerson (Roma), Edimilson Fernandes (West Ham), Marko Pjaca (Juventus), Pietro Terracciano (Empoli)

GENOA
Érkezett:Stefano Sturaro (Juventus, kv., 16 500 000), Luca Mazzitelli (Sassuolo, kv., 8 000 000), Ionut Radu (Inter, kv., 8 000 000), Andrea Favilli (Juventus, kv., 7 000 000), Lukas Lerager (Bordeaux, kv., 6 000 000), Pawel Jaroszynski (Chievo, 4 000 000), Cristián Zapata (Milan, i.),Sinan Gümüs (Galatasaray, i.),Nicholas Rizzo (Inter, 2 500 000)
Kölcsönbe:Andrea Pinamonti (Inter),Antonio Barreca (Monaco), Ionut Radu (Inter), Cristian Romero (Juventus)
Kölcsönből vissza:Paolo Ghiglione (Frosinone), Mattia Zennaro (Venezia), Luca Rossettini (Chievo), Sandro (Udinese), Marcos Curado (Crotone), Dzsavad el-Jamik (Perugia), Lukas Zima (Livorno), Claudio Spinelli (Argentinos Juniors), Raúl Asencio (Benevento), Romulo (Lazio), Petar Brlek (Lugano), Filip Jagiello (Zaglebie Lubin), Thomas Rodríguez (La Calera)
Távozott:Eddie Salcedo (Inter, kv., 8 000 000), Luca Zanimacchia (Juventus U23, kv., 4 000 000), Nicolás Spolli (Crotone, kv., 400 000), Darko Lazovics (szl.), Miguel Veloso (szl.), Ionut Radu (Inter, 12 000 000), Cristian Romero (Juventus, 26 000 000), Luca Rossettini (Lecce)
Kölcsönbe: Claudio Spinelli (Gimnasia La Plata), Gianluca Lapadula (Lecce)
Kölcsönből vissza:Pedro Pereira (Benfica), Giuseppe Pezzella (Udinese), Daniel Bessa (Hellas Verona), Esteban Rolón (Málaga)

HELLAS VERONA
Érkezett:Pawel Dawidowicz (Benfica B, kv., 3 500 000), Samuel Di Carmine (Perugia, kv., 2 500 000), Amir Rrahmani (Dinamo Zagreb, 2 100 000), Antonio Di Gaudio (Parma, kv., 1 500 000), Antonino Ragusa (Sassuolo, kv., 1 000 000), Luca Marrone (Juventus, kv., 1 000 000), Alberto Almici (Atalanta, kv., 500 000), Davide Faraoni (Crotone, kv., 300 000), Vincenzo Silvestro (Mantova, 93 000)
Kölcsönből vissza:Daniel Bessa (Genoa), Karamoko Cissé (Carpi), Nícolas (Udinese)
Távozott:Mattia Valoti (SPAL, kv., 3 000 000), Mohamed Faresz (SPAL, kv., 2 700 000), Antonio Caracciolo (Cremonese, 400 000), Matteo Bianchetti (szl.)
Kölcsönbe:Karim Laribi (Empoli), Vincenzo Silvestro (Rimini)
Kölcsönből vissza:Ryder Matos (Udinese), Samuel Gustafson (Torino), Santiago Colombatto (Cagliari), Gianni Munari (Parma)

INTERNAZIONALE
Érkezett:Valentino Lazaro (Hertha, 22 000 000), Matteo Politano (Sassuolo, kv., 20 000 000), Eddie Salcedo (Genoa, kv., 8 000 000), Gabriel Brazao (Parma, 6 500 000), Diego Godín (Atlético Madrid, i.), Ionut Radu (Genoa, 12 000 000)
Kölcsönbe:Stefano Sensi (Sassuolo, 5 000 000), Nicolo Barella (Cagliari, 12 000 000)
Kölcsönből vissza:Samuele Longo (Cremonese), Alessandro Bastoni (Parma), Michele Di Gregorio (Novara), Andrew Gravillon (Pescara), Axel Bakayoko (St. Gallen), Federico Dimarco (Parma), Andrea Pinamonti (Frosinone), Marco Sala (Arezzo), Yann Karamoh (Bordeaux), Xian Emmers (Cremonese)
Távozott:Zinho Vanheusden (Standard Liege, kv., 12 600 000), Ionut Radu (Genoa, kv., 8 000 000), Marco Sala (Sassuolo, 5 000 000), Andrea Adorante (Parma, 5 000 000), Cristian Ansaldi (Torino, kv., 2 500 000), Rey Manaj (Albacete, kv., 2 500 000),Nicholas Rizzo (Genoa, 2 500 000)
Kölcsönbe:Andrea Pinamonti (Genoa ), Michele Di Gregorio (Pordenone), Ionut Radu (Genoa), Xian Emmers (Waasland-Beveren)
Kölcsönből vissza:Sime Vrsaljko (Atlético Madrid), Cédric Soares (Southampton), Keita Baldé (Monaco)

JUVENTUS
Érkezett:Gianluigi Buffon (PSG, i.), Luca Pellegrini (Roma, 22 000 000), Aaron Ramsey (Arsenal , i.), Adrien Rabiot (PSG, i.),Merih Demiral (Sassuolo, 18 000 000), Gianluigi Buffon (PSG, i.), Cristian Romero (Genoa, 26 000 000)
Kölcsönből vissza:Marko Pjaca (Fiorentina), Gonzalo Higuaín (Chelsea), Leonardo Mancuso (Pescara)
Távozott:Leonardo Spinazzola (Roma, 29 500 000), Emil Audero (Sampdoria, kv., 20 000 000), Stefano Sturaro (Genoa, kv., 16 500 000), Riccardo Orsolini (Bologna, 15 000 000), Alberto Cerri (Cagliari, 9 000 000), Andrea Favilli (Genoa, 7 000 000), Luca Marrone (Hellas Verona, 1 000 000), Rogério (Sassuolo), Andrea Barzagli (vv.), Leonardo Mancuso (Empoli, 5 000 000)
Kölcsönbe: Cristian Romero (Genoa)

Kölcsönből vissza:Martín Cáceres (Lazio)

LAZIO
Érkezett:Pedro Neto (Braga, kv., 8 500 000), Bruno Jordao (Braga, kv., 4 500 000),Denis Vavro (Köbenhavn, 10 500 000), Luca Germoni (Virtus Entella), Bobby Adekanye (Liverpool U23), Andreas Karo (Apollon Limassol, 160 000), Manuel Lazzari (SPAL, 17 000 000)
Kölcsönből vissza:Ivan Vargic (Anorthosis), Alessandro Murgia (SPAL), Simone Palombi (Lecce), André Anderson (Salernitana), Ricardo Kishna (Den Haag), Martín Cáceres (Juventus), Tiago Casasola (Salernitana), Djavan Anderson (Salernitana), Davide Di Gennaro (Salernitana), Joseph Marie Minala (Salernitana), Cristiano Lombardi (Venezia)
Távozott:Mattia Sprocati (Parma, 2 300 000), Martín Cáceres (szl.), Dusan Baszta (szl.), Alessandro Murgia (SPAL, 7 000 000), Luca Germoni (Juve Stabia)
Kölcsönbe:Simone Palombi (Cremonese)
Kölcsönből vissza:Romulo (Genoa)

LECCE
Érkezett:Romario Benzar (FCSB, 2 000 000), Brayan Vera (Leones, 800 000), Panajotisz Tahtszidisz (Nottingham Forest, kv., 500 000), Biagio Meccariello (Brescia, kv., 100 000), Jevhen Sahov (PAOK Szaloniki, i.),Gabriel (Perugia, i.)
Kölcsönből vissza:Stefano Pettinari (Crotone)
Távozott:Salvatore Caturano (Virtus Entella, 200 000), Luca Di Matteo (szl.), Andrea Arrigoni (szl.), Cesare Bovo (vv.), Pedro Costa Ferreira (szl.)
Kölcsönből vissza:Lorenzo Venuti (Fiorentina), Marco Tumminello (Aalanta), Manuel Scavone (Parma), Simone Palombi (Lazio)

MILAN
Érkezett:Franck Kessié (Atalanta, kv., 24 000 000),Rade Krunic (Empoli, 8 000 000), Theo Hernández (Real Madrid, 20 000 000)
Kölcsönből vissza:André Silva (Sevilla), Stefan Simic (Frosinone), Matteo Gabbia (Lucchese)
Távozott: Manuel Locatelli (Sassuolo, 10 000 000), Gustavo Gómez (Palmeiras, 4 500 000), Stefan Simic (Hajduk Split), Andrea Bertolacci (szl.), José Mauri (szl.), Ignazio Abate (szl.), Riccardo Montolivo (szl.), Cristián Zapata (Genoa, i.)
Kölcsönből vissza:Tiemoué Bakayoko (Chelsea)

NAPOLI
Érkezett:Konsztantinosz Manolasz (Roma, 36 000 000), Alex Meret (Udinese, 22 000 000), Giovanni Di Lorenzo (Empoli, 8 000 000), David Ospina (Arsenal, kv., 3 500 000), Oresztisz Karnezisz (Udinese, 2 500 000), Michael Folorunsho (Francavilla, 1 000 000), Filippo Costa (SPAL, 1 500 000)
Kölcsönből vissza:Lorenzo Tonelli (Sampdoria), Zinédine Machach (Carpi), Marko Rog (Sevilla), Alberto Grassi (Parma), Luca Palmiero (Cosenza), Leandrinho (Atlético Mineiro), Amato Ciciretti (Ascoli), Roberto Inglese (Parma), Luigi Sepe (Parma), Gennaro Tutino (Cosenza), Carlos Vinícius (Monaco)
Távozott:Amadou Diawara (Roma, 21 000 000), Roberto Insigne (Benevento, kv., 1 500 000),Raúl Albiol (Villarreal, 5 000 000), Igor Lasicki (Pogon Szczecin, 100 000)

PARMA
Érkezett:Andrea Adorante (Inter, 5 000 000), Mattia Sprocati (Lazio, 2 300 000),Vincent Laurini (Fiorentina, 5 000 000), Kastriot Dermaku (Cosenza, i.), José Machín (Pescara, 2 000 000), Simone Colombi (Carpi, 750 000)
Kölcsönbe: Hernani (Zenit, 1 000 000)
Kölcsönből vissza:Alessio Da Cruz (Spezia), Yves Baraye (Padova), Manuel Scavone (Lecce), Antonio Di Gaudio (Hellas Verona ), Gianni Munari (Hellas Verona)
Távozott:Gabriel Brazao (Inter, 6 500 000), Antonio Di Gaudio (Hellas Verona, 1 500 000), Jonathan Biabiany (szl.), Massimo Gobbi (szl.), Gianni Munari (szl.), Luca Rigoni (szl.)
Kölcsönből vissza:Federico Dimarco (Inter), Alberto Grassi (Napoli), Roberto Inglese (Napoli), Luigi Sepe (Napoli), Alessandro Bastoni (Inter)

ROMA
Érkezett:Leonardo Spinazzola (Juventus, 29 500 000), Bryan Cristante (Atalanta, kv., 21 000 000), Amadou Diawara (Napoli, 21 000 000), Pau López (Betis, 23 500 000)
Kölcsönből vissza:Bruno Peres (Sao Paulo), Umar Sadiq (Perugia), Elio Capradossi (Spezia), Grégoire Defrel (Sampdoria), Ezequiel Ponce (AEK Athén), Luca Pellegrini (Cagliari), Daniele Verde (Valladolid), Maxime Gonalons (Sevilla), Mirko Antonucci (Pescara), Gerson (Fiorentina)
Távozott:Konsztantinosz Manolasz (Napoli, 36 000 000), Luca Pellegrini (Juventus, 22 000 000), Ezequiel Ponce (Szpartak Moszkva, 3 000 000), Andrea Romagnoli (Szpartak Moszkva, 2 000 000), Daniele De Rossi (szl.), Stephan El Shaarawy (Sanghaj Senhua, 16 000 000), Gerson (Flamengo, 11 800 000), Iván Marcano (Porto, 3 000 000)
Kölcsönbe:Umar Sadiq (FK Partizan Beograd, 100 000)

SAMPDORIA
Érkezett:Emil Audero (Juventus, kv., 20 000 000), Jakub Jankto (Udinese, kv., 14 500 000), Alex Ferrari (Bologna, kv., 4 500 000), Fabio Depaoli (Chievo, 4 500 000), Julian Chabot (Groningen, 3 700 000), Morten Thorsby (Heerenveen, i.)
Kölcsönbe:Gonzalo Maroni (Boca Juniors),Tommaso Augello (Spezia), Jeison Murillo (Valencia, 2 000 000)
Kölcsönből vissza:Vasco Regini (SPAL), Leonardo Capezzi (Empoli), Lorenco Simic (SPAL ), Valerio Verre (Perugia), Giacomo Vrioni (Venezia)
Távozott:Michal Tomic (Zsolna, 250 000), Federico Furlan (Ternana, 190 000), Andrea Tozzo (Ternana, 100 000), Joachim Andersen (Lyon, 24 000 000)
Kölcsönbe:Vid Belec (APOEL Nikosia)
Kölcsönből vissza:Grégoire Defrel (Roma), Riccardo Saponara (Fiorentina), Júnior Tavares (Sao Paulo), Lorenzo Tonelli (Napoli)

SASSUOLO
Érkezett:Manuel Locatelli (Milan, kv., 10 000 000), Merih Demiral (Alanyaspor, kv., 7 000 000), Marco Sala (Inter, 5 000 000), Rogério (Juventus, kv.), Francesco Caputo (Empoli, 7 500 000)
Kölcsönbe: Hamed Junior Traore (Empoli), Jeremy Toljan (Dortmund, 2 500 000)

Kölcsönből vissza:Luca Ravanelli (Padova), Kevin-Prince Boateng (Barcelona ), Federico Ricci (Benevento), Nicholas Pierini (Spezia), Marco Pinato (Venezia), Francesco Cassata (Frosinone), Jérémie Broh (Padova), Alessandro Tripaldelli (Crotone), Filippo Bandinelli (Benevento), Davide Frattesi (Ascoli), Timo Letschert (Utrecht), Edoardo Goldaniga (Frosinone), Riccardo Marchizza (Crotone), Cristian Dell'Orco (Empoli)
Távozott:Matteo Politano (Inter, kv., 20 000 000), Luca Mazzitelli (Genoa, kv., 8 000 000), Antonino Ragusa (Hellas Verona, 1 000 000),Merih Demiral (Juventus, 18 000 000), Filippo Bandinelli (Empoli, Caputóért cserébe)
Kölcsönbe:Jens Odgaard (Heerenveen),Stefano Sensi (Inter, 5 000 000),Luca Ravanelli (Cremonese)
Kölcsönből vissza:Mauricio Lemos (Las Palmas)

SPAL
Érkezett:Andrea Petagna (Atalanta, kv., 12 000 000), Igor (RB Salzburg, 3 000 000), Mattia Valoti (Hellas Verona, 3 000 000), Mohamed Faresz (Hellas Verona, kv., 2 700 000),Gabriele Moncini (Cittadella, i.), Alessandro Murgia (Lazio, 7 000 000)
Kölcsönbe: Etrit Berisha (Atalanta), Marco D'Alessandro (Atalanta)
Kölcsönből vissza:Lorenzo Dickmann (Novara), Sauli Väisänen (Crotone), Federico Viviani (Frosinone), Mattia Finotto (Cittadella), Bartosz Salamon (Frosinone)
Távozott:Everton Luiz (Salt Lake),Mattia Finotto (Monza, i.), Mirco Antenucci (Bari), Filippo Costa (Napoli, 1 500 000), Manuel Lazzari (Lazio, 17 000 000)
Kölcsönbe: Salvatore Esposito (Chievo)

Kölcsönből vissza:Kevin Bonifazi (Torino), Andrea Fulignati (Ascoli), Alessandro Murgia (Lazio), Lorenco Simic (Sampdoria), Mattia Valoti (Hellas Verona), Emiliano Viviano (Sporting CP), Vasco Regini (Sampdoria), Lorenzo Dickmann (Novara)

TORINO
Érkezett:Simone Zaza (Valencia, kv., 12 000 000), Ola Aina (Chelsea, kv., 10 000 000), Koffi Djidji (Nantes, kv., 4 500 000), Cristian Ansaldi (Inter, 2 500 000)
Kölcsönből vissza:Kevin Bonifazi (SPAL), Carlao (APOEL Nikosia), Jacopo Segre (Venezia), Lucas Boyé (AEK Athén ), Simone Edera (Bologna), Vanja Milinkovics-Szavics (Ascoli), Alessandro Buongiorno (Carpi), Samuel Gustafson (Hellas Verona), Lyanco (Bologna)
Távozott:M'Baye Niang (Rennes, 15 000 000), Adem Ljajics (Besiktas, 6 500 000), Danilo Avelar (Corinthians, 2 000 000), Emiliano Moretti (vv.), Carlao (szl.)
Kölcsönbe:Vanja Milinkovics-Szavics (Standard Liege)

UDINESE
Érkezett:Sebastien De Maio (Bologna, kv., 1 000 000), Mato Jajalo (Palermo, i.),Rodrigo Becao (Bahia, 1 600 000)
Kölcsönből vissza:Simone Scuffet (Kasimpasa), Mamadou Coulibaly (Carpi), Ryder Matos (Hellas Verona), Darwin Machís (Cádiz), Mauro Coppolaro (Venezia), Ali Adnan (Vancouver), Giuseppe Pezzella (Genoa), Stipe Perica (Kasimpasa), Riad Bajic (Basaksehir), Molla Wagué (Nottingham Forest), Andrija Balic (Fortuna Sittard), Pawel Bochniewicza, kv.)
Távozott:Alex Meret (Napoli, kv., 22 000 000), Jakub Jankto (Sampdoria, kv., 14 500 000), Oresztis Karnezisz (Napoli, kv., 2 500 000), Danilo (Bologna), Valon Behrami (Sion),Ali Adnan (Vancouver Whitecaps), Pawel Bochniewicz (Górnik Zabrze)
Kölcsönbe:Riad Bajic (Konyaspor)
Kölcsönből vissza:Marco D'Alessandro (Atalanta), Nícolas (Hellas Verona), Marvin Zeegelaar (Watford), Ben Wilmot (Watford), Stefano Okaka (Watford), Sandro (Genoa)

Lezárva szerdán délben, vastaggal az elmúlt hét eseményei.

Kv.: kölcsön után végleg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik