Ciao drágán: Vidal 5.3 millió euróért távozott, Sánchez hétért mehet

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.07.13. 15:51
null
Oldás és kötés: Arturo Vidal és Alexis Sánchez (Fotó: AFP)
Agyzsibbasztó hazai és külföldi történések ide, forró nyár és még forróbb nyári események oda, ezen a nyáron sem kerülhetjük el, hogy ráncba szedjük a futball topligáinak átigazolásait, és egyáltalán nem mellékesen nagyon sok harasztot megzörgessünk. Soha nem látott árak, soha nem látott fizetések, mindenki eladó és megvehető (még mindig a labdarúgásról beszélünk), nem csoda, hogy a mai szurkoló a legváratlanabb pletyka és hír olvastán sem rezzen már meg. Az angolok után szokásunk szerint az olaszokkal folytatjuk.


Nagyon sok pénzt megmozgattak a tulajdonosok, hogy 2021-ben bajnok legyen az INTERNAZIONALE, hogy aztán a hazai sikerek csúcsán kiderüljön, hogy nagyon nagy a baj, a két fő kínai tulajdonos, a Szuning és a LionRock Capital anyagi helyzete megrendült. 2019-ben egyenként tízmillió eurón felüli összegért érkezett Romelu Lukaku, Christian Eriksen, Valentino Lazaro, Matteo Politano, Nicolo Barella, Ionut Radu és Eddie Salcedo, ingyen az Alexis Sánchez, Diego Godín, Cristiano Biraghi trió, egy évre rá húszmillió eurónál is többért jött Asraf Hakimi, Stefano Sensi és Andrea Pinamonti, valamint leigazolták Alekszandar Kolarovot, Arturo Vidalt és Matteo Darmiant.

Antonio Conte után Romelu Lukaku, Hakimi, Politano, Antonio Candreva, Radja Nainggolan, Joao Mário és Ashley Young is távozott, Eriksen az ismert okok miatt nem maradhatott; bő 70 millió eurót költöttek ellenben a Denzel Dumfries, Joaquín Correa, Edin Dzeko, Felipe Caicedo, Hakan Calhanoglu, Robin Gosens sorra. Pontosabban olasz módinak megfelelően (Add kölcsön, majd megveszem!) Joaquín Correát hatmillió euróért adta kölcsön a Lazio, most 23.6 milliót kellett érte elutalni, a német bal oldali mindenest, Robin Gosenst pedig úgy engedte el ingyen az Atalanta, hogy csak 2023 nyarán kell kifizetni az egyébként is erősen akciós 15 millió eurós vételárat.

Correa nyolc kanadai pontot szerzett az előző idényben, a Bajnokok Ligájában nem sokat rúgott labdába, a csapat pedig az első tavaszi körben búcsúzott a sorozatban a Liverpool ellen, igaz, szűk különbséggel csak. Távozott a szintén kölcsönbe megszerzett 33 éves ecuadori támadó, Felipe Caicedo, összesen 17 percnyi játékot követően…

Visszatért ellenben vendégjátékából a Standard Liege-nek 11.74 millió euróért eladott, 16 millióért visszaopciózott belga középső védő, Zinho Vanheusden, a Genoának 20 millióért átadott, majd néhány napra rá egymillióval többért visszavett csatár, Andrea Pinamonti (ő 13 gólt lőtt az előző bajnokságban az Empoli színeiben). Kilencszeres olasz válogatott, és 27.2 millió euróért vették a középpályás Stefano Sensit, de ismét kölcsönadták, Pinamonti helyett most az uruguayi éket, Martín Satrianót adták oda az Empolinak, míg a szintén nagyreményű támadó, Sebastiano Esposito az Anderlechtnél pallérozódik.

Külsőleg nagyon hasonlít édesapjára, az egykori nagyszerű támadóra, Daniel Fonsecára a fia, Matias Fonseca, aki olasz U19-es válogatott volt, most 21 éves, ám aligha marad az Interben – a vele egykorú csatár, Samuele Mulattieri, a középső védő Lorenzo Pirola, az anno 21 millióért vett brazil bal oldali mindenes, Dalbert, a feleennyibe kerülő, húszéves támadó, Eddie Salcedo és az éppen ennyi idős francia szűrő, Lucien Agoumé is távozhat.

Nem hosszabbított a 34 esztendős Andrea Ranocchia, Ivan Perisic a Tottenhamhez írt alá (nagyon szép idénnyel búcsúzott, egy híján húsz kanadai pontot hozott a konyhára), az olasz kapusért, Michele Di Gregorióért négymillió eurót fizetett a Monza, a francia bekkért, Andreaw Gravillonért 3.5 milliót a Reims.

 

 

A BL-kiesésben ludas (a Pool elleni visszavágón nagyon rosszkor adatott magának piros lapot) Alexis Sánchez bődületesen sokat keres az Interben is, ingyen elengednék bárhová, de évi hétmillió eurós nettó fizetése nagyon nagy akadály – Arturo Vidal szerződését ellenben felbontották, a chilei középpályás első milánói idényében nettó ötmilliót keresett, a másodikban 6.5 milliót, összesen 70 mérkőzésért és 10 kanadai pontért cserébe. A 35 éves játékos alighanem a Flamengóban folytatja, másik két kérője a Boca Juniors és a Galatasaray.

Sánchez az év végén tölti be a 34-et, a szerződése még egy évig él, az előző szezonban 1300 percet sem játszott, ehhez képest nem is rossz teljesítmény a 14 kanadai pontja. A menedzsere nyilatkozata szerint az Aston Villa, az Atlético Madrid és az Olympique Marseille mellett az Arsenal is érdeklődik érte, de a Flamengo, Sevilla, Galatasaray hármasról is lehet olvasni. Az Inter legújabb javaslata: kap hétmillió eurót bruttóban, csak menjen… A legjobb ajánlatot a Flamengo tette neki, évi 3.5 milliós alapbér, kézhez.

Vidal sokkal szerényebb volt, ő beérte bruttó 5.3 millió euróval, a szerződése értelmében ebben az idényben már 12.45 millió euróra nőtt volna a fizetése, szintén adózás előtt értve.

Ilyen a modern futball. Sánchezért anno az Arsenalnak a Manchester United 34 millió eurót fizetett, és évi 32 millió eurós álomfizetést vállalt a nyolcmilliós aláírási pénz mellé (a futballista ügynöke is kapott hatmillió eurót nélkülözhetetlen közreműködéséért); más források szerint Sánchez a Unitednél csak évi 24 millió eurót kapott, bruttóban, plusz idényenként 1.2 milliós alapbónuszt és pályára lépésenként 83 ezer eurót.

Sokadjára írjuk: szerződést kötni tudni kell!

No és igazolni is.

Három évvel ezelőtt 22.4 millió euróért vették az osztrák jobb oldali mindenest, Valentino Lazarót, akit azóta kétszer kölcsönadtak, összesen 2.8 millióért, az Interben nem sokkal többet játszott 500 percnél…

 

 

Simone Inzaghi első interes idényében nem tudta megvédeni a bajnoki címet, de elnyerték az Olasz Kupát és az olasz Szuperkupát, júniusban 2024 nyaráig meghosszabbították a szerződését – most „kapott” egy fiatal albán szűrőt, Kristjan Asllanit (négymillió eurót kasszírozott érte az Empoli most, jövőre tízmilliót fog) és egy 22 éves olasz jobbhátvédet,Raoul Bellanovát. Utóbbit az Inter hárommillió euróért vette kölcsön a Cagliaritól, a szardíniai klub 700 ezret fizetett érte a Bordeaux-nak, a vételár tíz százaléka a korábbi csapatáé, a Milané. Bellanovát nem kötelező megvenni jövőre, csak lehetősége van erre az Internek, hétmillióért cserébe.

 

 

Korábban bejelentették már, hogy érkezik az Ajax kapusa, a Barcelona-nevelés André Onana, sokak meglepetésére otthagyta az AS Romát a milánóiak kedvéért a 33 és fél esztendős örmény karmester, Henrih Mhitarjan. Akinek 3.5 millió eurós fizetést plusz bónuszokat ígértek a rómaiak a hosszabbításért, plusz 600 ezer eurót megfelelő számú pályára lépés esetén, és az egyéves szerződése automatikusan meghosszabbodott volna, ha kijutnak a nemzetközi kupaszíntérre a következő évben, vagy ha a játékos pályára lép a Roma mérkőzéseinek legalább felén – Mhitarjan az egyszerűbb utat választotta, Milánóban nettó évi 4.5 millió euró lesz az alapbére, és két évre írt alá.

Anno Sánchezt gyakorlatilag Mhitarjanra cserélték el…

Onana érkezése után egy évvel meghosszabbították a 37 éves Samir Handanovic szerződését, aki egyébként a csapatkapitány is.

Nagyfőnök, kisfőnök…

 

 

A legnagyobb meglepetés Romelu Lukaku visszatérése, akit 74 millió euróért vettek, de 115 millió euróért engedtek el a milánóiak, most egy évre potom 8 millióért küldte vissza a Chelsea, ráadásul vételi kötelezettség és egyéb opciók nélkül. A támadó Londonban évi 12 millió eurót keresett nettóban, az olaszoknál beéri egy évre 8 millióval, és az Inter vételi és eladási rekordja után a kölcsönvételi rekordot is megdöntötte.

Lukaku motivált, már decemberben bejelentette, hogy ereje teljében visszatér egykor az Interhez, korábban 95 mérkőzésen 64 góllal és 16 gólpasszal szolgálta meg a bizalmat.

Szükség van a védelem közepének megerősítésére, a legolcsóbb megoldás a klub nélküli Dan-Axel Zagadou, a dortmundi Manuel Akanji harmincmillióért jöhetne, a Torino sokkal többet kér ennél is Bremerért. A firenzei Nikola Milenkovics állítólag megegyezett már az Interrel, és talán eladják 15 millió euróért, mert jövőre lejár a szerződése – a Bild szerint Akanjiért húszmilliót kínáltak.

Kiszemelt még a genovai szélső védő, Andrea Cambiaso, de ő olasz szakértők szerint inkább a Juventushoz került a Genoától. A La Gazzetta dello Sport szerint a leicesteri Caglar Söyüncü és a laziós Francesco Acerbi is Inter-célpont.

Nem vezettek eredményre a tárgyalások Paulo Dybalával, a négyéves szerződés és az évi hatmillió (mások szerint csak ötmillió plusz bónuszok) eurós nettó alapfizetés sovány tárgyalási alap napjaink topfutballjában. Az argentin ügynökei évi tízmilliót kérnek a kérőktől, néhány távozó megteremtheti ennek az anyagi alapjait az Internél…

Interes kiszemelt a párizsi Arnaud Kalimuendo, Julian Draxler páros, nem is véletlenül talán, ugyanis a PSG a kérője Milan Skriniarnak, akiért a legnagyobb eddigi ajánlata 50 millió euró volt (mínusz a német szélső-karmester játékjoga tízmilliós értékben), ettől húszmillióval kér többet az Inter. Mínusz Draxler. A La Gazzetta dello Sport szerint az Inter már egy 65 milliós ajánlatra is rábólintana…

A veterán Edin Dzeko a Monzához, a Valenciához, a Juventushoz, a Napolihoz vagy a West Hamhez, Lazaro a Fiorentinához, Andrea Pinamonti az RB Leipzighez, a Fenerbahcéhez, a Sassuolóhoz, az Atalantához, a Torinóhoz, a PSG-hez vagy még inkább a Monzához, Lorenzo Pirola a Salernitanához, Agoumé a Cremoneséhez, Vanheusden az AZ-hez, az Udineséhez vagy a Sampdoriához, Dalbert a Nice-hez, a Gaetano Oristanio, Samuele Mulattieri páros a Volendamhoz, Tibo Persyn az FC Eindhovenhez, Salcedoa Salernitanához kerülhet a nyáron, állítják talján szakírók.

Dzeko állítólag beszélt a mesterével, és elmondta, hogy esze ágában sincs távozni, a Newcastle United és az Olympique Marseille által megkeresett Correa hasonlóképpen nyilatkozott.

Felmerült az itáliai lapokban az is, hogy a Manchester United és a Chelsea vinné a holland Stefan de Vrijt, aki 30 éves, a szerződése jövőre lejár. A Tuttosport már a vételárat is tudja: 15.5 millió euró. A szerda reggeli hír pedig az, hogy a Napoli vele pótolná a Chelsea-hez távozó Kalidou Koulibalyt, főleg, ha De Vrij enged évi majdnem négymilliós nettó fizetéséből.

Még tizenéves az olasz védekező középpályás, Cesare Casadei, de nagyra tartják őt. És sokra, nyolcmillióért adnák el, 18 milliós visszavételi opcióval a Torinónak – igen, esetleg a Bremer-transzfer farvizén. A milánói Il Giornale állítja: az Inter 28-30 milliót ígért Bremerért, és évekre elnyújtva a fizetést.

 

 

A legértékesebb interes játékosoknak nincs kérőjük, aligha gyengül ezen a nyáron a csapat, a Szuning összeomlásáról sem hallani, nem véletlenül tartják korábbi játékosok és szakvezetők is az Intert a legerősebb olasz csapatnak.

„Számomra az Inter a legjobb olasz csapat most, technikailag és a tapasztalatot illetőleg már az előző idényben is az volt. A Milan megérdemelten lett bajnok, de a helyzet most is ugyanez. Nem valószínű, hogy a Juventus egymás után két idényben is betlizik, most olyan játékosokat igazolt, akik illeszkednek Massimiliano Allegri taktikájába, ez pozitív. Meg kell találniuk azt a harcos szellemiséget, amely mindig is jellemezte őket. A Milan is a bajnoki címért harcol, de fontos, hogy gyorsan túllépjenek azon a kisebb csodán, hogy legutóbb bajnokok lettek, azon kell dolgozniuk, hogy javítsanak az egyértelmű hiányosságaikon” – nyilatkozta a legendás edző, Arrigo Sacchi.

Az egykori kiváló csatár, a világbajnok Alessandro Altobelli szerint Skriniarral vagy nélküle, de remek csapatot épített fel az igazgató, Beppe Marotta.

A szinte még tegnap is a pályákon látott Sandro Altobelli bizony már 66 esztendős, de a következő generációt képviselő Daniel Fonseca fia sem tizenéves már – Gianluca Pagliuca gyermeke, Mattia a minap kapott profi szerződést Bolognában, Alessandro Birindelli 22 éves fia, Samuele 1.5 millióért a Pisától a Monzához igazolt.

Múlik…

A SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI, 2022 NYARA

ATALANTA BERGAMO
Érkezett:
Jérémie Boga (Sassuolo, kölcsön után végleg, 22000000 euró), Merih Demiral (Juventus, kölcsön után végleg, 20000000 euró), Éderson da Silva (Salernitana, 21 000 000)
Kölcsönből vissza: Marco Carraro (Cosenza), Sam Lammers (Eintracht Frankfurt), Simone Muratore (Tondela), Alessandro Cortinovis (Reggina), Bosko Sutalo (Hellas Verona), Jacopo Da Riva (SPAL), Matteo Lovato (Cagliari), Roberto Piccoli (Genoa), Emmanuel Gyabuaa (Perugia), Nicolo Cambiaghi (Pordenone), Simone Mazzocchi (Ternana), Caleb Okoli (Cremonese), Luca Vido (Cremonese), Marco Carnesecchi (Cremonese), Matteo Ruggeri (Salernitana), Viktor Kovalenko (Spezia), Ebrima Colley (Spezia), Pierluigi Gollini (Tottenham), Rodrigo Guth (NEC), Salvatore Elia (Benevento), Nadir Zortea (Salernitana)
Távozott: Filippo Melegoni (Genoa, kölcsön után végleg, 4000000 euró), Bosko Sutalo (Dinamo Zagreb, 4000000 euró), Enrico Del Prato (Parma, 3500000), Arkadiusz Reca (Spezia, kölcsön után végleg, 2000000), Olaf Kobacki (Arka Gdynia, 215000), Anton Kresic (HNK Rijeka, kv.), Davide Bettella (Monza, kv., 5000 000), Andrea Colpani (Monza, kv., 9000 000), Matteo Lovato (Salernitana, 7 000 000), Luca Valzania (Cremonese, kv.)
Kölcsönbe: Roberto Piccoli (Hellas Verona), Pierluigi Gollini (Fiorentina), Simone Mazzocchi (Südtirol), Matteo Pessina (Monza), Emmanuel Gyabuaa (Pescara)
Kölcsönből vissza: Valentin Mihaila (Parma), Giuseppe Pezzella (Parma)

BOLOGNA FC
Érkezett:
Arthur Theate (Oostende, kölcsön után végleg, 6000000), Michel Aebischer (Young Boys, 4000000), Haralamposz Likojannisz (Cagliari, i.), Mattia Pagliuca (Bologna U19), Matteo Angeli (Imolese, 300 000), Lewis Ferguson (Aberdeen, 3 500 000)
Kölcsönbe:
Andrea Cambiaso (Bologna)
Kölcsönből vissza: Gianmarco Cangiano (Crotone), Sydney van Hooijdonk (Heerenveen), Andri Fannar Baldursson (Köbenhavn), Orji Okwonkwo (Cittadella)
Távozott: César Falletti (Ternana, kölcsön után végleg, 1200000), Stefano Denswil (Trabzonspor, kölcsön után végleg, i.), Federico Santander (szl.), Diego Falcinelli (Modena, i.), Nicolas Viola (Cagliari, i.), Aaron Hickey (Brentford, 16 500 000), Mattias Svanberg (Wolfsburg, 9 000 000)
Kölcsönbe:
Andri Fannar Baldursson (NEC), Gianmarco Cangiano (Bari), Luis Binks (Como)
Kölcsönből vissza: Luis Rojas (Crotone)

US CREMONESE
Érkezett:
Tommaso Milanese (Roma, 750 000), Vlad Chiriches (Sassuolo), Leonardo Sernicola (Sassuolo), Luca Valzania (Atalanta, kv.), Frank Tsadjout (Cremonese, 850 000)
Kölcsönbe: Johan Vásquez (Genoa, 500000), Ionut Radu (Inter), Paolo Ghiglione (Genoa)
Kölcsönből vissza: Luca Vido (SPAL)
Távozott: Emanuele Terranova (Bari), Alessandro Crescenzi (szl.)
Kölcsönből vissza: Gianluca Gaetano (Napoli), Hamza Rafia (Juventus U23), Tiago Casasola (Frosinone), Nicolo Fagioli (Juventus), Leonardo Sernicola (Sassuolo), Caleb Okoli (Atalanta), Luca Vido (Atalanta), Luca Zanimacchia (Juventus U23), Marco Carnesecchi (Atalanta)

EMPOLI FC
Érkezett:
Guglielmo Vicario (Cagliari, kölcsön után végleg, 8500000), Liberato Cacace (St. Truiden, 3000000), Petar Stojanovic (Dinamo Zagreb, kv., 1200000), Mattia Destro (Genoa, i.), Samuele Perisan (Pordenone, 550000), Razvan Marin (Cagliari, 1 000 000), Tyronne Ebuehi (Benfica B, i.)
Kölcsönbe: Koni De Winter (Juventus U23), Martín Satriano (Inter), Sebastiano Luperto (Napoli, 500 000)
Kölcsönből vissza: Stefano Moreo (Brescia), Simone Canestrelli (Crotone)
Távozott: Samuele Ricci (Torino, kölcsön után végleg, 8500000), Leonardo Mancuso (Monza, kv., 3000000), Simone Romagnoli (Parma, i.), Stefano Moreo (Brescia), Samir Ujkani (szl.), Davide Zappella (Virtus Entella, 20 000), Riccardo Fiamozzi (szl.)
Kölcsönbe: Kristjan Asllani (Inter, 4000000), Andrea La Mantia (SPAL), Simone Canestrelli (Pisa)
Kölcsönből vissza: Liberato Cacace (St. Truiden), Valerio Verre (Sampdoria), Marco Benassi (Fiorentina), Riccardo Marchizza (Sassuolo), Szymon Zurkowski (Fiorentina), Patrick Cutrone (Wolverhampton), Sebastiano Luperto (Napoli), Andrea Pinamonti (Inter), Federico Di Francesco (SPAL)

AC FIORENTINA
Érkezett:
Luka Jovics (Real Madrid, i.), Rolando Mandragora (Juventus, 8 200 000)
Kölcsönbe: Pierluigi Gollini (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Erick Pulgar (Galatasaray), Marco Benassi (Empoli), Alessandro Lovisa (Pordenone), Christian Dalle Mura (Pordenone), Luca Ranieri (Salernitana), Szymon Zurkowski (Empoli), Christian Kouamé (Anderlecht), Gabriele Ferrarini (Perugia), Gabriele Gori (Cosenza), Jacob Rasmussen (Vitesse), José Callejón (szl.)
Távozott: Federico Chiesa (Juventus, kölcsön után végleg, 40000000), Daniele Ghilardi (Hellas Verona, 500 000)
Kölcsönbe: Christian Dalle Mura (SPAL)
Kölcsönből vissza: Krzysztof Piatek (Hertha), Álvaro Odriozola (Real Madrid), Lucas Torreira (Arsenal)

HELLAS VERONA
Érkezett:
Giovanni Simeone (Cagliari, kölcsön után végleg, 10500000), Gianluca Caprari (Sampdoria, kölcsön után végleg, 5000000), Martin Hongla (Antwerpen, 3700000), Lorenzo Montipo (Benevento, 1000000), Milan Djuric (Salernitana, i.), Kevin Lasagna (Udinese, kv., 6500000), Josh Doig (Hibernian, 3 600 000), Daniele Ghilardi (Fiorentina, 500 000), Thomas Henry (Venezia, 5 000 000)
Kölcsönbe: Roberto Piccoli (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Giangiacomo Magnani (Sampdoria), Mert Cetin (Kayserispor), Kevin Rüegg (Lugano), Bruno Amione (Reggina), Mariusz Stepinski (Aris Limassol)
Távozott: Mattia Zaccagni (Lazio, kölcsön után végleg, 7 100000), Destiny Udogie (Udinese, kv., 4000 000), Daniel Bessa (el-Ittihad, i.), Nicolo Casale (Lazio, 7 000 000)
Kölcsönbe: Matteo Cancellieri (Lazio), Ivor Pandur (Fortuna Sittard), Kevin Rüegg (Young Boys), Daniele Ghilardi (Mantova)
Kölcsönből vissza: Martin Hongla (Antwerpen), Fabio Depaoli (Sampdoria), Bosko Sutalo (Atalanta), Gianluca Frabotta (Juventus), Lorenzo Montipo (Benevento)

INTERNAZIONALE
Érkezett:
Joaquín Correa (Lazio, 23600000, kölcsön után végleg), Henrih Mhitarjan (Roma, ingyen), André Onana (Ajax, i.)
Kölcsönbe: Romelu Lukaku (Chelsea, 8000000), Kristjan Asllani (Empoli, 4000000), Raoul Bellanova (Cagliari, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Dalbert (Cagliari), Stefano Sensi (Sampdoria), Martín Satriano (Brest), Eddie Salcedo (Genoa), Lucien Agoumé (Brest), Samuele Mulattieri (Crotone), Lorenzo Pirola (Monza), Sebastiano Esposito (Basel), Zinho Vanheusden (Genoa), Marco Pompetti (Pescara), Valentino Lazaro (Benfica), Tibo Persyn (Bruges), Gaetano Oristanio (Volendam), Andrea Pinamonti (Empoli)
Távozott: Michele Di Gregorio (Monza, kölcsön után végleg, 4000000), Andreaw Gravillon (Reims, kv., 350000), Andrea Ranocchia (Monza, i.), Ivan Perisic (Tottenham, i.), Alekszandar Kolarov (visszavonal), Matías Vecino (szl.), Arturo Vidal (Flamengo, i.)
Kölcsönbe: Stefano Sensi (Monza), Marco Pompetti (Südtirol), Ionut Radu (Cremonese), Martín Satriano (Empoli), Sebastiano Esposito (Anderlecht)
Kölcsönből vissza: Felipe Caicedo (Genoa)

JUVENTUS
Érkezett:
Federico Chiesa (Fiorentina, kölcsön után végleg, 40000000), Fabio Miretti (Juventus U23), Paul Pogba (Manchester United, i.), Ángel Di María (PSG, i.), Andrea Cambiaso (Genoa, 8 500 000)
Kölcsönből vissza: Marko Pjaca (Torino), Federico Gatti (Frosinone), Radu Dragusin (Salernitana), Nicolo Fagioli (Cremonese), Gianluca Frabotta (Hellas Verona), Stefano Gori (Como), Douglas Costa (Gremio), Rolando Mandragora (Torino), Nicolo Rovella (Genoa), Aaron Ramsey (Rangers)
Távozott: Merih Demiral (Atalanta, kv., 20000000), Giorgio Chiellini (Los Angeles FC, i.), Douglas Costa (Los Angeles Galaxy, i.), Federico Bernardeschi (Toronto FC, i.), Paulo Dybala (szl.), Rolando Mandragora (Fiorentina, 8 200 000)
Kölcsönbe: Gianluca Frabotta (Lecce), Andrea Cambiaso (Bologna), Radu Dragusin (Genoa), Stefano Gori (Perugia)
Kölcsönből vissza: Álvaro Morata (Atlético Madrid)

LAZIO
Érkezett:
Marcos Antonio (Sahtar Doneck, 7500000), Mattia Zaccagni (Hellas Verona, kv., 7100000), Nicolo Casale (Hellas Verona, 7 000 000), Alessio Romagnoli (Milan, i.), Mario Gila (Real Madrid B, 6 000 000), Luís Maximiano (Granada, 10 100 000)
Kölcsönbe: Matteo Cancellieri (Hellas Verona)
Kölcsönből vissza: Szofian Kijin (Venezia), Tiago Casasola (Frosinone), Emanuele Cicerelli (Frosinone), Vedat Muriqi (Mallorca), Riza Durmisi (Sparta Rotterdam), Jony (Sporting Gijón), Denis Vavro (Köbenhavn), Mohamed Faresz (Torino), Jordan Lukaku (Vicenza), Gonzalo Escalante (Alavés), Fabio Maistro (Ascoli)
Távozott: Joaquín Correa (Inter, kv., 23600000), Lucas Leiva (Gremio, i.), Patric (szl.), Luiz Felipe (Betis, i.), Jordan Lukaku (szl.), Thomas Strakosha (Brentford, i.), Pepe Reina (Villarreal, i.), Denis Vavro (Köbenhavn, 4 500 000)
Kölcsönből vissza: Jovane Cabral (Sporting CP)

US LECCE
Érkezett:
Federico Brancolini (Fiorentina, i.), Assan Ceesay (Zürich, i.), Federico Baschirotto (Ascoli, 350 000), Joel Voelkerling Persson (Roma U19, 800 000)
Kölcsönbe: Gianluca Frabotta (Juventus), Lorenzo Colombo (Milan), Wladimiro Falcone (Sampdoria), Kristoffer Askildsen (Sampdoria)
Távozott: Massimo Coda (Genoa, 1500000), Raúl Asencio (Cittadella, i.), Antonino Ragusa (szl.), Gabriel (szl.)
Kölcsönbe: Fabio Lucioni (Frosinone)
Kölcsönből vissza: Alessandro Plizzari (Milan), Paolo Farago (Cagliari), Antonio Barreca (Monaco)

AC MILAN
Érkezett:
Junior Messias (Crotone, kv., 4 500 000), Divock Origi (Liverpool, i.)
Kölcsönből vissza: Alessandro Plizzari (Lecce), Frank Tsadjout (Ascoli), Mattia Caldara (Venezia), Yacine Adli (Bordeaux), Tommaso Pobega (Torino), Léo Duarte (Basaksehir), Lorenzo Colombo (SPAL)
Távozott: Jens Petter Hauge (Eintracht Frankfurt, kölcsön után végleg, 12000000), Antonio Mirante (szl.), Alessio Romagnoli (Lazio, i.), Franck Kessié (Barcelona, i.), Léo Duarte (Basaksehir, 2 000 000), Samu Castillejo (Valencia, i.), Frank Tsadjout (Cremonese, 850 000)
Kölcsönbe:
Lorenzo Colombo (Lecce), Mattia Caldara (Spezia)
Kölcsönből vissza: Alessandro Florenzi (Roma)

AC MONZA
Érkezett:
Andrea Carboni (Cagliari, 4000000), Michele Di Gregorio (Inter, kv., 4000000), Leonardo Mancuso (Empoli, 3000000), Pedro Pereira (Benfica, kv., 2500000), Valentin Antov (CSZKA Szófia, kv., 2000000), Andrea Ranocchia (Inter, i.), Mattia Valoti (SPAL, kv., 2000 000), Andrea Colpani (Atalanta, kv., 9000 000), Davide Bettella (Atalanta, kv., 5000 000), Samuele Birindelli (Pisa, 1 500 000), Alessandro Sorrentino (Pescara, 1 000 000)
Kölcsönbe: Alessio Cragno (Cagliari, 400000), Stefano Sensi (Inter), Matteo Pessina (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Mirko Maric (Crotone), Davide Diaw (Vicenza)
Távozott: Giuseppe Bellusci (Ascoli, kv.), Gastón Ramírez (szl.)
Kölcsönből vissza: Leonardo Mancuso (Empoli), Andrea Favilli (Genoa), Lorenzo Pirola (Inter)

SSC NAPOLI
Érkezett:
André Zambo Anguissa (Fulham, kv., 15000000), Mathías Olivera (Getafe, 11000000), Hvicsa Kvarachelia (Dinamo Batumi, 10000000), Leo Östigard (Brighton, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Michael Folorunsho (Reggina), Gianluca Gaetano (Cremonese), Alessio Zerbin (Frosinone), Franco Ferrari (Pescara), Sebastiano Luperto (Empoli), Nikita Contini (Crotone), Luca Palmiero (Cosenza), Zinédine Machach (Honvéd)
Távozott: Arkadiusz Milik (Marseille, kv., 8000000), Gennaro Tutino (Parma, kv., 5500000), Lorenzo Insigne (Toronto, i.), Fauzi Gulam (szl.), Kévin Malcuit (szl.), David Ospina (szl.), Dries Mertens (szl.), Zinédine Machach (Ionikos Nikeas), Kalidou Koulibaly (Chelsea, 38 000 000)
Kölcsönbe: Sebastiano Luperto (Empoli, 500 000)

Kölcsönből vissza: Axel Tuanzebe (Manchester United)

AS ROMA
Érkezett:
Mile Szvilar (Benfica, i.), Nemanja Matics (Manchester United, i.), Zeki Celik (Lille, 7 000 000)
Kölcsönből vissza: Borja Mayoral (Getafe), Bryan Reynolds (Kortrijk), Riccardo Calafiori (Genoa), Gonzalo Villar (Getafe), Tommaso Milanese (Alessandria), Ante Coric (Zürich), William Bianda (Nancy), Alessandro Florenzi (Milan), Justin Kluivert (Nice)
Távozott: Pau López (Marseille, kv., 12000 000), Cengiz Ünder (Marseille, kv., 8400000), Robin Olsen (Aston Villa, kv., 3500000), Riccardo Ciervo (Sassuolo, 2000000), Henrih Mhitarjan (Inter, i.), Daniel Fuzato (Ibiza, i.), Davide Santon (szl.), Tommaso Milanese (Cremonese, 750 000)
Kölcsönbe: Bryan Reynolds (Westerlo)
Kölcsönből vissza: Borja Mayoral (Real Madrid), Sérgio Oliveira (Porto), Ainsley Maitland-Niles (Arsenal)

US SALERNITANA 1919
Érkezett:
Emil Bohinen (CSZKA Moszkva, kv., 3250000), Mamadou Coulibaly (Udinese, kv., 3000000), Mikael (Sport Recife, kv., 2730000), Pawel Jaroszynski (Genoa, kv., 1000000), Pasquale Mazzocchi (Venezia, kv., 1000000), Luigi Sepe (Parma, kv., i.), Diego Valencia (Universidad Católica, 2 500 000), Erik Botheim (FK Krasznodar, i.), Matteo Lovato (Atalanta, 7 000 000), Domagoj Bradaric (Lille, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Luka Bogdan (Ternana), Simy (Parma)
Távozott: Milan Djuric (Hellas Verona, i.), Francesco Di Tacchio (Ternana), Vid Belec (APOEL Nikosia), Stefan Strandberg (szl.), Diego Perotti (szl.), Andrea Schiavone (szl.), Joel Obi (szl.), Éderson da Silva (Atalanta, 21 000 000)
Kölcsönbe: Edoardo Iannoni (Perugia)
Kölcsönből vissza: Lys Mousset (Sheffield United), Radu Dragusin (Juventus), Simone Verdi (Torino), Luca Ranieri (Fiorentina ), Nadir Zortea (Atalanta Bergamo), Matteo Ruggeri (Atalanta), Federico Bonazzoli (Sampdoria), Grigoris Kastanos (Juventus U23)

UC SAMPDORIA
Érkezett:
Francesco Caputo (Sassuolo, kv., 3500000), Abdelhamid Sabiri (Ascoli, kv., 1000000), Tomás Rincón (Torino, kv., i.), Gerard Yepes (Sampdoria U19)
Kölcsönből vissza: Valerio Verre (Empoli), Ernesto Torregrossa (Pisa), Fabio Depaoli (Hellas Verona), Jeison Murillo (Celta Vigo), Manuel De Luca (Perugia), Mehdi Léris (Brescia), Antonino La Gumina (Como), Federico Bonazzoli (Salernitana)
Távozott: Gianluca Caprari (Hellas Verona, kv., 5000000), Albin Ekdal (Spezia, i.), Josida Maja (Schalke, i.), Sebastian Giovinco (szl.), Morten Thorsby (Union Berlin, 3 000 000)
Kölcsönbe: Wladimiro Falcone (Lecce), Kristoffer Askildsen (Lecce)
Kölcsönből vissza: Giangiacomo Magnani (Hellas Verona), Stefano Sensi (Inter), Vladiszlav Szupriaga (Dinamo Kijev)

US SASSUOLO CALCIO
Érkezett:
Agustín Álvarez (Penarol, 12000000), Matheus Henrique (Gremio, kölcsön után végleg, 8000000), Abdu Harrui (Sparta Rotterdam, kv., 3000000), Emil Konradsen Ceide (Rosenborg, kv., 3000000), Riccardo Ciervo (Roma, kv., 2000000), Ryan Flamingo (Sassuolo U19), Kristian Thorstvedt (Genk, 10 000 000)
Kölcsönből vissza: Martin Erlic (Spezia), Riccardo Marchizza (Empoli), Leonardo Sernicola (Cremonese), Jens Odgaard (Waalwijk), Stefano Turati (Reggina), Claud Adjapong (Reggina), Marco Sala (Crotone)
Távozott: Jérémie Boga (Atalanta, kv., 22000000), Jens Odgaard (AZ, 4100000), Francesco Caputo (Sampdoria, kv., 3500000), Lukás Haraslín (Sparta Praha, kv., 1500 000), Mehdi Burabia (Spezia, kv., 1500000), Enrico Brignola (Benevento, kv.), Francesco Magnanelli (visszavonult), Federico Peluso (szl.), Filip Djuricsics (szl.), Vlad Chiriches (Cremonese), Leonardo Sernicola (Cremonese)
Kölcsönbe:
Stefano Turati (Frosinone), Luca Moro (Frosinone), Ryan Flamingo (Vitesse)

SPEZIA CALCIO
Érkezett:
Kevin Agudelo (Genoa, kv., 2700000), Arkadiusz Reca (Atalanta, kv., 2000000), Mehdi Burabia (Sassuolo, kv., 1500000), Albin Ekdal (Sampdoria, i.)
Kölcsönbe: Mattia Caldara (Milan)
Kölcsönből vissza: Luca Vignali (Como), Mikael Egill Ellertsson (SPAL), Emil Holm (SönderjyskE), Elio Capradossi (SPAL)
Távozott: Jacopo Sala (szl.)
Kölcsönből vissza: Martin Erlic (Sassuolo), Rey Manaj (Barcelona), Viktor Kovalenko (Atalanta), Ebrima Colley (Atalanta)

TORINO FC
Érkezett:
Samuele Ricci (Empoli, kölcsön után végleg, 8500000), Pietro Pellegri (Monaco, kölcsön után végleg, 5000000), Etrit Berisha (SPAL, 300000)
Kölcsönbe: Nemanja Radonjics (Marseille)
Kölcsönből vissza: Simone Verdi (Salernitana), Horváth Krisztofer (Szeged), Vincenzo Millico (Cosenza), Jacopo Segre (Perugia)
Távozott: Andrea Belotti (szl.), Tomás Rincón (Sampdoria, kv., i.), Cristian Ansaldi (szl.)
Kölcsönbe: Magnus Warming (Darmstadt)
Kölcsönből vissza: Marko Pjaca (Juventus), Mohamed Faresz (Lazio), Etrit Berisha (SPAL), Josip Brekalo (Wolfsburg), Dennis Praet (Leicester City), Tommaso Pobega (Milan), Rolando Mandragora (Juventus)

UDINESE CALCIO
Érkezett:
Beto (Portimonense, kv., 7000000), Destiny Udogie (Hellas Verona, kv., 4000000), Leonardo Buta (Braga, 2000000), Sandi Lovric (Lugano, i.), Festy Ebosele (Derby County, i.), Jaka Bijol (CSZKA Moszkva, 4 000 000), Adam Masina (Watford)
Kölcsönből vissza: Cristo González (Real Valladolid), Martin Palumbo (Juventus U23), Felipe Vizeu (Jokohama), Riad Bajic (Brescia)
Távozott: Mamadou Coulibaly (Salernitana, kv., 3000000), Jens Stryger Larsen (Trabzonspor, i.), Ilija Nesztorovszki (szl.), Marvin Zeegelaar (szl.), Kevin Lasagna (Hellas Verona, kv., 6500000), Riad Bajic (Giresunspor, i.)
Kölcsönből vissza: Nehuén Pérez (Atlético Madrid), Pablo Marí (Arsenal), Ignacio Pussetto (Watford)

Lezárva kedden reggel, vastaggal az elmúlt hét igazolásai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik