Chelsea: Lukaku visszatérhet Olaszországba, kölcsönbe

Vágólapra másolva!
2022.06.15. 22:32
null
Tárt karokkal? (Fotó: AFP)
Tavaly az Inter 113 millió euróért eladta Romelu Lukakut a Chelsea-nek, most a támadó visszatérhet Milánóba, kölcsönbe.


Anyagi gondjai miatt eladta tavaly nyáron a Manchester Unitedtől 74 millió euróért vett belga csatárt, Romelu Lukakut az Inter a Chelsea-nek, de Londonban nem ment neki, az idényt 15 góllal zárta 44 mérkőzésen, a bajnokságban egyszer sorozatban nyolc, majd tíz mérkőzésen nem talált be, és gólpasszt sem adott; a Bajnokok Ligájában csak a csoportkörben volt eredményes.

Lukaku játéka nem illik bele a Thomas Tuchel által kitalált taktikába, ráadásul már 29 éves a csatár, sokáig nem lehet nagy pénzért eladni. Most kölcsönbe kéri az Inter, vételi opcióról nem tud a szaksajtó.

A Sky Sports UK és a Sky Sport Italia értesülései szerint az angolok hajlanak is a kölcsönre, de míg ők tízmillió eurót kérnek Lukaku egy idényéért, az olaszok csak ötmilliót ajánlanak. A Chelsea a legelső tárgyaláson még 24 milliót kért... A fenti lapok úgy tudják, hogy az Inter Lukaku mellé le szeretné igazolni Paulo Dybalát, és mindenképpen megtartja Lautaro Martínezt.

Lukaku, aki 2011 és 2014 között is a Chelsea játékosa volt, szeretne váltani, talán a téli világbajnokság miatt is, hajlandó londoni fizetése felével beérni, azaz évi 12 millió euró helyett hatmillióval, természetesen nettóban – és ne feledjük, a külföldről Olaszországba költöző munkavállalók két évig tetemes adókedvezményt élveznek.

Az Inter eközben szeretné eladni Edin Dzekót, Joaquín Correát hiába hívja a Marseille, Arturo Vidal a Flamengóhoz távozhat, Alexis Sáncheznek pedig négymillió eurót adnának, csak bontsa fel a klubbal kötött szerződést...

Ivan Perisic, Andrea Ranocchia, Alekszandar Kolarov és Matías Vecino kontraktusát nem hosszabbították meg.

A válogatottba a nyáron berobbanó Wilfried Gnonto tavalyelőtt ingyen hagyta el az Intert, de az édesapja szerint arról álmodik, hogy visszatér – mivel már négyszeres válogatott a támadó, az ő visszaszerzése sem lesz olcsó mulatság.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik