Buffon jövőre olyan lesz, mint „új korában”

Vágólapra másolva!
2010.06.27. 13:10
null
Buffonnak (jobbra) már régóta problémát okoz a háta (Fotó: Action Images)
Gianluigi Buffon ígéri: operációja után 2011-ben teljesen megújulva tér vissza a pályára. A porckorongsérvvel küzdő kapus szerint a Juventusban Marco Storari és Alex Manninger gond nélkül megoldja a helyettesítését, így nem kell a torinói klub szurkolóinak aggódniuk.

 

Buffonnak mindössze 45 percnyi játék jutott az idei világbajnokságon. Bár reménykedett benne, hogy pályára léphet még a későbbiekben, állapota és az olasz válogatott korai búcsúja miatt erről le kellett mondania.

„Döntöttem. Elég volt a bizonytalanságból, ezért megműttetem magam – mondta a 2002-ben világbajnoki címet szerző kapus a Corriere dello Sportnak. – Jövőre jobb állapotban leszek, mint „új koromban". Talán hamarabb is visszatérhetnék, de nem akarom siettetni a dolgot, így azt mondom, januárban láthatnak újra a pályán."

„Az igazat megvallva, már korábban kés alá kellett volna feküdnöm, de mindig úgy voltam vele, hogy nagy szükség van rám – beszélt arról Buffon, hogy miért halogatta a műtétet. – Most azonban csak magamra gondolok. A Juventus nem lesz gondban, hiszen ott van Marco Storari és Alex Manninger."

A tervek szerint a 32 éves kapus ortopédiai specialistája július 5-én találkozik a Juventus orvosi stábjával, az operációra pedig még azon a héten sor kerül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik