Maicon (jobbra) pályafutása legjobb éveit az Internél töltötte (Fotó: AFP)

 

Maicon négy év után tér vissza Európába – számolt be róla a negyedosztályú klub az Instagram-csatornáján, hozzátéve, hogy Maicon a legjobb jobbhátvéd lesz, aki valaha a klub színeiben megfordult, s hogy a jövő nyáron 40 éves brazil január első hetében csatlakozik a klubhoz.

Maicon a kétezres évek második felétől jó hat-nyolc esztendőn keresztül kora egyik legjobb, legerősebb jobbhátvédje, vagyis hát brazil módi szerint jobb oldali mindenese volt. Boldogította a Monacót, majd az Intert – amelynél máig a klub legendái között emlegetik –, a Manchester Cityt és végül 2016 nyaráig az AS Romát is. Legjobb évében, 2010-ben olasz bajnok, BL-győztes, a vb álomcsapatának a tagja, az UEFA Év csapatának a tagja, valamint a legjobb Európában futballozó brazil légiós lett.

A válogatottban 2003 és 2014 között 76 mérkőzésen hét gólt és 15 gólpasszt jegyzett, nyert Copa Américát és Konföderációs Kupát, játszott két világbajnokságon. Sokat elárul a fizikumáról, hogy az Internél töltött évei alatt közeli barátságba került az alkohollal, ám ez sem vetette vissza nagyon a karrierjét. A brazíliai vb-kudarcot ugyan túlélte, s válogatott maradt, ám 2014 szeptemberében alaposabb magyarázat nélkül kivágták a selecao keretéből.