Az utolsó pillanatban döntött az Inter a kupában

Vágólapra másolva!
2013.01.15. 23:38
null
Guarín góljával vezetett az Inter az első félidőben (Fotó: Reuters, archív)
A labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjében az Internazionale 3–2-re legyőzte hosszabbítás után a Bolognát, így bejutott a legjobb négy közé. A rendes játékidő 2–2-re végződött, a 120. percben Andrea Ranocchia fejelte tovább a milánói gárdát.

Tommaso Rocchi először kezdett az Interben, és a 18 éves Marco Bennassit is a kezdőbe jelölte Andrea Stramaccioni. A milánói gárda kezdte jobban a találkozót, Antonio Cassano próbálkozása maradt ki a meccs elején. A túloldalon Alessandro Diamanti veszélyeztetett, majd Christian Pasquato lövésénél kellett tornáznia Samir Handanovicnak.

A 34. percben már az eredményjelzőt állító „szakember" sem unatkozott, Fredy Guarín bombája a felső sarokban kötött ki, ezzel a szünetben az Internél volt az előny. Az első félidő hajrájában Handanovicnak volt még védeni valója, ám a szlovén kapus jól végezte dolgát, így az eredmény nem változott.

A fordulás szépen lassan felpörögtek az események, az egyre attraktívabb futballt hozó találkozó 77. percében újabb gólt szerzett a hazai csapat: Rodrigo Palacio kicselezett két védőt, középre vezette a labdát, és 20 méterről a kapu bal oldalába tekert (2–0).

Négy minutummal később szépített a Bologna: Diamanti szabadrúgásból vette be a milánóiak kapuját, Handanovic földbe gyökerezett lábakkal nézte a löketet. Pillanatokkal később kis híján 2–2 lett az eredmény, Andrea Ranocchia fejese – Handanovicot becsapva – a kapufára hullott saját kapujánál.

Újabb négy perc elteltével azonban már nem volt menekvés, egyenlítettek a vendégek. Marco Motta beadását a hosszún érkező Manolo Gabbiadini öt méterről a hálóba belsőzte, Jonathan csúnyán lemaradt a bolognai támadóról, nem sokkal később le is cserélték (2–2).

A hajrában Ranocchia fejelt gólt – ezúttal a Bologna kapujánál tűnt fel a milánói védő –, ám les miatt érvénytelenítették a találatot. A túloldalon Gabbiadini adott munkát Handanovicnak, majd Pazienza életerős lövése (amely nem talált kaput) zárta a rendes játékidőt, így következhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás.

A hosszabbítás legnagyobb helyzete Javier Zanetti nevéhez fűződött: a rutinos hátvéd betört a Bologna tizenhatosán belülre, négy védő között szlalomozva kapura lőtt, Federico Agliardi azonban védett, a kipattanót pedig a kapufára rúgta az argentin védő.

A 120. percben drámai körülmények között dőlt el a találkozó: egy jobb oldali beívelés után a Bologna kapusa földre került, miután ütközött Cambiassóval, Ranocchia pedig 11 méterről az üres kapuba fejelt (3–2).

Az Inter az elődöntőben a Fiorentina–Roma párharc továbbjutójával csap össze, a másik ágon a Juventus és a Lazio küzd a fináléba kerülésért.


OLASZ KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Internazionale–Bologna 3–2 – hosszabbítás után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik