Az Inter végre megmutatta; Conte segít a Juve gondjain?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2016.08.29. 22:12
null
Az Európa-bajnok Joao Mário Milánóba igazolt (Fotó: AFP)
Itt a nyár, az izzadás, az üdülés és a pálinkafőzés ideje – ha szeretne verejtékzamat, idegenforgalmi és jövedéki adó nélkül is jól szórakozni, önt is várja a labdarúgó-topligák transzferidőszaka! Itt is folyik a lé, elküldenek embereket (és néha bennünket is) egzotikus éghajlatokra és tájakra, és igen egészségesen el lehet bódulni a köröttünk röpködő összegektől. Szokásunk szerint az angol után az olasz élvonallal folytatjuk transzferológiai körsétánkat.

 

Ahol az INTERNAZIONALE kifogta a nagy-nagy nyári halát a Merca-tóból a portugál szélső, Joao Mário személyében, aki a nyári Európa-bajnokságon robbant be a köztudatba. Természetesen óriási túlzás az érte a Sporting CP-nek kifizetett 40 millió euró, amely még 5 millióval nőhet is, de beletörődtünk már régen abba, hogy megvan mindenkinek a maga ára. A futballban.

A már jó ideje (Mário ideje? Joao ideje?) húzódó Mário-transzferrel a kínai tulajdonosok bizonyították tőkeerejüket, átigazolási potenciáljukat, és bizony most már mindenki komolyabban veszi a milánóiakat. Akik először tízmillióért vették volna kölcsön egy évre Joao Máriót, 35 milliós vételi opcióval, tehát túl rosszul nem jártak az alkudozás végére (a Sporting sem túl jól, az összeg több mint fele a játékjog egy részét birtokló Peter Kenyon, Jorge Mendes ügynökpárosé és egy másik cégé).

Panaszra nincs oka azért a Sportingnak, a játékosnak dettó: 2021-ig írt alá szerződést új munkaadójához, az angol és olasz értesülések szerin évi minimum hárommillió eurós bérért. Egyébként testvére, a sokszoros U-válogatott középcsatár, Wilson Eduardo tavaly hagyta el a Sportingot a Braga kedvéért.

Korábban 22 millió euróért érkezett már ezen a nyáron egy szélső az Interhez Antonio Candreva személyében (tavaly jött a Jonathan Biabiany, Ivan Perisic páros, utóbbi tagja 16 millió euróért), no és új karmester (Éver Banega), tehát logikus egy új középcsatár vétele is – a kiszemelt a Santos Gabriel Barbosája, az irányár 28 millió euró.

Kínai pénzzel potomság.

Jegyezzük meg, hogy ennek a vételárnak a 40 százaléka lesz mindössze az eladó egyesületé. Az új Ronaldo, új Neymar (Gabriel egyébként ballábas, de legjobban a támadósor jobb szélén szeret játszani) Interhez igazolása sokak szerint már kész tény, a csatár túlesett sikerrel az orvosi vizsgálatokon is. Azért az egykori bombalábú középpályás, Juninho Paulista figyelmezteti a jó népet, hogy Gabriel ugyan csoda tehetséges, és máris megdöntött pár gólrekordot, még messze áll Neymar szintjétől.

Az Inter sportigazgatója, Piero Ausilio elmondta, hogy Sztevan Jovetics szolgálataira nem tart igényt az új edző, Frank de Boer (a montenegrói játékos a télen tér vissza elméletileg kölcsönből a Manchester Cityhez, de addig minden bizonnyal egykori klubjában, a Fiorentinában folytatja, amely majd a még az Inter által kiopciózott 14.5 millió euróért meg is veszi az angoloktól), és Marcelo Brozovicot semmiképpen sem adják el a Juventusnak (ellenben Angliából, Londonból ketten is érdeklődnek a horvát középpályás iránt).

Ausilio megerősítette, hogy megkezdték a szerződéshosszabbítási tárgyalásokat Mauro Icardival, aki felszólította klubját, hogy mutassa meg, mennyire tartja fontosnak őt (magyarán tekerjen az Inter jócskán a jelenlegi 3.2 millió eurós fizetésén, a hírek szerint legalább ötmillióig).

„Gabigol" egyébként 3.5 milliót csikart ki magának tárgyalásai során, nem mellesleg már játékjogának egy szelete is az övé (volt).

De Boer Jovetics mellett az elődje, Roberto Mancini által ingyen megszerzett török védőt, Caner Erkint is szabadlistára tette, a játékost 1.5 millió euró ellenében viheti a Besiktas, amely kész a bekk számára évi 2.2 milliós bér fizetni, viszont spanyol források szerint a Sevilla hiába kínált 8 millió eurót Gary Medelért, az Inter nem enged az egy tucatból.

A FIFA gazdasági fair play programja miatt pár labdarúgót illene eladnia az Internek, mint azt egy olasz lap kiszámolta, legalább 25 millió euró értékben, ám felvetődött az is, hogy egy huszárvágással az Európa-ligában nem nevezik a költségvetési egyenleget megdöntő Gabrielt, Joao Máriót és Candrevát.

Érkezhet még így is azonban a Manchester Unitedtől Bastian Schweinsteiger, aki már 2.5 millió euróért is vihető, míg jóval nagyobb falat lenne a newcastle-i Moussa Sissoko: érte többet kellene fizetni, mint amennyit Brozovicért kapnának, azaz még 30 millió eurónál is többet; bár ezen segítene, ha a Szuning hazavinné kínai csapatához jó pénzért az évi 2.5 millió eurót kereső Felipe Melót, valamint Jonathan Biabianyt, Davide Santont pedig leigazolná a West Ham.

Leépít a JUVENTUS is, amely ugyebár kosarat kapott Brozovic-ügyben, Moussa Sissoko 40 milliós ára az érte 17 milliót kínáló torinóiakat is elrettentette, míg a Juve-igazgató Beppe Marotta maga jelentette ki, hogy Blaise Matuidit nem adja el a PSG.

„Lemaradtunk a díszítésnek szánt cseresznyéről, de attól még nagyon finom a sütemény" – utalt a korábbi erősítésekre Marotta, aki nem tudja visszacsalogatni ötmilliós, opció nélküli kölcsönajánlatával a Chelsea-től Juan Cuadradót, de megkaphatja helyette Cesc Fabregast (ránézésre tényleg hamarabb kiköthet a spanyol középpályás a Serie A-ban, mint a La Ligában, mindazonáltal érdekes lenne, ha Antonio Conte oldaná meg a Juve középpályásgondjait).

E-terv a realos Mateo Kovacic.

Nagyon keményen alkudozik a Zenit Axel Witsel áráról, a Wolfsburg pedig kijelentette, hogy pár nappal az átigazolási idény vége előtt már nem adja el Luiz Gustavót.

H-terv a portói Héctor Herrera.

Az I pedig a Sevilla Steven N'Zonzija, akinek kivásárlási ára 30 millió euró, csak éppen őt a Leicester City is vinné, a spanyolok pedig ugyanabban a BL-csoportba nyertek besorsolást, ahová a spanyolok, tehát aligha szívesen erősítenék vetélytársukat (természetesen csak egy 30 millió alatti ajánlat esetén szólhat bele ebbe a Sevilla).

Valami hasonlót játszott el maga a Juventus is Simone Zazával, akit nem engedett el a Napolihoz, hanem inkább a Premier League-be „sózott el”: a West Ham ötmillió eurót fizetett most, bónuszokkal együtt 25-öt (más források szerint 23-at) pedig a kölcsönszerződés lejártakor, Zazának meg évente 3.5-öt utal majd, a tervek szerint a következő öt évben.

Zaza úgy érezte, Torinóban egy helyben toporog karrierje, ezért kellett váltania, és hatalmas összeget fizettek érte. Nyári Eb-s toporgása ellenére is.

Az anno 13.9 millióért vett Mauricio Islától jókora veszteséggel, de megszabadult a Juventus, az argentin támadó középpályás, Roberto Pereyra is lépett a több játéklehetőség érdekében, érte 13 milliót áldozott a Watford – kettővel többért jött tavaly nyáron, egy 1.5 milliós kölcsönidény után végleg az Udinesétől az Öreg Hölgyhöz. Igaz, az ő mostani ára kétmillió euróval nőhet még.

Angol értesülések szerint mindeközben az Arsenal 16 millió euró után már 19-et akar ajánlani Mario Lemináért, az új szerződésében évi hárommilliós bért kérő, de ezt meg nem kapó, és ettől borzasztóan elszontyolodott Stephan Lichtsteinerért a Chelsea mellett a már konkrét ajánlatot is az asztalra dobó Borussia Dortmund is érdeklődik; és finoman szólva is jelzésértékű, hogy az egykoron nagy reményekkel érkező karmester, Hernanes kikerült a Bajnokok Ligájára nevezett keretből. Mellettük Luca Marrone és Paolo De Ceglie is távozhat a nyáron.

Érdekes, hogy az Inter mellett Gabriel itt is célpont volt, akárcsak a Caen fiatal középső középpályása, Jean-Victor Makengo és a manchesteri veterán, Bastian Schweinsteiger, valamint a Lazio argentin szűrője, Lucas Biglia.

J- és K-terv, ha bírja még valaki követni, az L jelű az Anderlecht üdvöskéje, Youri Tielemans, M pedig a firenzei Matías Vecino...

Ha már FIORENTINA!

Amelyben az NB I-ben is megforduló Paulo Sousa a fejes, és egyáltalán nem unatkozott a nyáron a portugál szaki, aki abszolúte átérezte a Serie A-ban kötelező transzferőrületet.

Sousa engedett el neves veteránt (Mario Gómez, José María Basanta, Manuel Pasqual, Facundo Roncaglia, Tino Costa) és tehetségét be nem váltó fiatalt (Marko Bakics, Leonardo Capezzi, Rafal Wolski), miközben Jakub Blaszczykowskit nem tudta, az üvegtérdű Paolo Rossit, Giuseppe Rossit pedig nem akarta megtartani.

Hanem panaszra nem lehet oka a Fiorentina híveinek, még úgy sem, hogy a Chelsea több forrás szerint is ki fogja fizetni a balhátvéd Marcos Alonsóért az olaszok által kért 25 millió eurót, Borja Valeróért harcba szállt a Roma, és nincs eget verő távolság a Napoli és a Fio között a Manolo Gabbiadini (plusz 8–15 millió euró), Nikola Kalinic csereberében.

Érkezik ugyanis szinte biztosan a magát a nagy csapatokban egy életre kikalandozó Sztevan Jovetics, a húszévesen már többszörös uruguayi felnőttválogatott középpályás, az olasz útlevéllel is bíró Nahitan Nández vagy a West Ham spanyolja, Pedro Obiang, és nem tett le Sousa Neven Szubotics vagy Vedran Corluka vagy Eliaquim Mangala, illetve az egykori Palermo-csodacsatár, Abel Hernández (ma Hull City) megszerzéséről sem.

Sousa egy új kezdőkapust is venne, a kiszemelt a francia válogatott kerettag, friss Eb-ezüstérmes Benoit Costil (Rennes), és bizony nem kis fegyvertény, hogy Kádár Tamás neve is felbukkant Firenzében, Alonso posztján például remekül futballozik a magyar játékos.

A fent említett nyugalomra az ad okot, hogy bőséges máris a nyári érkezők sora: jött egy szupertehetséges kapus (Bartlomiej Dragowski), a Kárpátok Maradonájának szintén nem tehetségtelen kisfia, a támadó és támadó középpályás, Ianis Hagi, egy rutinos középső védő, Davide Astori, egy horvát balbekk (Hrvoje Milic), egy holland jobb-bekk (Kevin Diks) és a Barcelona örök szélsőígérete, Cristian Tello.

Utóbbi kölcsönbe érkezett, akárcsak a mexikói hátvéd, Carlos Salcedo, az uruguayi középpályás, Sebastián Cristóforo, az argentin szélső, Hernán Toledo, a kolumbiai futógép, Carlos Sánchez, illetve a francia-olasz középső védő, Sebastien De Maio.

Természetesen megfelelő teljesítményhez kötött vételi opciókkal, de mint láttuk már korábban is, a Serie A-ban külön műfajjá vált az opcionális kölcsönös elégedettség.

Az év nagy kölcsönjátékosa címet a húszéves olasz középpályás, Luca Crecco birtokolja, akit januárban kölcsönadott a Lazio a Modenának, de onnan visszatért az idény végén, hogy ismét kölcsönbe kerüljön, de már a Trapanihoz. Itt nem sok sót evett meg, augusztus végén máris hazatért Rómába, de csak átcsomagolta holmiját, mert ismét kölcsönben az Avellinónál folytatja.

Kilenc hónap alatt már harmadízben adták kölcsön a sokszoros U-válogatott legénykét. Rekordgyanús.

 

ATALANTA BERGAMO
Érkezett: Alberto Paloschi (Swansea, 6.000.000 euró), Bryan Cabezas (Independiente del Valle, 1.500.000), Abdoulay Konko (Lazio, i.)
Kölcsönbe: Leonardo Spinazzola (Juventus), Ervin Zukanovic (Roma, 1.000.000)
Kölcsönből vissza:: Emanuele Suagher (Carpi), Matteo Ardemagni (Perugia), Michele Canini (Ascoli), Giuseppe De Luca (Bari), Salvatore Molina (Perugia), Forgács Dávid (Pisa), Franck Kessié (Cesena), Mattia Caldara (Cesena), Leonardo Gatto (Salernitana)
Távozott: Marten de Roon (Middlesbrough, 15.000.000), Prince Gouano (szerződése lejárt), Gianpaolo Bellini (visszavonult), Marco Borriello (Cagliari, i.), Forgács Dávid (Ancona), Rubén Bentancourt (szerződését felbontották), Luca Cigarini (Sampdoria, 3.500.000)
Kölcsönbe: Kecskés Ákos (Újpest), Gaetano Monachello (Bari), Michele Canini (Parma), Prince Gouano (Guimaraes), Constantin Nica (Latina Calcio), Guido Marilungo (Empoli)
Kölcsönből vissza: Gabriel Paletta (Milan), Nicolo Cherubin (Bologna), Serge Gakpé (Genoa), Alessandro Diamanti (Kuangcsu)

FC BOLOGNA
Érkezett: Luca Rizzo (Sampdoria, 6.000.000), Godfred Donsah (Cagliari, 5.000.000), Ladislav Krejcí (Sparta Praha, 4.000.000), Nagy Ádám (Ferencváros, 1.500.000), Simone Verdi (Milan, 1.500.000), Federico Di Francesco (Virtus Lanciano, 1.400.000), Deian Boldor (Virtus Lanciano, 500.000), Blerim Dzemaili (Galatasaray, 1.300.000)
Kölcsönből vissza: Vécsei Bálint (Lecce), Luca Ceccarelli (Salernitana), Matteo Mancosu (Carpi), Nicolo Cherubin (Atalanta Bergamo), Filippo Falco (Cesena)
Távozott: Marco Crimi (Carpi, 500.000), Franco Zuculini (Hellas Verona, i.), Matteo Brighi (szl.), Kévin Constant (szl.), Luca Rossettini (Torino, 2.000.000), Amadou Diawara (Napoli, 14.500.000)
Kölcsönbe: Matteo Mancosu (Montreal), Vécsei Bálint (Lugano), Filippo Falco (Benevento)
Kölcsönből vissza: Godfred Donsah (Cagliari), Juan Camilo Zúniga (Napoli), Luca Rizzo (Sampdoria), Emanuele Giaccherini (Sunderland)

CAGLIARI CALCIO
Érkezett: Artur Ionita (Hellas Verona, 4.500.000), Simone Padoin (Juventus, 600.000), Bruno Alves (Fenerbahce, ingyen, Rafael (Hellas Verona), Marco Borriello (Atalanta, i.), Mauricio Isla (Juventus, 4.000.000)
Kölcsönből vissza: Alessio Cragno (Virtus Lanciano), Nicolo Barella (Como), Duje Cop (Málaga), Víctor Ibarbo (Roma)
Távozott: Godfred Donsah (Bologna, 5.000.000), Davide Astori (Fiorentina, 3.500.000)
Kölcsönbe: Antonio Balzano (Cesena), Víctor Ibarbo (Panathinaikosz), Alessio Cragno (Benevento), Marco Fossati (Hellas Verona), Antonio Cinelli (Chievo, i.), Alessandro Capello (Olbia)
Kölcsönből vissza: Antonio Barreca (Torino), Alberto Cerri (Juventus), Andrés Tello (Juventus)

CHIEVO VERONA
Érkezett: Paul-José Mpoku (Standard Liege, 4.000.000), Stefano Sorrentino (Palermo, i.), Antonio Floro Flores (Sassuolo), Fabrizio Cacciatore (Sampdoria), Antonio Cinelli (Cagliari, i.), Fabio Daprela (Carpi, i.), Samuel Bastien (Anderlecht, 2.500.000)
Kölcsönből vissza: Tomasz Kupisz (Brescia), Dejan Lazarevic (Antalyaspor), Edimar (Rio Ave), Alessio Sestu (Virtus Entella), Armando Vajushi (Livorno)
Kölcsönbe: Vittorio Parigini (Torino), Jonathan de Guzmán (Napoli)
Távozott
: Edimar (Cruzeiro, i.), Albano Bizzarri (Pescara, i.), Tomasz Kupisz (Novara), Simone Pepe (Pescara, i.), Walter Bressan (szl.), Giampiero Pinzi (Brescia, i.)
Kölcsönbe: Mattia Bani (Pro Vercelli), Fabio Daprela (Bari), Antonio Cinelli (Cesena), Ali Sowe (Prato), Dejan Lazarevic (Karabükspor), Alessio Sestu (Alessandria), Victor da Silva (Perugia)

FC CROTONE
Érkezett: Ante Budimir (FC St. Pauli, 1.000.000), Federico Ceccherini (Livorno, 900.000), Andrea Mazzarani (Modena, i.), Leonardo Capezzi (Fiorentina), Mario Sampirisi (Vicenza, i.), Simy (Portimonense, 850.000), Marcus Rohden (Elfsborg, 500.000), Andrea Scicchitano (Racing Roma, i.), Noe Dussenne (Mouscron, i.)
Kölcsönbe: Eddy Gnahoré (Napoli), Aleandro Rosi (Genoa)
Távozott: Ante Budimir (Sampdoria, 1.800.000), Francesco Modesto (szl.)
Kölcsönből vissza: Mihai Balasa (Roma), Federico Ricci (Fiorentina), Eloge Yao (Inter)

FC EMPOLI
Érkezett: Matheus Pereira (Corinthians, 2.000.000), Marcel Büchel (Juventus, 1.200.000), Manuel Pasqual (Fiorentina, i.), Alberto Gilardino (Palermo, i.), Frédéric Veseli (Lugano, i.)
Kölcsönbe: Giuseppe Bellusci (Leeds), Federico Dimarco (Inter), Andrés Tello (Juventus), Federico Barba (VfB Stuttgart), Guido Marilungo (Atalanta)
Távozott: Lorenzo Tonelli (Napoli, 10.000.000)
Kölcsönbe: Mário Rui (Roma, 3.000.000), Alberto Picchi (SPAL)
Kölcsönből vissza: Lukasz Skorupski (Roma), Piotr Zielinski (Udinese), Leandro Paredes (Roma), Marko Livaja (Rubin Kazany), Lorenzo Ariaudo (Sassuolo)

AC FIORENTINA
Érkezett: Davide Astori (Cagliari, 3.500.000), Bartlomiej Dragowski (Jagiellonia Bialystok, 3.200.000), Kevin Diks (Vitesse, 2.800.000), Ianis Hagi (Viitorul, 2.000.000), Hrvoje Milic (Hajduk Split, 1.000.000)
Kölcsönből vissza: Ante Rebic (Hellas Verona), Leonardo Capezzi (Crotone), Gilberto (Hellas Verona), Rafal Wolski (Wisla Krakóv), Mario Gómez (Besiktas), Jaime Báez (Livorno), Marko Bakic (Belenenses), Giuseppe Rossi (Levante), Amidu Salifu (Brescia), Saverio Madrigali (Vicenza)
Kölcsönbe:
Hernán Toledo (Deportivo Maldonado), Carlos Sánchez (Aston Villa), Sebastien De Maio (Anderlecht), Cristian Tello (Barcelona, 500.000), Carlos Salcedo (Deportivo Guadalajara), Sebastián Cristóforo (Sevilla)
Távozott: José María Basanta (Monterrey, 1.000.000), Rafal Wolski (Lechia Gdansk, 500.000), Facundo Roncaglia (Celta Vigo, i.), Manuel Pasqual (Empoli, i.), Leonardo Capezzi (Crotone), Marko Bakics (Braga, 1.400.000), Cedric Gondo (Asteras Tripolis, i.), Mario Gómez (Wolfsburg, 7.000.000), Lorenzo Bardini (Cesena, i.)
Kölcsönbe: Ante Rebic (Eintracht Frankfurt), Luzayadio Bangu (Reggina), Giuseppe Rossi (Celta Vigo), Saverio Madrigali (Cosenza), Luca Zanon (Pistoiese), Nicolo Gigli (Matera), Ricardo Bagadur (Benevento)
Kölcsönből vissza: Luigi Sepe (Napoli), Tino Costa (Szpartak Moszkva), Johan Benaluan (Leicester City), Jakub Blaszczykowski (Dortmund), Panajotisz Kone (Udinese), Cristian Tello (Barcelona)

FC GENOA 1893
Érkezett: Cristian Ansaldi (Zenit, 4.000.000), Diego Laxalt (Inter, 4.000.000), Francesco Renzetti (Cesena), Santiago Gentiletti (Lazio, 500.000), Miguel Veloso (Dinamo Kijev, i.), Giovanni Simeone (River Plate, 3.000.000)
Kölcsönbe: Lucas Ocampos (Marseille)
Kölcsönből vissza: Riccardo Improta (Cesena), Mario Sampirisi (Vicenza), Sebastián Gorga (Club Nacional), Isaac Cofie (Carpi), Serge Gakpé (Atalanta), Aleandro Rosi (Frosinone), Falou Samb (Siracusa)
Távozott: Diego Perotti (Roma, 9.000.000), Cristian Ansaldi (Inter, 6.000.000), Sebastien De Maio (Anderlecht, 3.000.000), Mario Sampirisi (Vicenza), Panajotisz Tahcidisz (Torino, 1.300.000), Diego Capel (Anderlecht)
Kölcsönből vissza: Blerim Dzemaili (Galatasaray), Tim Matavz (Augsburg), Suso (Milan), Gabriel Silva (Udinese), Cristian Ansaldi (Zenit), Alessio Cerci (Atlético Madrid)
Kölcsönbe: Riccardo Improta (Salernitana), Aleandro Rosi (Crotone), Falou Samb (Ancona)

INTERNAZIONALE
Érkezett: Dodo (Roma, 7.800.000), Marcelo Brozovic (Dinamo Zagreb, 5.000.000), Gianluca Caprari (Pescara, 4.500.000), Cristian Ansaldi (Genoa, 6.000.000), Rey Manaj (Cremonese, 500.000), Éver Banega (Sevilla, i.), Caner Erkin (Fenerbahce, i.), Antonio Candreva (Lazio, 22.000.000), Joao Mário (Sporting CP, 40.000.000)
Kölcsönből vissza: Raffaele Di Gennaro (Latina), Cristiano Biraghi (Granada), George Puscas (Bari), Evans Kondogbia (Jumilla), Daniel Bessa (Como), Isaac Donkor (Bari), Andrea Ranocchia (Sampdoria), Eloge Yao (Crotone), Marco Andreolli (Sevilla), Samuele Longo (Frosinone), Federico Dimarco (Ascoli)
Távozott: Cristiano Biraghi (Pescara, 4.000.000), Diego Laxalt (Genoa, 4.000.000)
Kölcsönbe: Juan Jesus (Roma, 2.000.000), Federico Dimarco (Empoli), Samuele Longo (Girona), Isaac Donkor (Avellino), Gianluca Caprari (Pescara), George Puscas (Benevento), Rey Manaj (Pescara), Evans Kondogbia (Foligno), Francesco Forte (Lucchese), Gaston Camara (Brescia), Riccardo Gaiola (Prato), Andrea Bandini (Mantova), Daniel Bessa (Hellas Verona), Dodo (Sampdoria), Raffaele Di Gennaro (Ternana), Fabio Della Giovanna (Ternana)
Kölcsönből vissza: Adem Ljajics (Roma), Alex Telles (Galatasaray)

JUVENTUS
Érkezett: Miralem Pjanic (Roma, 32.000.000), Mario Lemina (Marseille, 9.500.000), Simone Ganz (Como, i.), Dani Alves (Barcelona, i.), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb, 23.000.000), Gonzalo Higuaín (Napoli, 90.000.000)
Kölcsönbe: Medhi Benatia (Bayern München, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Alberto Brignoli (Sampdoria), Nicola Leali (Frosinone), Ouasim Bouy (Zwolle), Cristian Pasquato (Pescara), Andrea Schiavone (Livorno), Alberto Cerri (Cagliari), Fausto Rossi (Pro Vercelli), Rolando Mandragora (Pescara), Luca Marrone (Hellas Verona), Mauricio Isla (Marseille), Alhassane Soumah (Videoton), Lorenzo Rosseti (Cesena), Mattia Vitale (Virtus Lanciano), Joel Untersee (Vaduz), Mame Thiam (Zulte Waregem), Paolo De Ceglie (Marseille), Leonardo Spinazzola (Perugia), Andrés Tello (Cagliari)
Távozott: Álvaro Morata (Real Madrid, 30.000.000), Hördur Magnússon (Bristol City, 2.500.000), Marcel Büchel (Empoli, 1.200.000), Vincenzo Fiorillo (Pescara, 1.000.000), Gabriel (Leganés, 1.000.000), Simone Padoin (Cagliari, 600.000), Andrea Schiavone (Cesena, 400.000), Jorge Martínez (Juventud, i.), Marcelo Djalo (Lugo, i.), Fausto Rossi (szl.), Rubinho (szl.), Martín Cáceres (szl.), Albert Russzosz (Iraklisz, i.), Paul Pogba (Manchester United, 105.000.000), Mauricio Isla (Cagliari, 4.000.000), Roberto Pereyra (Watford, 13.000.000)
Kölcsönbe: Simone Ganz (Hellas Verona), Leonardo Spinazzola (Atalanta), Nicola Leali (Olympiakosz Pireusz), Mattia Vitale (Cesena), Andrés Tello (Empoli), Davide Cais (Pontedera), Eric Lanini (Westerlo), Pol Lirola (Sassuolo), Alberto Cerri (SPAL), Alhassane Soumah (Cercle Bruges), Lorenzo Rosseti (Lugano), Cristian Pasquato (Szamara), Simone Zaza (West Ham, 5.000.000), Ouasim Bouy (Carrarese), Cristian Bunino (Siena, k.)
Kölcsönből vissza: Juan Cuadrado (Chelsea)

LAZIO
Érkezett: Jordan Lukaku (Oostende, 5.000.000), Wallace (Braga, 8.000.000), Ciro Immobile (Sevilla, 8.500.000), Moritz Leitner (Borussia Dortmund, 2.000.000), Bastos (Rosztov, 6.500.000)
Kölcsönből vissza: Álvaro González (Atlas), Joseph Marie Minala (Bari), Ivan Vargic (HNK Rijeka), Thomas Strakosha (Salernitana), Brayan Perea (Troyes), Luca Crecco (Modena), Luca Crecco (Trapani)
Távozott: Moustapha Seck (Roma, i.), Edson Braafheid (Utrecht, i.), Abdoulay Konko (Atalanta, i.), Miroslav Klose (szl.), Stefano Mauri (szl.), Santiago Gentiletti (Genoa, 500.000), Ogenyi Onazi (Trabzonspor, 3.500.000), Antonio Candreva (Inter, 22.000.000), Milan Bisevac (Metz, i.)
Kölcsönbe: Luca Crecco (Trapani), Luca Germoni (Ternana Calcio), Luca Crecco (Avellino)
Kölcsönből vissza: Alessandro Matri (Milan)

AC MILAN
Érkezett: Gianluca Lapadula (Pescara, 9.000.000), Leonel Vangioni (River Plate, i.), Gustavo Gómez (Lanús, 8.500.000), José Sosa (Besiktas, 7.500.000)
Kölcsönből vissza: Hasim Masztur (Málaga), Simone Verdi (Carpi), Gabriel (Napoli), Jherson Vergara (Livorno), Alessandro Matri (Lazio), Suso (Genoa), Michael Agazzi (Middlesbrough), Stephan El Shaarawy (Roma), Gabriel Paletta (Atalanta)
Kölcsönbe: Mario Pasalic (Chelsea, 1.000.000)
Távozott: Stephan El Shaarawy (Roma, 13.000.000), Simone Verdi (Bologna, 1.500.000), Fernando Torres (Atlético Madrid, i.), Kevin-Prince Boateng (Las Palmas, i.), Christian Abbiati (visszavonult), Alex (szl.), Philippe Mexes (szl.), Michael Agazzi (Cesena), Jérémy Ménez (Bordeaux, i.), Alessandro Matri (Sassuolo, i.)
Kölcsönbe: Hasim Masztur (PEC Zwolle), Ivan De Santis (Catania), Giacomo Beretta (Virtus Entella)
Kölcsönből vissza: Mario Balotelli (Liverpool)

SSC NAPOLI
Érkezett:
Lorenzo Tonelli (Empoli, 10.000.000), Emanuele Giaccherini (Sunderland, 1.500.000), Arkadiusz Milik (Ajax, 32.000.000), Piotr Zielinski (Udinese, 14.000.000), Amadou Diawara (Bologna, 14.500.000)
Kölcsönből vissza: Josip Radosevic (Eibar), Novothny Soma (DVTK), Jonathan de Guzmán (Carpi), Mariano Andújar (Estudiantes, 455.000), Roberto Insigne (Avellino), Juan Camilo Zúniga (Bologna), Jacopo Dezi (Bari), Nicolao Dumitru (Latina), Bruno Uvini (Twente), Luigi Sepe (Fiorentina), Eddy Gnahoré (Carpi)
Távozott: Gonzalo Higuaín (Juventus, 90.000.000), Bruno Uvini (al-Naszr), Daniele Celiento (Viterbese), David López (Espanyol, 4.500.000), Novothny Soma (St.-Truiden), Emanuele Allegra (Lumezzane)
Kölcsönbe: Juan Camilo Zúniga (Watford), Eddy Gnahoré (Crotone), Jacopo Dezi (Perugia), Nikita Contini (Carrarese), Felice Gaetano (Lupa Roma), Emanuele Allegra (Lumezzane), Jonathan de Guzmán (Chievo), Sebastiano Luperto (Pro Vercelli)
Kölcsönből vissza: Vasco Regini (Sampdoria), Nathaniel Chalobah (Chelsea), Gabriel (Milan)

US PALERMO
Érkezett: Ilija Nestorovski (Inter Zapresic, 500.000), Szlobodan Rajkovics (Darmstadt, 1.500.000), Alessandro Gazzi (Torino, 700.000), Haitam Aleesami (IFK Göteborg, 1.200.000)
Kölcsönből vissza: Simon Makienok (Charlton), Carlos Embalo (Brescia), Granddi N'Goyi (Dijon), Manuel Arteaga (Hajduk Split), Abdelhamid el-Kautari (Reims)
Kölcsönbe: Sallai Roland (Puskás Akadémia, 300.000)
Távozott: Franco Vázquez (Sevilla, 15.000.000), Emiliano Viviano (Sampdoria, 2.300.000), Ahmad Benali (Pescara, 1.000.000), Stefano Sorrentino (Chievo Verona, i.), Alberto Gilardino (Empoli, i.), Enzo Maresca (szl.), Granddi N'Goyi (szerződését felbontották), Gabriele Zerbo (Paganese, i.), Uros Djurdjevics (Partizan Beograd, i.)
Kölcsönbe: Manuel Arteaga (The Strongest), Simon Makienok (Preston), Julián Velázquez (Cruz Azul), Abdelhamid el-Kautari (Bastia), Marco Toscano (Siracusa), Matheus Cassini (Siracusa)
Kölcsönből vissza: Bryan Cristante (Benfica), Gastón Brugman (Pescara)

DELFINO PESCARA 1936
Érkezett: Valerio Verre (Udinese, 4.000.000), Cristiano Biraghi (Inter, 4.000.000), Ahmad Benali (Palermo, 1.000.000), Vincenzo Fiorillo (Juventus, 1.000.000), Antonio Mazzotta (Cesena, 350.000), Alessandro Crescenzi (Roma, 300.000), Alessio Di Massimo (Sant'Omero. 300.000), Albano Bizzarri (Chievo, i.), Andrea Coda (Sampdoria), Simone Pepe (Chievo Verona, i.), Stefano Pettinari (Roma, 400.000), Alberto Aquilani (Sporting CP, i.)
Kölcsönbe: Gianluca Caprari (Inter), Bryan Cristante (Benfica), Rey Manaj (Inter), Gyömbér Norbert (Roma), Jean-Christophe Bahebeck (PSG), Robert Muric (Ajax)
Kölcsönből vissza: Gastón Brugman (Palermo)
Távozott: Gianluca Lapadula (Milan, 9.000.000), Gianluca Caprari (Inter, 4.500.000)
Kölcsönből vissza: Alessandro Crescenzi (Roma), Daniele Verde (Roma), Antonio Mazzotta (Cesena), Joel Acosta (Boca Juniors), Lucas Torreira (Sampdoria), Valerio Verre (Udinese), Rolando Mandragora (Juventus), Cristian Pasquato (Juventus), Vincenzo Fiorillo (Juventus)
Kölcsönbe: Andrea Cocco (Frosinone), Antonio Mazzotta (Frosinone), Nicholas Bensaja (Catanzaro)

AS ROMA
Érkezett: Gerson (Fluminense, 16.600.000), Mohamed Szalah (Chelsea, 15.000.000), Stephan El Shaarawy (Milan, 13.000.000), Edin Dzeko (Manchester City, 11.000.000), Diego Perotti (Genoa, 9.000.000), Antonio Rüdiger (VfB Stuttgart, 9.000.000), Alisson (Internacional, 8.000.000), Ervin Zukanovic (Sampdoria, 2.800.000), Umar Sadiq (Spezia, 2.500.000), Abdullahi Nura (Spezia, 2.500.000), Gyömbér Norbert (Catania, 1.500.000), Moustapha Seck (Lazio, i.)
Kölcsönbe: Mário Rui (Empoli, 3.000.000), Juan Jesus (Inter, 2.000.000), Federico Fazio (Tottenham, 1.200.000), Thomas Vermaelen (Barcelona), Bruno Peres (Torino, 1.000.000)
Kölcsönből vissza: Mihai Balasa (Crotone), Juan Iturbe (Bournemouth), Víctor Ibarbo (Watford), Federico Ricci (Crotone), Daniele Verde (Pescara), Stefano Pettinari (Como), Alessandro Crescenzi (Pescara), Lukasz Skorupski (Empoli), Adem Ljajics (Inter), Seydou Doumbia (Newcastle United), Antonio Sanabria (Gijón), Leandro Paredes (Empoli)
Távozott: Miralem Pjanic (Juventus, 32.000.000), Dodo (Inter, 7.800.000), Antonio Sanabria (Real Betis, 7.500.000), Matteo Politano (Sassuolo, 3.500.000), Seydou Doumbia (Basel, 2.000.000), Tomas Vestenicky (Cracovia Krakóv, 500.000), Alessandro Crescenzi (Pescara, 300.000), Morgan De Sanctis (Monaco, i.), Seydou Keita (al-Dzsais, i.), Maicon (szl.), Adem Ljajics (Torino, 7.000.000), Stefano Pettinari (Pescara, 400.000)
Kölcsönbe: Leandro Castán (Sampdoria, 500.000), Daniele Verde (Avellino), Mihai Balasa (Trapani), Iago Falqué (Torino), Giammario Piscitella (Catania), Ervin Zukanovic (Atalanta, 1.000.000), Ezequiel Ponce (Granada), Tiago Casasola (Trapani), Gyömbér Norbert (Pescara), Tomas Svedkauskas (Lupa Roma), Franck Cedric (Taranto)
Kölcsönből vissza: Salih Ucan (Fenerbahce), Wojciech Szczesny (Arsenal), Lucas Digne (PSG), Víctor Ibarbo (Cagliari)

SAMPDORIA GENOA
Érkezett: Jacopo Sala (Hellas Verona, 5.000.000), Patrik Schick (Sparta Praha, 4.000.0000), Fabio Quagliarella (Torino, 2.700.000), Emiliano Viviano (Palermo, 2.300.000), Ante Budimir (Crotone, 1.800.000), Daniel Pavlovic (Grashoppers, i.), Luca Cigarini (Atalanta, 3.500.000), Karol Linetty (Lech Poznan, 3.200.000), Dennis Praet (Anderlecht, 10.000.000)
Kölcsönbe: Leandro Castán (Roma, 500.000), Filip Djuricsics (Benfica), Dodo (Inter), Bruno Fernandes (Udinese, 1.000.000)
Kölcsönből vissza: Francesco Fedato (Livorno), Mirko Eramo (Trapani), Gianluca Sansone (Bari), Wladimiro Falcone (Savona), Lucas Torreira (Pescara), José Campana (Alcorcón), Vasco Regini (Napoli)
Távozott: Joaquín Correa (Sevilla, 13.000.000), Luca Rizzo (Bologna, 6.000.000), Alfred Duncan (Sassuolo, 6.000.000), Ervin Zukanovic (Roma, 2.800.000), Niklas Moisander (Werder Bremen, 1.800.000), Gianluca Sansone (Novara), Mattia Cassani (szl.), Dzsamel Meszbah (szl.), Modibo Diakité (szl.), Andrea Coda (Pescara), Pawel Wszolek (Hellas Verona), Fabrizio Cacciatore (Chievo Verona), Nenad Krszticsics (Alavés, i.), Fernando Lucas (Szpartak Moszkva, 13.000.000), Roberto Soriano (Villarreal, 14.100.000), José Campana (Levante), Lorenzo De Silvestri (Torino, 3.600.000)
Kölcsönbe: Francesco Fedato (Bari), Federico Bonazzoli (Brescia), Andrés Ponce (Lugano), Michele Rocca (Latina Calcio), Leandro Castán (Torino), David Ivan (Bari)
Kölcsönből vissza: Alberto Brignoli (Juventus), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Hellas Verona), Emiliano Viviano (Palermo), Alejandro Rodríguez (Cesena), Andrea Ranocchia (Inter), Carlos Carbonero (Fénix), Dodo (Inter)

US SASSUOLO
Érkezett: Alfred Duncan (Sampdoria, 6.000.0000), Matteo Politano (Roma, 3.500.000), Timo Letschert (Utrecht, 3.500.000), Alessandro Matri (Milan, i.), Antonino Ragusa (Cesena, 2.300.000)
Kölcsönből vissza: Giovanni Sbrissa (Vicenza), Luca Mazzitelli (Brescia), Stefano Sensi (Cesena), Lorenzo Ariaudo (Empoli), Raman Chibsah (Frosinone), Cristian Dell'Orco (Novara)
Kölcsönbe: Pol Lirola (Juventus)
Távozott: Sime Vrsaljko (Atlético Madrid, 16.000.000), Alessandro Longhi (Pisa, i.), Antonio Floro Flores (Chievo Verona), Nicola Sansone (Villarreal, 13.000.000), Lorenzo Ariaudo (Frosinone)
Kölcsönbe: Raman Chibsah (Benevento), Jonathan Rossini (Livorno, k.), Karim Laribi (Cesena)
Kölcsönből vissza: Matteo Politano (Roma)

FC TORINO
Érkezett: Lucas Boyé (River Plate, i.), Arlind Ajeti (Frosinone, i.), Adem Ljajics (Roma, 7.000.000), Szasa Lukics (Partizan Beograd, 1.500.000), Panajotisz Tahcidisz (Genoa, 1.300.000), Samuel Gustafson (Häcken, 500.000), Lorenzo De Silvestri (Sampdoria, 3.600.000), Luca Rossettini (Bologna, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Antonio Barreca (Cagliari), Marco Chiosa (Avellino), Sanjin Prcic (Perugia), Vittorio Parigini (Perugia), Juan Sánchez Mino (Cruzeiro), Alfred Gomis (Cesena)
Kölcsönbe: Iago Falqué (Roma), Leandro Castán (Sampdoria)
Távozott: Kamil Glik (Monaco, 11.000.000), Fabio Quagliarella (Sampdoria, 2.700.000), Vaszil Prjima (Frosinone, i.), Alexander Farnerud (Häcken, i.), Luca Castellazzi (visszavonult), Juan Sánchez Mino (Independiente, 1.280.000), Sergiu Suciu (Pordenone), Alessandro Gazzi (Palermo, 700.000)
Kölcsönbe: Marco Chiosa (Perugia), Vittorio Parigini (Chievo), Pontus Jansson (Leeds), Gastón Silva (Granada), Bruno Peres (Roma, 1.000.000)
Kölcsönből vissza: Sanjin Prcic (Rennes), Ciro Immobile (Sevilla)

UDINESE CALCIO
Érkezett: Stipe Perica (Chelsea, 4.000.000), Seko Fofana (Manchester City U21, 3.500.000), Ewandro (Sao Paulo, 3.000.000), Hamdi Harboui (Lokeren, i.), Yrondu Musavu-King (Granada, i.), Jusszef el-Arabi (Granada, i.), Pervis Estupinán (LDU Quito), Rodrigo de Paul (Valencia, 3.000.000)
Kölcsönbe: Adalberto Penaranda (Watford), Gabriele Angella (Watford), Emanuel Insúa (Racing Club)
Kölcsönből vissza: Jádson (Santa Cruz), Panajotisz Kone (Fiorentina), Piotr Zielinski (Empoli), Samir (Hellas Verona), Manuel Iturra (Rayo Vallecano), Simone Scuffet (Como), Neuton (Albacete), Davide Faraoni (Novara), Zeljko Brkic (Carpi), Marquinho (al Ahli Dzsidda), Jakub Jankto (Ascoli), Lucas Evangelista (Panathinaikosz), Gabriel Silva (Genoa), Emanuel Insúa (Newell's), Igor Bubnjic (Carpi), Nico López (Nacional), Gabriel Torje (Osmanlispor), Rodrigo Aguirre (Perugia)
Távozott: Valerio Verre (Pescara, 4.000.000), Maurizio Domizzi (Venezia, i.), Manuel Iturra (Necaxa, i.), Zeljko Brkic (PAOK), Marquinho (Fluminense), Iván Piris (Monterrey), Antonio Di Natale (szl.), Giovanni Pasquale (szl.), Gabriel Torje (Tyerek Groznik, 1.000.000), Alexander Merkel (Pisa), Piotr Zielinski (Napoli, 14.000.000), Daniele Mori (Sambenedettese, i.), Frano Mlinar (Wil)
Kölcsönbe: Gabriel Silva (Granada), Jádson (Santa Cruz), Melker Hallberg (Ascoli), Guilherme (Deportivo La Coruna), Alexandre Coeff (Brest), Gaspar Íniguez (CA Tigre), Rodrigo Aguirre (Lugano), Bruno Fernandes (Sampdoria, 1.000.000)
Kölcsönből vissza: Zdravko Kuzmanovics (Basel)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

CARPI FC 1909
Érkezett:
Marco Crimi (Bologna, 500.000), Matteo Fedele (Sion, 250.000), Leonardo Blanchard (Frosinone)
Kölcsönbe: Andrea Catellani (Spezia)
Távozott: Raphael Martinho (Bari, i.), Fabio Daprela (Chievo, i.)
Kölcsönből vissza: Emanuele Suagher (Atalanta), Jonathan de Guzmán (Napoli), Igor Bubnjic (Udinese), Stefano Sabelli (Bari), Filippo Porcari (Bari), Zeljko Brkics (Udinese), Isaac Cofie (Genoa), Matteo Mancosu (Bologna), Simone Verdi (Milan), Eddy Gnahoré (Napoli)

FROSINONE CALCIO
Érkezett:
Vaszil Prjima (Torino, i.), Nicolo Brighenti (Vicenza, 500.000), Lorenzo Ariaudo (Sassuoli)
Kölcsönbe: Vjacseszlav Csurko (Sahtar Doneck), Andrea Cocco (Pescara), Antonio Mazzotta (Pescara)
Távozott: Alekszandar Tonev (Crotone, i.), Arlind Ajeti (Torino, i.), Leonardo Blanchard (Carpi), Daniele Altobelli (Pro Vercelli, 150.000)
Kölcsönből vissza: Raman Chibsah (Sassuolo), Daniel Pavlovic (Grasshoppers), Nicola Leali (Juventus), Aleandro Rosi (Genoa), Samuele Longo (Inter)

HELLAS VERONA
Érkezett:
Davide Luppi (Modena, 800.000), Franco Zuculini (Bologna, i.), Pawel Wszolek (Sampdoria), Antonio Caracciolo (Brescia, 500.000)
Kölcsönbe: Marco Fossati (Cagliari), Simone Ganz (Juventus), Daniel Bessa (Inter)
Kölcsönből vissza: Alejandro González (Ternana), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Sampdoria), Jacopo Sala (Sampdoria)
Távozott: Pierluigi Gollini (Aston Villa, 5.000.000), Jacopo Sala (Sampdoria, 5.000.000), Artur Ionita (Cagliari, 4.500.000), Vangelisz Morasz (Bari, i.), Rafael (Cagliari), Urby Emanuelson (szl.), Ferdinando Coppola (szl.), Michael Rabusic (Vysocina)
Kölcsönből vissza: Luca Marrone (Juventus), Gilberto (Fiorentina), Samir (Udinese), Dominik Furman (Toulouse), Ante Rebic (Fiorentina)
Kölcsönbe: Alejandro González (Avellino)

LEZÁRVA HÉTFŐ DÉLBEN, VASTAGGAL AZ ELMÚLT HÉT IGAZOLÁSAI.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik