AS Roma: Rudi Garcia a „farkasok” új vezetőedzője

Vágólapra másolva!
2013.06.12. 17:49
null
Garcia először vállal Franciaországon kívül munkát (Fotó: Reuters)
Az olasz élvonalban szereplő AS Roma labdarúgócsapata hivatalos honlapján bejelentette, hogy megegyezett Rudi Garciával – a francia vezetőedző kétéves szerződést ír alá a „farkasokkal”.

Garcia a papírmunka elintézése után a következő napokban aláírja szerződését, majd hivatalosan is bemutatják.

„Nagyon bízunk abban, hogy Rudi Garcia a megfelelő ember az AS Roma vezetésére. Született győztes, remek futballgondolkodó, úgy gondoljuk, hogy tökéletesen beleillik a koncepciónkba” – köszöntötte a francia edzőt James Pallotta, a római klub elnöke.

A 49 éves Garcia 1994 óta edzősködik: a Corbeil-Essonnes-nál pallérozódott, majd előbb másodedző, aztán vezetőedző lett a Saint-Étienne-nél. 2002 és 2007 között a Dijonnál, majd egy évig a Le Mans-nál dolgozott, 2008-ban ült a Lille kispadjára. A francia csapattal kitűnően szerepelt, a 2010–11-es idényben duplázott, tehát a bajnoki címet és a kupagyőzelmet is begyűjtötte. 2013. május 31-én jelentették be, hogy távozik a Lille-től.

Garcia az AS Roma történetének első francia vezetőedzője, egyben ő a hatodik a Spalletti-éra óta, aki irányíthatja a fővárosiakat. A 2009–2010-es szezon óta a Roma kispadján Claudio Ranieri, Vincenzo Montella, Luís Enrique, Zdenek Zeman és Aurelio Andreazzoli is megfordult.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik