AS Roma: egy korszak vége – De Rossi távozik a „farkasoktól”

Vágólapra másolva!
2019.05.14. 09:41
null
Daniele De Rossi a nyáron búcsút int az AS Romának (Fotó: AFP)
Tizenkilenc év után a nyáron távozik az AS Roma labdarúgócsapatától Daniele De Rossi, az együttes legendás kapitánya – adta hírül a fővárosi klub a hivatalos honlapján.

 

A 35 esztendős, 117-szeres olasz válogatott labdarúgó 2000-ben csatlakozott az AS Romához, melynek felnőttcsapatában bő egy évvel később, 2001 októberében mutatkozott be Fabio Capello irányítása alatt. Azóta összesen 615 tétmérkőzésen lépett pályára a fővárosi együttes színeiben, és 63 gólt szerzett.

A római klub kedd reggel a hivatalos honlapján tudatta, De Rossi a jövő hét végén (május 26.), a Parma elleni hazai bajnokin utoljára viseli a Roma mezét. Hozzáteszik, a világbajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes középpályás nem fejezi be a pályafutását, hanem új kalandba vág, és „Rómától távol” folytatja a futballt.



De Rossi az AS Roma játékosaként két Olasz Kupát (2007, 2008) és egy olasz Szuperkupát (2007) nyert. Nála többször csak Francesco Totti (786) szerepelt a klub első csapatában. A jelenlegi idényben minden sorozatot figyelembe véve 22 meccsen két gól fűződik a nevéhez.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik