Angyal és Pogbomba, ez még kevés a Juventus újjászületéséhez

Vágólapra másolva!
2022.07.19. 17:34
null
<a href="https://www.instagram.com/explore/tags/pogboom/?hl=hu">Pogboom!</a> (Fotó: AFP)
Agyzsibbasztó hazai és külföldi történések ide, forró nyár és még forróbb nyári események oda, ezen a nyáron sem kerülhetjük el, hogy ráncba szedjük a futball topligáinak átigazolásait, és egyáltalán nem mellékesen nagyon sok harasztot megzörgessünk. Sohasem látott árak, sohasem látott fizetések, mindenki eladó és megvehető (még mindig a labdarúgásról beszélünk), nem csoda, hogy a mai szurkoló a legváratlanabb pletyka és hír olvastán sem rezzen már meg. Az angolok után szokásunk szerint az olaszokkal folytatjuk.

 

A 36-szoros olasz bajnok, 14-szeres Olasz Kupa-győztes, kétszeres BEK-/BL-győztes, háromszoros UEFA-kupa- és egyszeres KEK-aranyérmes JUVENTUS nem a legszebb napjai éli most: az előző idényben a bajnokságban csak a negyedik lett, a hazai Szuperkupát és az Olasz Kupát is elbukta az Internazionale ellen, míg a Bajnokok Ligájában a tavaszi első körben elbúcsúzott a Villarreal ellen.

A 2020–2021-es idény sem volt fáklyásmenet Öreg Hölgy-módra, Andrea Pirlo megkapta bő 200 milliós befektetéssel az Arthur, Nicolo Rovella, Álvaro Morata, Rolando Mandragora, Federico Chiesa, Weston McKennie sort, a tavalyi szezon során Rodrigo Bentancur, Cristian Romero, Cristiano Ronaldo, Dejan Kulusevski, Gianluigi Buffon, Merih Demiral és Aaron Ramsey is távozott; a régi-új mester, Massimiliano Allegri pedig csak a Dusan Vlahovics, Denis Zakaria, Moise Kean, Federico Gatti, Mohamed Ihattaren, Kaio Jorge, Manuel Locatelli hetessel vigasztalódhatott.

Külön téma Cristiano Ronaldo távozása: a portugál zseni hatalmas reményekkel igazolt Madridból Torinóba, 117 millió euróért, majd a királyi fizetése ellenében 134 mérkőzésen lőtt 101 gólt, és adott 22 gólpasszt. A BL-ben is szépen termelte a találatokat, a kieséssel végződő párharcokban is rendre eredményes volt, a bajnokságban kiegyensúlyozottan hozta a konyhára a kanadai pontokat. Mégis, sokan úgy vélték, hogy a távozásával nagy kolonc kerül le a „zebrák” nyakából, végre ki tudnak bontakozni a többiek, különösen Paulo Dybala – a szakértőknek nem lett igazuk, Dybala a szerződése lejártával távozott, ésÁlvaro Moratára sem tartottak igényt (erről majd később).

Negyvenmillió eurót adtak 2018-ban Douglas Costáért, amelyet a brazil szélső 103 találkozón 31 kanadai ponttal hálált meg, és háromszor kölcsönadták. Most ingyen távozott az MLS-be, miként a Sevilla és az Atlético Madrid által hívott Federico Bernardeschi – a 28 éves, sokszoros olasz válogatott szélső szintén 40 millió eurójába (plusz aláírási és ügynöki pénzek) került a Juvének, 183 találkozón 12 gólt és kétszer ennyi gólpasszt szült a befektetés. A hetek híján harmincnyolc esztendős védőfejedelem, Giorgio Chiellini 560 találkozó után, érdemei maximális elismerése mellett hagyta ott a Juventust, hogy szintén az MLS-ben vezessen le.

A török védőt, Merih Demiralt húszmillióért elvitte az Atalanta, akciósan és opciósan, a két éve 15 millióért vett szűrőt, Rolando Mandragorát 8.2 millióért megkapta a Fiorentina. Az egyszeres válogatott futballista négy percet játszott a Juvében, még 2017-ben. Igen, akkor, ugyanis 2016 elején kilencmillió euróért vették a Genoától, kölcsönadták a Crotonének és a Pescarának, majd 2018-ban húszmillióért eltranszferálták az Udinesének, onnan igazolták vissza 2020-ban. Hogy azonnal visszaengedjék kölcsönbe Udinébe, aztán meg maradt Torinóban, csak éppen a városi riválisnál, kölcsönben. Anno az Udinesének 26 millió eurós visszavételi opcióval adták el, és nagyon óvatosan úgy, hogy ha eladja az Udinese Mandragorát 2020 előtt, akkor kap a Juventus 200 ezer eurót, és húszmillión felüli vételárnál a nyereség felét. A Torinónak most vételi opciója volt rá, 12-14 milliós értékben, de nem élt vele.

Huszonhárom éves az albán válogatott ék, Giacomo Vrioni, 2020 elején 4.1 millióért igazolta le a Juve, most 3.45 millió euróért adta el a New England Revolutionnek. A 26 esztendős kapust, Stefano Gorit a Perugiának, a nála három évvel fiatalabb balhátvédet, Gianluca Frabottát a Leccének adták oda, utóbbit vételi és visszavételi opcióval; ugyanígy került a román hátvéd, Radu Dragusin a Genoához. Bizonyos feltételek teljesülése esetén Dragusinért 5.5 milliót kell fizetni, 1.8 millió a bónusz – és Genovából Torinóba költözött ezen ügylet kapcsán 8.5 milliós vételáráért és hárommilliós reménybeli összegért a 22 esztendős szélsővédő, Andrea Cambiaso. Akit egy napra rá kölcsönadtak a Bolognának egy évre.

 

A még mindig csak 22 éves holland középső védőt, Matthijs de Ligtet elcsábította a Bayern München, és mivel őt 85.5 millió euróért vették az olaszok, plusz az ő és Mino Raiola aláírási pénze (ez utóbbi 11 millió euró volt), nem csaptak vele anyagi értelemben bombaüzletet. De Ligt kezdőfizetése évi bruttó 16 millió euró volt, ez később emelkedett, a németek most 70+10 millió eurót adnak érte a hírek szerint. Érdekes, hogy Münchenben állítólag csak bruttó 20 milliót kap, plusz bónuszok; a csak szót az indokolja, hogy eddig 22 millió euró volt a bruttója – és első két olaszországi idényében ötvenszázalékos adókedvezményben részesült, mint mindenki, aki külföldről költözik oda.

Az is érdekes, hogy a Bayern nem sokkal előtte lecsapott a Juve 16 éves csatárára, Manuel Pisanóra, onnan pedig a török középpályás, a nem sokkal idősebb Kenan Yildiz költözött délre.

Az amerikai középső középpályást, Weston McKennie-t elviheti Lipcsébe volt schalkés mestere, Domenico Tedesco, az anno 29.4 millióért vett horvát szélsőt, Marko Pjacát a Sampdoria és a Salernitana, a 21 éves középpályást, Filippo Ranocchiát a Monza, a Hellas Verona, a Salernitana és a Sampdoria, Luca Pellegrinit az érte 10 milliót ajánló Fulham és az Everton, Moise Keant a West Ham United, a Fulham és a Nottingham Forest, Daniele Ruganit és Nicolo Rovellát a Bologna, a 18 éves olasz középső középpályást, Fabio Mirettit a Monza, Roma és az Empoli, a Barcelonával 76 millió euró értékben (főleg könyvelési okokból, a Probatbicol itt az amortizáció, mint olyan sok túlárazott üzletnél) eltranszferált Arthurt, valamint Denis Zakariát a Roma csábítja. A „farkasok”, a Cremonese és a Monza versenyt úsznak a Merca-tóban a 21 éves középső középpályás, Nicolo Fagioli játékjogáért.

Adrien Rabiot üzleti ügyeit az édesanyja viszi, a Liverpool, a Manchester City, a Tottenham, a Chelsea, a Newcastle és a Manchester United a család célpontjai, a PSG-től húszmilliót kért érte a Juve a Tuttomercatoweb szerint. A L'Équipe úgy értesült, Rabiot hivatalosan is közölte a távozási szándékát csapatával, és már 15 millióért odaadnák őt a párizsiaknak. Szintén évi hétmillió euró a nettója Aaron Ramseynak, akinek szeretnék felbontani a szerződését, vagy ingyen elengedni a Monzához vagy a Cardiff Cityhez. A játékosnak és ügynökének zsíros bónusz üti a markát, ha marad még egy évet, a legújabb kérője Andrea Pirlo együttese, a Fatih Karagümrük, bár korábban a Galatasaraynak nemet mondott a walesi, mondván, nívósabb ligában folytatná.

Rutinos futballdrukkerek tudják, nem véletlen a nagy római nézelődés az „Öreg Hölgy” kertecskéjében: a 23 éves trequartistáért, jobbszélsőért, Nicolo Zaniolóért most 60 millió euró körüli összeget kér az AS. Az egykori csodagyerek, akinek karrierjét nagyon visszavetette két súlyos 2020-as sérülés és talán pár rossz döntés is, szeretne megújulni – a Juve faragott már a rómaiak által először kért 70 millió euróból, legújabb ajánlata tízmillió a kölcsönjátékért, negyvenmilliós vételi opcióval. Mínusz pár kölcsönjátékos...

A tehetségpazarlás világbajnoka, Antonio Cassano szerint Zaniolo nem a Juventus szintje, fölösleges megvenni őt, ennyiért meg pláne.

Bejelentkezett a most sokkal gazdagabb Tottenham is Zaniolóért, az olasz szaksajtó szerint Allegri nem bánná azt sem, ha helyette mégiscsak megvennék Moratát, akire nem érvényesítették a 35 milliós opciójukat. Az olasz futball barátainak nem is kell megemlíteni: ismét kölcsönbe kérik, opciósan.

De Ligt utóda lehet Gabriel Magalhaes, Pau Torres, a Dortmundból elvágyódó Manuel Akanji vagy a firenzei Nikola Milenkovics, akit először 2018-ban hoztak hírbe a Juvével. Most 15 millióért elvihető, ám a mindenre gondoló klubja hároméves szerződést kínált neki, évi kétmilliós nettó bérrel.

Nem is lenne rossz ötlet megszerezni De Ligt transzfere kapcsán Münchenből a sokoldalú Benjamin Pavard-t, de az olasz sajtó szerint a legtöbb energiát most a városi rivális ászára, Bremerre koncentrálják, a kezdő ajánlat 40 millió euró. A brazil játékos nem túl ismert, viszont remek labdarúgó, szakmányban tünteti el a pályáról a legnagyobb klasszisokat is. Az olasz SkySports külön napi blogon követi a 30+5 millió euróval és Cesare Casadei visszavételi opciós átadásával nyitó Inter és a Juve harcát. Egy biztos eddig: lesznek cserejátékosok és részletfizetés...

Az olasz sajtó már azt is tudja, hogy a Juventus Bremernek évi bruttó kilencmillió eurót ajánlott, bónuszokkal, az Inter csak hatmilliót. Többen is arról írtak, hogy Bremer az Interben szeretné folytatni, és szóban már el is ígérkezett oda, de a pénz beszél ilyen esetekben is. Pau Torresért ötvenmilliót kért a Villarreal...

(Gianluca Di Marzio információi szerint a Juventus és a Torino már meg is egyezett a 40+7 millió eurós vételárban.)

Egy római lap szerint a Juve célpontja a Lazio veterán bekkje, Francesco Acerbi és a feyenoordos Marcos Senesi is, a legolcsóbb kiszemelt pedig a Real Madrid tartalékjai között játszó Rafa Marín. A monacói Benoit Badiashile túl drága most a Juventusnak, és igaz ez Szergej Milinkovics-Szavicsra, valamint Roberto Firminóra is.

A Tuttosport és a Sky Italia szerint szeretné a Juve leigazolni Timo Wernert, ám az évi bruttó húszmillió eurós fizetése vállalhatatlan az olaszok számára. A33 éves Marko Arnautovicért 15 milliót kért a Bologna, és hivatalosan is ajánlatot tett a Juventus az Internek Edin Dzekóért, csakhogya bosnyák csatár őket is visszautasította, mint minden nyári kérőjét. Huszonöt éves a Getafe török éke, Enes Ünal, és érdeklődik iránta a Juventus, számolt be róla a Fotomac, a futballistáért legalább 30 millió eurót kell fizetni.

Kell a friss erő a középpályára, a szélekre kiszemelt a frankfurti Filip Kosztics (érte most tud utoljára komolyabb pénzt kérni az Eintracht, a szerb szerződése jövőre lejár, ősszel már harmincéves lesz), vele a német Sport 1 szerint már megegyeztek az olaszok, a 18 millió eurós vételárral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Nagyjából ennyibe kerül, de picit többet keres a barcelonai Memphis Depay. A meglepetéskiszemelt a Roma egykori csodagyereke, a Speziában magára találó Daniele Verde. Az olasz sajtóban ismét felmerült Domenico Berardi visszatérésének lehetősége is.

Eladó az Arsenal aprócska erőgépe, Lucas Torreira, akinek holland források szerint nagy tisztelője Allegri, a PSG eladná bárkinek Leandro Paredest, a Juventusnak cserealap lehet Kean (csak éppen előbbi évi bruttója 15 millió euró, míg utóbbié öt). Az argentin középpályás a Romában és a Chievo Veronában is futballozott, Torreira megfordult Firenzében, előtte a Sampdoriában és a Pescarában légióskodott. A Cagliari középső és jobb oldali középpályása, a szintén uruguayi és szintén apró termetű Nahitan Nández sokkal olcsóbb megoldás, minden tekintetben.

Paredes ára húszmillió euró.

Torreira ügyét megolajozhatja, hogy az évi 13-14 milliót kereső Arthurt elvinné az Arsenal, ő cserealap lehet a jelenleg bruttó ötmillió eurót kereső Gabriel Magalhaes ügyében is, a kisebb sérüléssel bajlódó brazil középpályás nem utazott el a londoniakkal az amerikai nyári túrára.

Kalidou Koulibaly is a Juventus „kívánságlistáján” volt, de a déliek elnöke, Aurelio De Laurentiis semmiképpen sem akarta eladni őt a nagy riválisnak, nem akart még egy „Gonzalo Higuaín-ügyet” a nyakába. Ezért sem valószínű, hogy a spanyol középpályás, Fabián északabbra folytatja Serie A-s karrierjét.

A nagy Raiola utódja


Az argentin szélsővédőt, Nahuel Molinát alighanem elviszi a Juve elől az Atlético Madrid, az Ajax tízmillió euróért megvette a 11-szeres válogatott balhátvédet, Owen Wijndalt az AZ csapatától, ám ezeket elhomályosítja Paul Pogba megszerzése, ami mind „lelkileg”, mind üzletileg, mind futballszempontból jó fogás az olaszoknak.

A 29 esztendős középpályás négy évre írt alá, karrierje utolsó nagy dobására készül, évi 16 millió euró a bruttó bére. Plusz jutalmak, évi négymilliós értékben – a La Gazzetta dello Sport számításai szerint négy év alatt negyvenmillió lehet a fizetésen felüli bónuszok, az aláírási pénzek és egyéb ösztönzők végösszege.

Ángel Di María remek fogás, bár a 34 éves szélső talán nem fogja bírni már a többes terhelést. Csak egy évre kötelezte el magát, évi 12 millió bruttóért – mínusz adókezdvezmény, plusz bónuszok.


Nagyon erős lesz a Juventus kezdője De Ligt nélkül is, hiszen megvette végleg a Fiorentinától Federico Chiesát, és ne feledkezzünk el a Vlahovics, Manuel Locatelli párosról sem, azonban Leonardo Bonucci 35 éves, Juan Cuadrado, Alex Sandro és Danilo 31-31, s a keretben több poszton sem megfelelő szintű a kezdőember helyettese.

„Meggyőződésem, hogy továbbra is kiegyensúlyozottak az erőviszonyok az élen. De most két csapat, az Inter és a Juventus kiemelkedik, mert topjátékosokat vettek a nyáron, mint Romelu Lukaku, Di María és Pogba, még ha kockázatot is vállaltak Milan Skriniar és De Ligt eladásával. A Milan le van maradva az átigazolási piacon, miként a Roma, a Napoli pedig elveszítette a védelme vezérét. Az Inter jelentősen megerősödött, újra összehozta az Antonio Conte alatt a scudettót elhozó támadópárost. Viszont a Juventushoz is topjátékosok írtak alá, és mindenekelőtt végre van egy született zsenijük: Federico Chiesa. A többi csapat még nem remekel, azonban az olyan igazolások, mint Dybaláé, megváltoztathatják az egyensúlyi helyzetet” – értékelte a nyár első felét az egykori karizmatikus védő, Alessandro Costacurta.

A SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI, 2022 NYARA

ATALANTA BERGAMO
Érkezett:
Jérémie Boga (Sassuolo, kölcsön után végleg, 22000000 euró), Merih Demiral (Juventus, kölcsön után végleg, 20000000 euró), Éderson da Silva (Salernitana, 21 000 000)
Kölcsönből vissza: Marco Carraro (Cosenza), Sam Lammers (Eintracht Frankfurt), Simone Muratore (Tondela), Alessandro Cortinovis (Reggina), Bosko Sutalo (Hellas Verona), Jacopo Da Riva (SPAL), Matteo Lovato (Cagliari), Roberto Piccoli (Genoa), Emmanuel Gyabuaa (Perugia), Nicolo Cambiaghi (Pordenone), Simone Mazzocchi (Ternana), Caleb Okoli (Cremonese), Luca Vido (Cremonese), Marco Carnesecchi (Cremonese), Matteo Ruggeri (Salernitana), Viktor Kovalenko (Spezia), Ebrima Colley (Spezia), Pierluigi Gollini (Tottenham), Rodrigo Guth (NEC), Salvatore Elia (Benevento), Nadir Zortea (Salernitana)
Távozott: Filippo Melegoni (Genoa, kölcsön után végleg, 4000000 euró), Bosko Sutalo (Dinamo Zagreb, 4000000 euró), Enrico Del Prato (Parma, 3500000), Arkadiusz Reca (Spezia, kölcsön után végleg, 2000000), Olaf Kobacki (Arka Gdynia, 215000), Anton Kresic (HNK Rijeka, kv.), Davide Bettella (Monza, kv., 5000 000), Andrea Colpani (Monza, kv., 9000 000), Matteo Lovato (Salernitana, 7 000 000), Luca Valzania (Cremonese, kv.), Rodrigo Guth (Fortuna Sittard, 1 000 000)
Kölcsönbe: Roberto Piccoli (Hellas Verona), Pierluigi Gollini (Fiorentina), Simone Mazzocchi (Südtirol), Matteo Pessina (Monza), Emmanuel Gyabuaa (Pescara), Alessandro Cortinovis (Hellas Verona)
Kölcsönből vissza: Valentin Mihaila (Parma), Giuseppe Pezzella (Parma)

BOLOGNA FC
Érkezett:
Arthur Theate (Oostende, kölcsön után végleg, 6000000), Michel Aebischer (Young Boys, 4000000), Haralamposz Likojannisz (Cagliari, i.), Mattia Pagliuca (Bologna U19), Matteo Angeli (Imolese, 300 000), Lewis Ferguson (Aberdeen, 3 500 000)
Kölcsönbe:
Andrea Cambiaso (Bologna)
Kölcsönből vissza: Gianmarco Cangiano (Crotone), Sydney van Hooijdonk (Heerenveen), Andri Fannar Baldursson (Köbenhavn), Orji Okwonkwo (Cittadella)
Távozott: César Falletti (Ternana, kölcsön után végleg, 1200000), Stefano Denswil (Trabzonspor, kölcsön után végleg, i.), Federico Santander (szl.), Diego Falcinelli (Modena, i.), Nicolas Viola (Cagliari, i.), Aaron Hickey (Brentford, 16 500 000), Mattias Svanberg (Wolfsburg, 9 000 000)
Kölcsönbe:
Andri Fannar Baldursson (NEC), Gianmarco Cangiano (Bari), Luis Binks (Como), Federico Ravaglia (Reggina)
Kölcsönből vissza: Luis Rojas (Crotone)

US CREMONESE
Érkezett:
Tommaso Milanese (Roma, 750 000), Vlad Chiriches (Sassuolo), Leonardo Sernicola (Sassuolo), Luca Valzania (Atalanta, kv.), Frank Tsadjout (Milan, 850 000), Charles Pickel (Famalicao, 3 800 000)
Kölcsönbe: Johan Vásquez (Genoa, 500000), Ionut Radu (Inter), Paolo Ghiglione (Genoa), Santiago Ascacíbar (Hertha)
Kölcsönből vissza: Luca Vido (SPAL)
Távozott: Emanuele Terranova (Bari), Alessandro Crescenzi (szl.)
Kölcsönből vissza: Gianluca Gaetano (Napoli), Hamza Rafia (Juventus U23), Tiago Casasola (Frosinone), Nicolo Fagioli (Juventus), Leonardo Sernicola (Sassuolo), Caleb Okoli (Atalanta), Luca Vido (Atalanta), Luca Zanimacchia (Juventus U23), Marco Carnesecchi (Atalanta)

EMPOLI FC
Érkezett:
Guglielmo Vicario (Cagliari, kölcsön után végleg, 8500000), Liberato Cacace (St. Truiden, 3000000), Petar Stojanovic (Dinamo Zagreb, kv., 1200000), Mattia Destro (Genoa, i.), Samuele Perisan (Pordenone, 550000), Razvan Marin (Cagliari, 1 000 000), Tyronne Ebuehi (Benfica B, i.)
Kölcsönbe: Koni De Winter (Juventus U23), Martín Satriano (Inter), Sebastiano Luperto (Napoli, 500 000)
Kölcsönből vissza: Stefano Moreo (Brescia), Simone Canestrelli (Crotone)
Távozott: Samuele Ricci (Torino, kölcsön után végleg, 8500000), Leonardo Mancuso (Monza, kv., 3000000), Simone Romagnoli (Parma, i.), Stefano Moreo (Brescia), Samir Ujkani (szl.), Davide Zappella (Virtus Entella, 20 000), Riccardo Fiamozzi (szl.)
Kölcsönbe: Kristjan Asllani (Inter, 4000000), Andrea La Mantia (SPAL), Simone Canestrelli (Pisa)
Kölcsönből vissza: Liberato Cacace (St. Truiden), Valerio Verre (Sampdoria), Marco Benassi (Fiorentina), Riccardo Marchizza (Sassuolo), Szymon Zurkowski (Fiorentina), Patrick Cutrone (Wolverhampton), Sebastiano Luperto (Napoli), Andrea Pinamonti (Inter), Federico Di Francesco (SPAL)

AC FIORENTINA
Érkezett:
Luka Jovics (Real Madrid, i.), Rolando Mandragora (Juventus, 8 200 000), Dodo (Sahtar Doneck, 14 500 000)
Kölcsönbe: Pierluigi Gollini (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Erick Pulgar (Galatasaray), Marco Benassi (Empoli), Alessandro Lovisa (Pordenone), Christian Dalle Mura (Pordenone), Luca Ranieri (Salernitana), Szymon Zurkowski (Empoli), Christian Kouamé (Anderlecht), Gabriele Ferrarini (Perugia), Gabriele Gori (Cosenza), Jacob Rasmussen (Vitesse), José Callejón (szl.)
Távozott: Federico Chiesa (Juventus, kölcsön után végleg, 40000000), Daniele Ghilardi (Hellas Verona, 500 000), José Callejón (Granada, i.)
Kölcsönbe: Christian Dalle Mura (SPAL), Alessandro Lovisa (Triestina)
Kölcsönből vissza: Krzysztof Piatek (Hertha), Álvaro Odriozola (Real Madrid), Lucas Torreira (Arsenal)

HELLAS VERONA
Érkezett:
Giovanni Simeone (Cagliari, kölcsön után végleg, 10500000), Gianluca Caprari (Sampdoria, kölcsön után végleg, 5000000), Martin Hongla (Antwerpen, 3700000), Lorenzo Montipo (Benevento, 1000000), Milan Djuric (Salernitana, i.), Kevin Lasagna (Udinese, kv., 6500000), Josh Doig (Hibernian, 3 600 000), Daniele Ghilardi (Fiorentina, 500 000), Thomas Henry (Venezia, 5 000 000)
Kölcsönbe: Roberto Piccoli (Atalanta), Alessandro Cortinovis (Atalanta)
Kölcsönből vissza: Giangiacomo Magnani (Sampdoria), Mert Cetin (Kayserispor), Kevin Rüegg (Lugano), Bruno Amione (Reggina), Mariusz Stepinski (Aris Limassol)
Távozott: Mattia Zaccagni (Lazio, kölcsön után végleg, 7 100000), Destiny Udogie (Udinese, kv., 4000 000), Daniel Bessa (el-Ittihad, i.), Nicolo Casale (Lazio, 7 000 000), Gianluca Caprari (Monza, 3 000 000)
Kölcsönbe: Matteo Cancellieri (Lazio), Ivor Pandur (Fortuna Sittard), Kevin Rüegg (Young Boys), Daniele Ghilardi (Mantova)
Kölcsönből vissza: Martin Hongla (Antwerpen), Fabio Depaoli (Sampdoria), Bosko Sutalo (Atalanta), Gianluca Frabotta (Juventus), Lorenzo Montipo (Benevento)

INTERNAZIONALE
Érkezett:
Joaquín Correa (Lazio, 23600000, kölcsön után végleg), Henrih Mhitarjan (Roma, ingyen), André Onana (Ajax, i.)
Kölcsönbe: Romelu Lukaku (Chelsea, 8000000), Kristjan Asllani (Empoli, 4000000), Raoul Bellanova (Cagliari, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Dalbert (Cagliari), Stefano Sensi (Sampdoria), Martín Satriano (Brest), Eddie Salcedo (Genoa), Lucien Agoumé (Brest), Samuele Mulattieri (Crotone), Lorenzo Pirola (Monza), Sebastiano Esposito (Basel), Zinho Vanheusden (Genoa), Marco Pompetti (Pescara), Valentino Lazaro (Benfica), Tibo Persyn (Bruges), Gaetano Oristanio (Volendam), Andrea Pinamonti (Empoli)
Távozott: Michele Di Gregorio (Monza, kölcsön után végleg, 4000000), Andreaw Gravillon (Reims, kv., 350000), Andrea Ranocchia (Monza, i.), Ivan Perisic (Tottenham, i.), Alekszandar Kolarov (visszavonal), Matías Vecino (szl.), Arturo Vidal (Flamengo, i.)
Kölcsönbe: Stefano Sensi (Monza), Marco Pompetti (Südtirol), Ionut Radu (Cremonese), Martín Satriano (Empoli), Sebastiano Esposito (Anderlecht), Tibo Persyn (FC Eindhoven), Zinho Vanheusden (AZ), Samuele Mulattieri (Frosinone)
Kölcsönből vissza: Felipe Caicedo (Genoa)

JUVENTUS
Érkezett:
Federico Chiesa (Fiorentina, kölcsön után végleg, 40000000), Fabio Miretti (Juventus U23), Paul Pogba (Manchester United, i.), Ángel Di María (PSG, i.), Andrea Cambiaso (Genoa, 8 500 000), Bremer (Torino, 41 000 000)
Kölcsönből vissza: Marko Pjaca (Torino), Federico Gatti (Frosinone), Radu Dragusin (Salernitana), Nicolo Fagioli (Cremonese), Gianluca Frabotta (Hellas Verona), Stefano Gori (Como), Douglas Costa (Gremio), Rolando Mandragora (Torino), Nicolo Rovella (Genoa), Aaron Ramsey (Rangers)
Távozott: Merih Demiral (Atalanta, kv., 20000000), Giorgio Chiellini (Los Angeles FC, i.), Douglas Costa (Los Angeles Galaxy, i.), Federico Bernardeschi (Toronto FC, i.), Paulo Dybala (Roma, i.), Rolando Mandragora (Fiorentina, 8 200 000), Matthijs de Ligt (Bayern München, 67 000 000)
Kölcsönbe: Gianluca Frabotta (Lecce), Andrea Cambiaso (Bologna), Radu Dragusin (Genoa), Stefano Gori (Perugia), Filippo Ranocchia (Monza)
Kölcsönből vissza: Álvaro Morata (Atlético Madrid)

LAZIO
Érkezett:
Marcos Antonio (Sahtar Doneck, 7500000), Mattia Zaccagni (Hellas Verona, kv., 7100000), Nicolo Casale (Hellas Verona, 7 000 000), Alessio Romagnoli (Milan, i.), Mario Gila (Real Madrid B, 6 000 000), Luís Maximiano (Granada, 10 100 000)
Kölcsönbe: Matteo Cancellieri (Hellas Verona)
Kölcsönből vissza: Szofian Kijin (Venezia), Tiago Casasola (Frosinone), Emanuele Cicerelli (Frosinone), Vedat Muriqi (Mallorca), Riza Durmisi (Sparta Rotterdam), Jony (Sporting Gijón), Denis Vavro (Köbenhavn), Mohamed Faresz (Torino), Jordan Lukaku (Vicenza), Gonzalo Escalante (Alavés), Fabio Maistro (Ascoli)
Távozott: Joaquín Correa (Inter, kv., 23600000), Lucas Leiva (Gremio, i.), Patric (szl.), Luiz Felipe (Betis, i.), Jordan Lukaku (szl.), Thomas Strakosha (Brentford, i.), Pepe Reina (Villarreal, i.), Denis Vavro (Köbenhavn, 4 500 000), Vedat Muriqi (Mallorca, 7 500 000), Fabio Maistro (SPAL)
Kölcsönből vissza: Jovane Cabral (Sporting CP)

US LECCE
Érkezett:
Federico Brancolini (Fiorentina, i.), Assan Ceesay (Zürich, i.), Federico Baschirotto (Ascoli, 350 000), Joel Voelkerling Persson (Roma U19, 800 000)
Kölcsönbe: Gianluca Frabotta (Juventus), Lorenzo Colombo (Milan), Wladimiro Falcone (Sampdoria), Kristoffer Askildsen (Sampdoria), Kristijan Bistrovic (CSZKA Moszkva)
Távozott: Massimo Coda (Genoa, 1500000), Raúl Asencio (Cittadella, i.), Antonino Ragusa (szl.), Gabriel (szl.), Mario Gargiulo (Modena, 750 000), Lorenco Simic (Ascoli)
Kölcsönbe: Fabio Lucioni (Frosinone)
Kölcsönből vissza: Alessandro Plizzari (Milan), Paolo Farago (Cagliari), Antonio Barreca (Monaco)

AC MILAN
Érkezett:
Junior Messias (Crotone, kv., 4 500 000), Divock Origi (Liverpool, i.)
Kölcsönből vissza: Alessandro Plizzari (Lecce), Frank Tsadjout (Ascoli), Mattia Caldara (Venezia), Yacine Adli (Bordeaux), Tommaso Pobega (Torino), Léo Duarte (Basaksehir), Lorenzo Colombo (SPAL)
Távozott: Jens Petter Hauge (Eintracht Frankfurt, kölcsön után végleg, 12000000), Antonio Mirante (szl.), Alessio Romagnoli (Lazio, i.), Franck Kessié (Barcelona, i.), Léo Duarte (Basaksehir, 2 000 000), Samu Castillejo (Valencia, i.), Frank Tsadjout (Cremonese, 850 000), Alessandro Plizzari (Pescara, 200 000)
Kölcsönbe:
Lorenzo Colombo (Lecce), Mattia Caldara (Spezia)
Kölcsönből vissza: Alessandro Florenzi (Roma)

AC MONZA
Érkezett:
Andrea Carboni (Cagliari, 4000000), Michele Di Gregorio (Inter, kv., 4000000), Leonardo Mancuso (Empoli, 3000000), Pedro Pereira (Benfica, kv., 2500000), Valentin Antov (CSZKA Szófia, kv., 2000000), Andrea Ranocchia (Inter, i.), Mattia Valoti (SPAL, kv., 2000 000), Andrea Colpani (Atalanta, kv., 9000 000), Davide Bettella (Atalanta, kv., 5000 000), Samuele Birindelli (Pisa, 1 500 000), Alessandro Sorrentino (Pescara, 1 000 000), Gianluca Caprari (Hellas Verona, 3 000 000)
Kölcsönbe: Alessio Cragno (Cagliari, 400000), Stefano Sensi (Inter), Matteo Pessina (Atalanta), Filippo Ranocchia (Juventus), Davide Diaw (Modena)
Kölcsönből vissza: Mirko Maric (Crotone), Davide Diaw (Vicenza)
Távozott: Giuseppe Bellusci (Ascoli, kv.), Gastón Ramírez (szl.)
Kölcsönbe: Davide Diaw (Modena), Leonardo Mancuso (Como)
Kölcsönből vissza: Leonardo Mancuso (Empoli), Andrea Favilli (Genoa), Lorenzo Pirola (Inter)

SSC NAPOLI
Érkezett:
André Zambo Anguissa (Fulham, kv., 15000000), Mathías Olivera (Getafe, 11000000), Hvicsa Kvarachelia (Dinamo Batumi, 10000000), Leo Östigard (Brighton, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Michael Folorunsho (Reggina), Gianluca Gaetano (Cremonese), Alessio Zerbin (Frosinone), Franco Ferrari (Pescara), Sebastiano Luperto (Empoli), Nikita Contini (Crotone), Luca Palmiero (Cosenza), Zinédine Machach (Honvéd)
Távozott: Arkadiusz Milik (Marseille, kv., 8000000), Gennaro Tutino (Parma, kv., 5500000), Lorenzo Insigne (Toronto, i.), Fauzi Gulam (szl.), Kévin Malcuit (szl.), David Ospina (szl.), Dries Mertens (szl.), Zinédine Machach (Ionikos Nikeas), Kalidou Koulibaly (Chelsea, 38 000 000), Franco Ferrari (Vicenza, 450 000)
Kölcsönbe:
Sebastiano Luperto (Empoli, 500 000)
Kölcsönből vissza: Axel Tuanzebe (Manchester United)

AS ROMA
Érkezett:
Mile Szvilar (Benfica, i.), Nemanja Matics (Manchester United, i.), Zeki Celik (Lille, 7 000 000), Paulo Dybala (Juventus, i.)
Kölcsönből vissza: Borja Mayoral (Getafe), Bryan Reynolds (Kortrijk), Riccardo Calafiori (Genoa), Gonzalo Villar (Getafe), Tommaso Milanese (Alessandria), Ante Coric (Zürich), William Bianda (Nancy), Alessandro Florenzi (Milan), Justin Kluivert (Nice)
Távozott: Pau López (Marseille, kv., 12000 000), Cengiz Ünder (Marseille, kv., 8400000), Robin Olsen (Aston Villa, kv., 3500000), Riccardo Ciervo (Sassuolo, 2000000), Henrih Mhitarjan (Inter, i.), Daniel Fuzato (Ibiza, i.), Davide Santon (szl.), Tommaso Milanese (Cremonese, 750 000)
Kölcsönbe: Bryan Reynolds (Westerlo)
Kölcsönből vissza: Borja Mayoral (Real Madrid), Sérgio Oliveira (Porto), Ainsley Maitland-Niles (Arsenal)

US SALERNITANA 1919
Érkezett:
Emil Bohinen (CSZKA Moszkva, kv., 3250000), Mamadou Coulibaly (Udinese, kv., 3000000), Mikael (Sport Recife, kv., 2730000), Pawel Jaroszynski (Genoa, kv., 1000000), Pasquale Mazzocchi (Venezia, kv., 1000000), Luigi Sepe (Parma, kv., i.), Diego Valencia (Universidad Católica, 2 500 000), Erik Botheim (FK Krasznodar, i.), Matteo Lovato (Atalanta, 7 000 000), Domagoj Bradaric (Lille, 5 000 000), Junior Sambia (Montpellier, i.)
Kölcsönből vissza: Luka Bogdan (Ternana), Simy (Parma)
Távozott: Milan Djuric (Hellas Verona, i.), Francesco Di Tacchio (Ternana), Vid Belec (APOEL Nikosia), Stefan Strandberg (szl.), Diego Perotti (szl.), Andrea Schiavone (szl.), Joel Obi (Reggina, i.), Éderson da Silva (Atalanta, 21 000 000), Riccardo Gagliolo (Reggina)
Kölcsönbe: Edoardo Iannoni (Perugia)
Kölcsönből vissza: Lys Mousset (Sheffield United), Radu Dragusin (Juventus), Simone Verdi (Torino), Luca Ranieri (Fiorentina ), Nadir Zortea (Atalanta Bergamo), Matteo Ruggeri (Atalanta), Federico Bonazzoli (Sampdoria), Grigoris Kastanos (Juventus U23)

UC SAMPDORIA
Érkezett:
Francesco Caputo (Sassuolo, kv., 3500000), Abdelhamid Sabiri (Ascoli, kv., 1000000), Tomás Rincón (Torino, kv., i.), Gerard Yepes (Sampdoria U19)
Kölcsönből vissza: Valerio Verre (Empoli), Ernesto Torregrossa (Pisa), Fabio Depaoli (Hellas Verona), Jeison Murillo (Celta Vigo), Manuel De Luca (Perugia), Mehdi Léris (Brescia), Antonino La Gumina (Como), Federico Bonazzoli (Salernitana)
Távozott: Gianluca Caprari (Hellas Verona, kv., 5000000), Albin Ekdal (Spezia, i.), Josida Maja (Schalke, i.), Sebastian Giovinco (szl.), Morten Thorsby (Union Berlin, 3 000 000)
Kölcsönbe: Wladimiro Falcone (Lecce), Kristoffer Askildsen (Lecce)
Kölcsönből vissza: Giangiacomo Magnani (Hellas Verona), Stefano Sensi (Inter), Vladiszlav Szupriaga (Dinamo Kijev)

US SASSUOLO CALCIO
Érkezett:
Agustín Álvarez (Penarol, 12000000), Matheus Henrique (Gremio, kölcsön után végleg, 8000000), Abdu Harrui (Sparta Rotterdam, kv., 3000000), Emil Konradsen Ceide (Rosenborg, kv., 3000000), Riccardo Ciervo (Roma, kv., 2000000), Ryan Flamingo (Sassuolo U19), Kristian Thorstvedt (Genk, 10 000 000)
Kölcsönből vissza: Martin Erlic (Spezia), Riccardo Marchizza (Empoli), Leonardo Sernicola (Cremonese), Jens Odgaard (Waalwijk), Stefano Turati (Reggina), Claud Adjapong (Reggina), Marco Sala (Crotone)
Távozott: Jérémie Boga (Atalanta, kv., 22000000), Jens Odgaard (AZ, 4100000), Francesco Caputo (Sampdoria, kv., 3500000), Lukás Haraslín (Sparta Praha, kv., 1500 000), Mehdi Burabia (Spezia, kv., 1500000), Enrico Brignola (Benevento, kv.), Francesco Magnanelli (visszavonult), Federico Peluso (szl.), Filip Djuricsics (szl.), Vlad Chiriches (Cremonese), Leonardo Sernicola (Cremonese)
Kölcsönbe:
Stefano Turati (Frosinone), Luca Moro (Frosinone), Ryan Flamingo (Vitesse)

SPEZIA CALCIO
Érkezett:
Kevin Agudelo (Genoa, kv., 2700000), Arkadiusz Reca (Atalanta, kv., 2000000), Mehdi Burabia (Sassuolo, kv., 1500000), Albin Ekdal (Sampdoria, i.)
Kölcsönbe: Mattia Caldara (Milan)
Kölcsönből vissza: Luca Vignali (Como), Mikael Egill Ellertsson (SPAL), Emil Holm (SönderjyskE), Elio Capradossi (SPAL)
Távozott: Jacopo Sala (szl.)
Kölcsönből vissza: Martin Erlic (Sassuolo), Rey Manaj (Barcelona), Viktor Kovalenko (Atalanta), Ebrima Colley (Atalanta)

TORINO FC
Érkezett:
Samuele Ricci (Empoli, kölcsön után végleg, 8500000), Pietro Pellegri (Monaco, kölcsön után végleg, 5000000), Etrit Berisha (SPAL, 300000)
Kölcsönbe: Nemanja Radonjics (Marseille)
Kölcsönből vissza: Simone Verdi (Salernitana), Horváth Krisztofer (Szeged), Vincenzo Millico (Cosenza), Jacopo Segre (Perugia)
Távozott: Andrea Belotti (szl.), Tomás Rincón (Sampdoria, kv., i.), Cristian Ansaldi (szl.), Bremer (Juventus, 41 000 000)
Kölcsönbe: Magnus Warming (Darmstadt)
Kölcsönből vissza: Marko Pjaca (Juventus), Mohamed Faresz (Lazio), Etrit Berisha (SPAL), Josip Brekalo (Wolfsburg), Dennis Praet (Leicester City), Tommaso Pobega (Milan), Rolando Mandragora (Juventus)

UDINESE CALCIO
Érkezett:
Beto (Portimonense, kv., 7000000), Destiny Udogie (Hellas Verona, kv., 4000000), Leonardo Buta (Braga, 2000000), Sandi Lovric (Lugano, i.), Festy Ebosele (Derby County, i.), Jaka Bijol (CSZKA Moszkva, 4 000 000), Adam Masina (Watford)
Kölcsönből vissza: Cristo González (Real Valladolid), Martin Palumbo (Juventus U23), Felipe Vizeu (Jokohama), Riad Bajic (Brescia)
Távozott: Mamadou Coulibaly (Salernitana, kv., 3000000), Jens Stryger Larsen (Trabzonspor, i.), Ilija Nesztorovszki (szl.), Marvin Zeegelaar (szl.), Kevin Lasagna (Hellas Verona, kv., 6500000), Riad Bajic (Giresunspor, i.), Cristo González (Gijón, i.)
Kölcsönből vissza: Nehuén Pérez (Atlético Madrid), Pablo Marí (Arsenal), Ignacio Pussetto (Watford)

Lezárva kedden délben, vastaggal az elmúlt hét igazolásai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik