AC Milan: „Új időszámítás kezdődik” – változások a vezetőségben

SZELI MÁTYÁSSZELI MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2018.12.06. 08:49
null
A Milan új ügyvezetője, Ivan Gazidis (Fotó: acmilan.com)
Ezúttal nem a futballpályán, hanem az „irodában” erősödött a Milan, amely hivatalosan is bejelentette, hogy Ivan Gazidis lett a klub ügyvezető igazgatója, egyúttal a vezetőségben történt további változásokat is bejelentett a klub a hivatalos honlapján.

 

Az AC Milan új ügyvezetője, Ivan Gazidis videoüzenetben köszöntette a klub szurkolóit, elmondta, mekkora megtiszteltetés számára egy ilyen nagy hagyományokkal, és a világszerte többmillió szurkolóval büszkélkedő egyesület vezetése, amelynek irányításában egy új éra veszi kezdetét.

Gazidis kinevezésén kívül a Milan bejelentette az új vezető játékosmegfigyelő (headscout), Geoffrey Moncada munkába állását, míg az eddigi sportigazgató, Stefano Luxoro a jövőben az ifjúsági csapatok átigazolásaiért felelős igazgatóként, valamint játékosmegfigyelőként dolgozik tovább. Moncada legutóbb a Monacónál dolgozott előbb, mint videóelemző, majd később scout-koordinátorként. Hozzá, illetve csapatához kötik Kylian Mbappe felfedezését is.

A dél-afrikai születésű Gazidis az elmúlt nagyjából tíz évet az Arsenalnál töltötte. A rend kedvéért érdemes felidézni, a nyáron az Elliott Management Corporation kezébe került a milánói klub, miután az előző tulajdonos, a tisztázatlan hátterű kínai Li Junghung nem tudta visszafizetni a cégnek a csapat megvásárlására és megerősítésére felvett hitelt.

Ivan Gazidis kinevezésével tovább folytatódott a vezetőség átalakítása. A tulajdonosváltást követően a korábbi Milan-játékos és edző, Leonardo sportigazgatóként tért vissza, miként a klublegenda Paolo Maldini is szerepet kapott, stratégiai fejlesztési igazgatóként tevékenykedik. Nyilván a szurkolókat ennél jobban érdekli, miként teljesít az együttes a pályán és az átigazolási piacon. Bár a bajnoki címről a milánóiak legfeljebb csak álmodozhatnak, hiszen jelenleg a negyedik helyen állnak, ám reális (de azért nem könnyen elérhető) célnak tűnik, hogy öt idény szünet után ismét a Bajnokok Ligájában szerepeljenek.

Mivel a költekezésre oda kell figyelniük, elképzelhető, hogy az idény végén nem véglegesítik a Juventustól kölcsönvett Gonzalo Higuaín szerződését. Nem árt észben tartani, hogy a Milant elmeszelheti az UEFA a pénzügyi fair play szabályzat megsértéséért (ez örökölt ügy), s bár a vezetőség nem számol azzal a lehetőséggel, hogy kizárják az európai kupákból, egyéb büntetéssel kalkulál, ezért 17 millió eurót különített el erre a célra.

Ez szintén behatárolhatja az átigazolásokat, a 21 esztendős Lucas Paquetá ellenben biztosan érkezikjanuárban. A támadó középpályás a Flamengóban mutatott jó játékának (tíz gólt szerzett) köszönhetően Brazíliában bekerült az idény válogatottjába, szerződtetésében állítólag Leonardo is nagy szerepet játszott.

Mivel a fő cél a negyedik hely megtartása, a brazil mellett több játékos érkezhet. Zlatan Ibrahimovic visszatérését korábban biztosra vették, a jelek szerint azonban mégsem fix, hogy tető alá kerül az üzlet. A svéd elismert ikonja a labdarúgásnak, de ettől még tény, hogy 37 esztendős, s a Milan korábban többször bakot lőtt azzal, hogy kiöregedőfélben lévő volt sztárokat csábított vissza azért, hogy megnyugtassa a rossz eredmények miatt nyűgös drukkereket. Ezek az ügyletek többségükben rosszul sültek el. Ibra legfeljebb rövid távon lehet a csapat hasznára.

Sokat cikkeznek még Cesc Fabregas érkezéséről, a középpályásnak a nyáron lejár a szerződése a Chelsea-vel, így januárban viszonylag nyomott áron lehetne megszerezni, majd pedig ingyen érkezhetne. A londoniaknál körön kívül kerülő Gary Cahill neve is felvetődött még téli érkezőként, de a lassan 33 esztendős védő sem a jövő embere.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik