AC Milan: Gazidis úgy vezeti a klubot, mintha Észak-Koreában lenne – Boban

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2020.03.08. 14:06
null
A kirúgott Boban kifakadt (Fotó: AFP)
Az észak-koreai diktatúrához hasonlította a Milan klubvezetésének működését a héten menesztett szakmai igazgató, Zvonimir Boban. A szakember szerint Ivan Gazidis ügyvezető igazgató már decemberben megegyezett Ralf Rangnickkal, hogy a nyártól vegye át a klub irányítását, csak erről (no és magáról a tárgyalás tényéről is) elfelejtette értesíteni a többi milánói vezetőt.

 

Nem tudtam róla, hogy olyan diktatúrában dolgozunk, mintha csak Észak-Koreában lennénk” – idézi a kirúgott Bobant a Football Italia. A szakmai igazgatónak azután kellett távoznia a Milantól, hogy az ügyvezető, Ivan Gazidis által elmondottakkal ellentétes nyilatkozatokat tett. Gazidis korábban kijelentette, semmiféle feszültség nincs a vezetőségen belül, ám amikor bő egy héttel ezelőtt Bobant is megkérdezték a belső feszültségekről, úgy felelt, több komoly szakmai ellentét is akad házon belül.

Amit az interjúban mondtam, az igaz, és jogilag sem lehet kifogása senkinek. Azután beszéltem a problémákról nyilvánosan, hogy számos kérdést feltettem házon belül, és hiába szerettem volna tisztázni a helyzetet, ezekre nem kaptam válaszokat– tette hozzá Boban, aki elárulta, onnantól kezdve semmi sem volt rendben a vezetőségen belül, hogy decemberben Gazidis tárgyalásokat kezdett Ralf Rangnickkal.

Decemberben meg is született a megállapodás vele. Sok sikert kívánok neki, őszintén. De nem ártott volna, ha erről legalább szólnak. Megérdemeltem volna, hogy tájékoztassanak, egyáltalán már a kezdeményezésről” – mondta Boban, akit a hírek szerint a nyáron Paolo Maldini is követ, ugyanis a sportigazgatóként dolgozó olasz klublegendát is kihagyták a tárgyalásból.

Stefano Pioli és munkatársai kivételes munkát végeznek, a csapat hétről hétre egyre jobb állapotban van. Minden támogatást megérdemelnének, hogy folytassák ezt a munkát– bosszankodott tovább Boban, aki szerint azzal, hogy Gazidis a hátuk mögött cselekedett, a teljes szakmai stáb tekintélyét aláásta.

Az egykori jugoszláv, majd horvát válogatott futballista elárulta, a Gazidis-féle alku az átigazolási időszakban is megkötötte a vezetőség kezét, az ügyvezető ugyanis több kiszemeltet is megvétózott, mondván, „a nyártól érkező új edző hozzájárulása nélkül nem lehet szerződtetni őket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik