AC Milan: az EA válaszolt Ibrahimovicnak a FIFA-balhéra

Vágólapra másolva!
2020.11.26. 09:45
Mint arról beszámoltunk, néhány napja Zlatan Ibrahimovic a közösségi oldalain indított hadjáratot az EA Sports ellen, mondván, ő sosem adott engedélyt arra a cégnek, hogy használja a nevét és az arcát a FIFA-játékokban. Most megérkezett a válasz is.

„Ki adott engedélyt arra az EA Sportsnak, hogy a nevem és az arcom használja? Teljesen biztos vagyok abban, hogy sem a FIFA-nak, sem a FIFpro-nak nem adtam erre engedélyt. Valaki profitot termel a nevemmel és az arcommal. Itt az ideje, hogy kivizsgálják” – kérte számon közösségi oldalain az EA Sportsot Ibra.

Ezután több játékos is csatlakozott Ibra kampányához, a hírek szerint akár háromszáz futballista is hajlandó lenne pert indítani az EA ellen az ügyben.„Ki adott engedélyt arra az EA Sportsnak, hogy a nevem és az arcom használja? Teljesen biztos vagyok abban, hogy sem a FIFA-nak, sem a FIFpro-nak nem adtam erre engedélyt. Valaki profitot termel a nevemmel és az arcommal. Itt az ideje, hogy kivizsgálják” – kérte számon közösségi oldalain az EA Sportsot Ibra.

Ezután több játékos is csatlakozott Ibra kampányához, a hírek szerint akár háromszáz futballista is hajlandó lenne pert indítani az EA ellen az ügyben.

Ibrahimovic kiakadt, az EA most válaszolt (Fotó: AFP)
Ibrahimovic kiakadt, az EA most válaszolt (Fotó: AFP)

Most a Forbeson keresztül az Electronic Arts reagált, és közölték, ez nem az ő harcuk.

„A közösségi médiában olvasható felháborodás nem jelent problémát az EA vagy az EA Sports számára. Ehhez az ügyhöz nekünk semmi közünk, a játékosoknak és képviselőiknek ezt a FIFPro-val kell megbeszélniük. A hivatásos labdarúgók nemzetközi szervezete biztosított minket arról, hogy ők kezelik ezt az ügyet. Ez nem a mi harcunk...” – mondta az EA szóvivője a Forbesnak.

A kanadai cégnél hozzátették, nem értik az egész felháborodást, különösen, hogy az ügy mögött álló Zlatan Ibrahimoviccsal és Gareth Bale-lel évek óta szoros kapcsolatot ápolnak. A két futballista rendszeresen kapott díjakat is a cégtől, sőt, a walesinek még az e-sport csapatával is együtt dolgozik az EA.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik