A Verona Milan-veréssel tért vissza a Serie A-ba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.24. 19:57
null
Toni a Milan-védők fölé emelkedett (Fotó: Reuters)
Az újonc Hellas Verona 2–1-re legyőzte az AC Milant az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2013–14-es idényének nyitó mérkőzésén – a mérkőzés hősének a két gólt fejelő Luca Toni bizonyult.

Tizenegy év után visszatért a Serie A-ba a Verona, és 15 perc után hátrányba is került a Milan ellen: a 2013–14-es olasz élvonalbeli szezon első gólja Andrea Poli nevéhez fűződött. A milánóiak középpályása Mario Balotelli labdájára startolt rá, és két védő között átbújva gurított a hosszúba.

Az igencsak tartalékos Milan hat perccel később majdnem megszerezte a másodikat is, Balotelli egészséges önbizalomtól vezérelve a „világ végéről" kapura küldött egy szabadrúgást, és kis híján sikerrel is járt. A veronai „visszatérő gól" a 31. percben született meg, a 250. Serie A-s mérkőzését ünneplő Luca Toni révén: a veterán center (aki érdekes módon a Milan ellen is debütált az élvonalban) szöglet után fejelt közelről Abbiati kapujába.

Azt a Milan védelmétől kellene megkérdezni, hogy miként tervezte semlegesíteni Tonit, a hatalmas termetű középcsatár ugyanis az ötösön belülről bólinthatott, teljesen egyedül.

A második félidő elején Bosko Jankovics fejesét piszkálta ki Abbiati a fölső sarok elől, de ez csak a vihar előszele volt: az 53. percben Romulo dirigált végig egy kontrát, tőle Jankovics kapta a labdát, külsővel a hosszún érkező Toni elé nyesett, a center pedig Zapatát megelőzve a hálóba fejelt. Massimiliano Allegri megvárt még egy-egy helyzetet a két kapu előtt, aztán lekapta a pályáról El Shaarawyt és Niangot, Petagna és Emanuelson próbálta pontszerzéshez segíteni a piros-feketéket.

A hajrára az adott jelet, hogy előbb Balotelli, aztán Toni reklamált büntetőt (hiába), majd a csapata játékával egyáltalán nem elégedett Allegri Robinhót is bevetette. A 80. percben a brazil lőtt keresztbe a kapu előtt, a 84.-ben Montolivo kísérletét védte Rafael – tartotta a Verona a 2–1-et. Rafael percekkel később Balotellivel is kitolt, Maietta a kapu torkában mentett Robinho és Petagna elől, majd Cacia hibázott lehetőséget egy Verona-kontra után. A 90. percben Balotelli „felrobbant", mivel nem kapott tizenegyest Morasz beavatkozása után, fáradozásáért nem büntető, sárga lap járt. Ez végszónak is beillett, a Verona bravúros győzelemmel tért vissza az olasz élvonalba, a Milannál pedig azért (tartalékosan is) jobb rajtról álmodhattak...

SERIE A
1. FORDULÓ
Hellas Verona–Milan 2–1 (Toni 29., 53., ill. Poli 14.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik