A „Pirlangóhatásban” bízik a Juventus, új veteránokban az Inter

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.09.19. 12:01
null
Andrea Pirlo: csodára várva (Fotó: AFP)
Rajtol az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, természetesen ezúttal is készültünk beharangozóval.

 

Szokás a szaklapokban a szakbeharangozókban a szakújságíróknak azzal kezdeni a mondanivalójukat, hogy emlékezetes, rendkívüli idény következik X vagy Y bajnokságban: nos, idén a koronavírus új mázat fest a régen elkoptatott közhelyekre.

„A következő két évben négymilliárd euró kárt okoz” – vallotta meg őszintén a koronavírusról Andrea Agnelli, a Juventus elnöke és az Európai Klubszövetség vezetője ez utóbbi szervezet ülésén. „A FIFA szerint az összeg kilencven százaléka a klubokat érintik. Üres stadionokban játszunk, és mi nem ezt akarjuk látni, nemcsak a hangulattalanság miatt, hanem mert ez a jegybevételeket teljesen eltörli” – mondta Agnelli, aki szerint látták már a televíziós társaságok új, a korábbinál kevesebb pénzt kínáló ajánlatait, valahol pedig máris csökkent a tv-közvetítések jogdíja, ez a válogatott mérkőzéseket is érinti.

„Ha nincsenek mérkőzésnapi bevételek és csökkenek a televíziós jogdíjak, a szponzorok is csökkenteni akarják majd a támogatásukat, és nemcsak a csökkenő nézettség miatt, hanem azért is, mert a cégek is nehéz időket élnek meg a járvány miatt. Véleményem szerint nehéz lesz a korábbi számokat megtartani, ha újratárgyaljuk majd a mostani szerződéseket… E piacon húsz-harminc százalékos visszaesésre számítok, szerintem néhány topklubnak lesz akkora vesztesége, mint egyes országos szövetségeknek.”

A La Gazzetta dello Sport honlapja pénteken este ezért is hozta már a címlapján: Emilia Romagna tartomány is megnyitotta a stadionokat, 1000 néző lesz vasárnap a Parma–Napoli és a Sassuolo–Cagliari mérkőzésen, majd megszólalt a sportminiszter, Vincenzo Spadafora, aki bejelentette, maximum ezer néző minden sporteseményre bemehet, természetesen megfelelő távolságtartással és maszkban. „Ez az első lépés a normalitás felé” – mondta Spadafora a jeles újságírónak, Alfredo Pedullának.

No de nézzünk szét a csapatoknál is! Az utóbbi idők „örök bajnokának”, a Juventusnak a legnagyobb kihívója kétségkívül az INTERNAZIONALE lesz, amelynél Antonio Conte megmentette a kispadját az elbukott bajnokság és főleg az elbukott Európa-liga-döntő után, és kapott a nyáron egy leendő világklasszis szélső védőt, Asraf Hakimit, a klubja végleg megvette Stefano Sensit és Alexis Sánchezt, új fiú a 19 éves svájci-szerb ék, Darian Males és a 34 éves balbekk, Alekszandar Kolarov, régi-új pedig a Joao Mário, Dalbert, Eddie Salcedo, Ivan Perisic, Radja Nainggolan sor. A legnagyobb hiányzó a Párizsban ragadt Mauro Icardi, szinte biztosan befut még Arturo Vidal az FC Barcelonától félmillió eurós átigazolási díjért és némi bónuszért, a legutóbbi hírek szerint a chilei milánói bérének egy részébe még beszáll a Barca… Luis Suárez szeret-nem szeret játékot folytat a Juventusszal, kiszemelt volt még mellette a két idősebb ék, Fernando Llorente és Olivier Giroud, ennek nem örültek egyöntetűen a drukkerek. Úgy tűnik, egy fiatalabb ék mellett döntött az Inter, miután a nagy kalmár Genoa jelezte: visszaadná a nemrégiben az Intertől 19 millió euróért elopciózott 21 éves olasz támadót, a Mino Raiola-istállóhoz tarto Andrea Pinamontit, cserébe az Antonio Candreva, Andrea Ranocchia kettősért.

Pinamonti 34 mérkőzésen 10 kanadai pontig jutott genovai kölcsönjátéka alatt, gyorsan átesett Milánóban az orvosi vizsgálatokon, és 17 nappal eladása után visszatért. A kulcsszó itt a visszavásárlási jog volt, a támadó évi nettó kétmillió eurót keres majd 2024-ig, várjuk, kik költöznek a jövő héten Milánóból Genovába.

A Serie A legértékesebb tizenegye (Transfermarkt)
A Serie A legértékesebb tizenegye (Transfermarkt)

Perisicet a fél Bundesliga hívja, Diego Godín a fizetésén kívül már mindenben megegyezett a Cagliarival (5.5 millió eurót kér évente a védő, az első ajánlat feleekkora sincs), Marcelo Brozovicot a Bayern München, Nainggolant a PSG és a Galatasaray, Dalbertet az Atalanta hívja, tehát lesz még mozgás a következő két hétben a csapatnál. Amely máris bombaerős, a legújabb kiszemelt, Dele Alli nélkül is: a La Gazzetta dello Sport szerint a legjobb kezdőcsapat a Handanovic – Bastoni, de Vrij, Skriniar – Hakimi, Barella, Brozovic, A. Young – C. Erikssen – L. Martínez, R. Lukaku tizenegy, mi a magunk részéről a 35 esztendős Ashley Young helyén vagy az őstehetség Eddie Salcedót játszatnánk, vagy Vidal érkeztével kitennénk a bal szélre Erikssent, hogy ő legyen az Inter Eden Hazard-ja. Vegyük észre, így is csak a kispadon lenne helye olyan értékes játékosoknak, mint Sensi, Alexis Sánchez, Matías Vecino, Roberto Gagliardini, Joao Mário, Danilo D'Ambrosio, Kolarov és Kwadwo Asamoah.

Ennyit költöttek az elmúlt öt évben (piros: negatív egyenleg, zöld: pozitív egyenleg, az összegek millió euróban értendők). Forrás: Transfermarkt
Ennyit költöttek az elmúlt öt évben (piros: negatív egyenleg, zöld: pozitív egyenleg, az összegek millió euróban értendők). Forrás: Transfermarkt

 


Az Inter kerete jelenleg 734 millió eurót ér, a helyi ellenlábasé, az AC MILANÉ 423-at, még úgy is, hogy a nyáron megérkezett a Stefano Pioli, Paolo Maldini, Frederic Massara trió jó munkájának köszönhetően az olasz futball új Andrea Pirlója, Sandro Tonali (ráadásul most csak tízmillió eurót kellett fizetni érte, a szezon végén kétszer ennyiért és némi célprémiumért megvehető végleg) és szintén kölcsönbe a Real Madridtól Brahim Díaz, ismeretlen feltételekkel. Jellemző a Milan lehetőségeire, hogy mellettük az Alexis Saelemaekers, Simon Kjaer, Ciprian Tatarusanu, Pierre Kalulu négyes érkezett végleg a klubhoz, ellenben jó üzlet volt megtartani Ante Rebicet, akiért feláldozták kilencmillió euróért a 38 millióért megvett André Silvát. Német források szerint az Eintracht Frankfurt nagyjából ennyiért engedte el a horvátot, annak előző klubja, a még jelentős összegekre számító Fiorentina nagy bánatára, ugyanis a firenzeieké a vételár ötven százaléka…

A milanosok abban bíznak, hogy marad a csapat jó formája (utolsó 12 bajnokijából kilencet megnyert), Piolira jó hatással lesz Ralf Rangnick távolmaradása. Egyébként meg ismét gúzsba kötve akar táncolni a Milan, mert ha jobban az erősítések mélyére nézünk, akkor azért vegyesebb a kép: jó, maradt a két erősség, a két Mino Raiola-pártfogolt, Zlatan Ibrahimovic és Gianluigi Donnarumma, de régen rossz, ha egy 21 éves kapusban és hetek múlva 39 éves középcsatár a remények letéteményese, legyenek ők bármilyen nagy sztárok is.

Tonali nagy fogás, Díazról még megalkudnak idény közben a Reallal, de nyilván nem engednék el ingyen kölcsönbe sem, ha ott beférne stabilan legalább a mérkőzéskeretbe; és eddig nemhogy költött volna a csapatra a tulajdonos, hanem szerény nyereséggel állnak a Mercatóban, hiszen az eddig kölcsönben itt lévők nem nem emelik tovább a bérkeretet… Rade Krunic (Freiburg, Sampdoria), Lucas Paquetá (Lyon) és Davide Calabria (Cagliari) távozása tovább gyengítené a csapat keretét, Serge Aurier, Tiemoué Bakayoko, Mario Götze, Memphis Depay, Lucas Torreira, Federico Chiesa vagy Nikola Milinkovics per pillanat megfizethetetlen a Milannak, inkább reális opció Stephan El Shaarawy visszahívása Kínából, per lízing. Mindezek ellenére azt mondjuk: a G. Donnarumma – A. Conti, Kjaer, Romagnoli, T. Hernández – Bennaszer, Tonali – B. Díaz, Calhanoglu, Rebic – Ibrahimovic csapat minimum az Európa-ligáért harcol majd, de ha megússzák sérülések nélkül, Ibra és Rafael Leao megtáltosodik, a dobogó harmadik foka sem lenne maga a csoda.

A sérülésekről tudna mesélni az AS ROMA is, ahol újra hosszabb időre kidőlt a legjobb játékos, Nicolo Zaniolo, és ez van annyira rossz hír, mint amennyire jó hír Pedro és a nagyon felkapott védő, Marash Kumbulla érkezése (utóbbiért hárommilliót kellett fizetni, ugyanakkor Mert Cetin, Matteo Cancellieri és Aboudramane Diaby kötelező megváltásos kölcsönbe került a Hellas Veronához, opciósan, utóbbi kettő összesen egymilliós kölcsöndíjért, hármójuk játékjogán felül 13.5 millió eurót és akár 3.5 milliós bónuszt kap a veronai csapat jövő nyáron; Kumbulla a fővárosban évi 1.5 millió eurót keres majd nettóban). Jordan Veretout, Gianluca Mancini és Carles Pérez vételárát ezen a nyáron rendezték le végleg, örömhír, hogy maradt végleg Henrih Mhitarjan, ráadásul ingyen, ellenben Patrik Schick és Kolarov mellett a nagy idők utolsó tanúja, Alessandro Florenzi ismét elhagyta az Örök Várost. Ahová az új tulajdonos, Dan Friedkin elhozta Nápolyból egy összesen 25 milliós kölcsönösen akciós opció (3+15+7) keretében Arkadiusz Miliket (ő évi 4.5 milliót kap majd nettóban, ez bruttóban nyolcmillió körül), eladta jó áron a már bőven harmincon felüli Edin Dzekót a Juventusnak, illetve közel harmincmillióért Cengiz Ündert a Leicester Citynek, és mehet még Antonio Sanabria és Juan Jesus (Genoa), Federico Fazio (Fiorentina), Diego Perotti (Fenerbahce), Robin Olsen (Rennes, Celta Vigo), Javier Pastore (Galatasaray), Davide Santon (Crotone) – Chris Smalling, Mattia De Sciglio, José Callejón és Rodrigo De Paul csatlakozhat még a nyáron a „farkasokhoz”. A legjobb kezdőcsapat (Pau López – Bruno Peres, G. Mancini, Kumbulla, Spinazzola – Lo. Pellegrini, Veretout – Zaniolo, Mhitarjan, J. Kluivert – Milik) predesztinálja a Romát a dobogóért folytatott harcra, főleg, ha Paulo Fonseca elfelejti végre a háromvédős felállást. A Roma nagy hátránya a viszonylag szűk keret.


A Serie A legértékesebb U21-es tizenegye (Transfermarkt)
A Serie A legértékesebb U21-es tizenegye (Transfermarkt)

Nemrégiben bővebben írtunk a LAZIÓRÓL, amelyet továbbra sem vet fel a pénz, bár legalább vettek 17 millió euróért egy vérbeli középcsatárt Ciro Immobile mellé:Vedat Muriqit. A befektetés, illetve még a középpályára a tízmillióba kerülő Mohamed Faresz és Franco Vázquez (Sevilla), a védelembe Nicolás Otamendi, Ozan Kabak (Schalke), Marcos Rojo (Manchester United) vagy Jeffrey Gouweleeuw (Augsburg) megszerzése megtérül a Bajnokok Ligájából, de éppen ez a kettős terhelés mondatja velünk, hogy a Serie A ezen idénye nem a Lazio szárnyalásáról fog szólni. Simone Inzaghi 2016 áprilisa óta vezeti a klubot, ezzel a liga legrégebben a posztján ülő vezetőedzője. A legjobb kezdőcsapat szerintünk: T. Strakosha – Luiz Felipe, Patric, Acerbi – Lazzari, Luis Alberto, Sz. Milinkovics-Szavics, Faresz, J. Correa – Immobile, Muriqi. Per pillanat a kispadon a legértékesebb játékos a maga 6.5 millió eurójával Jony, ez sokat elmond azért a Lazio keretének mélységéről.

A NAPOLI nyári munkásságát bővebben megénekeltük a hét elején, és bár bizton állíthatjuk, hogy a cikkel nem dobtunk éppen követ a sportújságírás állóvizébe, de sokat így nem tudunk hozzátenni: eddig csak gyengült a nyáron a Nápoly, Victor Osimhen érkezése ide vagy oda, és szerintünk Milik után távozik Kalidou Koulibaly is, még a nyáron. Gerard Deulofeu vagy Milot Rashica, Emerson Palmieri, Jason Denayer vagy Sokratisz Papasztathopulosz érkezése sem dobná fel annyira a déliek nyarát, mint egy jobban sikerült Diego Maradona-szabadrúgás vagy diszkós kiruccanás, de Gennaro Gattuso legjobb tizenegye jelenleg így néz ki: Meret – Di Lorenzo, Manolasz, Koulibaly, Mário Rui – Fabián, Lobotka, Zielinski – Politani, Osimhen, L. Insigne. Nem is olyan sokkal lemaradva az Intertől a Nápolyé a bajnokság harmadik legerősebb kerete, a cél minimum a BL, azaz az első négy valamelyike, de inkább a dobogó alja.

Vénnek való vidék, a legjobb 33+-osok (Transfermarkt)
Vénnek való vidék, a legjobb 33+-osok (Transfermarkt)


Sokak kedvence Magyarországon is a FIORENTINA, amely legutóbb csak a 10. helyre futott be a bajnokságban, és ez a nyár sem ígér forró idényt számukra. A tavaly posztjára lépő amerikás olasz üzletember, az új elnök, Rocco B. Commisso szerintünk hibát követett el a Jordan Veretout, Giovanni Simeone kettős eladásával, az Alfred Duncan, Pol Lirola, Christian Kouamé triót pedig még a télen megvette, és most kellett értük az 5 milliós kölcsöndíj után még 37 millió eurót fizetni. Az akkor megvásárolt remek középpályás, Szofjan Amrabat most költözött csak Firenzébe Veronából, Patrick Cutronéért és Igorért jövőre kell csak fizetni. A középpályára ingyen érkezett a nyáron Giacomo Bonaventura és Borja Valero (de ketten együtt 66 évesek), hosszabbított Cristiano Biraghi és maradt Chiesa, az őstehetség szerb ék, Dusan Vlahovics, Gaetano Castrovilli, Erick Pulgar és Milenkovics. De minden bizonnyal csak egy időre. Beppe Iachini mester szerint a csapata 95 százalékban kész, a legjobb kezdője szerintünk száz százalékosan a Dragowski – Milenkovics, Pezzella, Igor – Chiesa, Bonaventura, Amrabat, Castrovilli, Ribéry – Kouamé, Cutrone. Nagy előny, hogy a kispadon is olyan játékosok ülnek még, mint Lirola, Martín Cáceres, Pulgar, Duncan, Valero vagy maga Franck Ribéry.

A MI SZAKÉRTŐNK

„Én is úgy vélem, hogy a többiek lemaradása a Juventushoz képest csökkent valamivel. Különösen az Internazionale vonatkozásában igaz ez, de szerintem a többi csapat is előrébb lépett. Biztos vagyok benne, hogy a most kezdődő szezon izgalmasabb lesz, mint az előző volt” – nyilatkozta Marco Rossi a DIGI Sport megkeresésére.

 

Érdekes, hogy az előző Serie A-szezonban hármas mérkőzésenkénti gólátlagot hoztak össze a csapatok, megelőzve az angol, a spanyol és a francia élvonalbeli bajnokságot is, a kontinens aranycipőse pedig Immobile lett. „A mostani edzőgeneráció már minden európai trendet követ, és igyekszik tanulni is ezekből. A támadások hátulról történő, szisztematikus felépítése, a pressing, az ultrapressing, vagy a gegenpressing is jelen van az olasz fociban, ami egyértelműen Angliából, illetve Németországból jön. Az újgenerációs edzők mindent tanulmányoznak, kis túlzással hetente próbálnak meg valami újjal előállni, és ehhez folyamatosan képzik magukat” – tette hozzá a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

 

A jó bajnoki és BL-szereplésből ömlött a pénz az ATALANTÁHOZ, amely a Mario Pasalic, Alekszej Mirancsuk, Simone Muratore, Cristian Romero, Cristiano Piccini sorba fektette be eddig a tőkéjét, de igazából csak az aláírási pénzekre kellett költenie, a többit a Timothy Castagne, Gianluca Mancini kettős eladásából fedezte. Rossz hír a bergamóiaknak, hogy a Serie A legszórakoztatóbb csapatát sem látják ezernél többen a helyszínen, még a megújult otthonukban sem, de jó, hogy Robin Gosens és Duván Zapata egyre távolabb kerül a Juventustól, a 3–4–1–2 és a 3–4–2–1 mágusa, a bergamói Sir Alex, Gian Piero Gasperini 2023-ig meghosszabbította a szerződését, egyéves ráadás-opcióval, a PSV középső védője, Sam Lammers már a klub játékosának tekinthető, az al-Nasszr pedig hiába ajánlott Alejandro „Papu” Gómezért a klubnak 15 millió eurót, neki éves 7.5 milliós nettó bért, bónuszokat és egy luxusotthont használatra, a közönségkedvencnek volt szíve nemet mondani. Beeshet még októberig Zappacosta vagy a schalkés, húszmillióért árult Amin Harit, Júnior Firpo vagy Dalbert és a horvát szélső, Josip Brekalo, miközben a Parma kölcsönkérte kvázi a fél tartalékcsapatot. Azért egy Gollini – Caldara, C. Romero, Tolói – Hateboer, De Roon, Freuler, Gosens – Pasalic, A. Gómez – D. Zapata kezdő már így sem „piskóta”, sőt, vérbeli „antimilánói”. A keret összértéke nem kiemelkedő, pedig a védelemben bevethető még a Berat Djimsiti, José Luis Palomino, Cristiano Piccini hármas, a középpályán a Ruszlan Malinovszkij, Matteo Pessina duó, elöl pedig a Josip Ilicic, Luis Muriel kettős.

Ugyan rendre új Grande Torinót ígér a tulajdonos, Urbano Cairo, az üzletember a nyáron már szabadulni akart a „bikáktól”, de azért csak elköltött 40 millió eurót a Simone Verdi, Karol Linetty, Mërgim Vojvoda, Ricardo Rodríguez, Nicola Murru sorra, no és megtartotta Andrea Belottit, aki remek triót alkot majd ismét a két Simonével, Verdivel és Zazával. Az 1920-ban alapított, idén 100 évesSassuolo szokása szerint sok pénzt keresett a nyáron, és közben nem gyengült, Jérémie Boga még hozhat húszmilliót a konyhára, a Hellas Veronához 11 új játékos érkezett, de alapembereket adott el a télen is most, igaz, jó áron, ám a távozók összértéke százmillió eurón felüli! Ennek kiesés lehet a vége.

Hazai anyagból (Transfermarkt)
Hazai anyagból (Transfermarkt)

 

Közel hatvanmilliós befektetéssel erősített a Parma, a Roberto Inglese, Yann Karamoh, Alberto Grassi, Giuseppe Pezzella, Luigi Sepe, Hernani, Jasmin Kurtic sorral nem lehet gond a bennmaradás, és lehetőséget kaphat a 18 esztendős Balogh Botond is az új mestertől, Fabio Liveranitól. A klub immáron az amerikai iparmágnásé, Kyle Krauséé, jöhet még éppen ezért Riccardo Saponara, a két juventusos, Luca Pellegrini és Félix Correia, az atléticós Nehuén Pérez, a barcás Jorge Cuenca, Domagoj Vida, Sebastiano Esposito vagy az Atalanta nagy tehetsége, Ebrima Colley, esetleg Dusan Vlahovics.

A Bologna és az Udinese meggyengült, nem érintette a válság a Cagliarit, amelynek nagy tervei vannak még a nyárra, a Sampdoriánál és a Genoánál a szokásos nagy nyári jövés-menésben gyönyörködhettek a szurkolók, utóbbi ráadásul még csak most lendül bele igazán az opciózásba és a cserekereskedelembe. A Benevento olyan tapasztalt játékosokkal ragadna meg az élvonalban, mint Gianluca Lapadula, Kamil Glik, Gianluca Caprari, Federico Barba vagy Bryan Dabo, a másik újonc, a Crotone hasonló okokból szerezte meg a Luca Marrone, Luca Cigarini, Emmanuel Riviere, Lisandro Magallán (Ajax), Andrea Rispoli, Eduardo Henrique (Sporting CP) sort. A Spezia más úton jár, ott a két rutinos kapus, a 11-szeres holland válogatott Jeroen Zoet és a brazil Rafael Bittencourt mellett főleg olasz fiatalok érkeztek.

MIKOR, HOL, HOGYAN, MIÉRT?
A Serie A mérkőzéseit ebben az idényben csakis a DIGI Sport televíziós vagy internetes csatornáin lehet élőben követni, az augusztusban El-döntőt játszó Inter és a BL-negyeddöntőig jutó Atalanta egy héttel később, a második fordulóban kezdheti el az új szezont, az első hétvégéről elhalasztott bajnokijukat szeptember 30-án játsszák le. Így alakult, hogy a nyitó forduló leginkább várt mérkőzését csak akkor vívják le: a Lazio az Atalantát fogadja.

A bajnokság első négy helyezettje a BL, az 5. az El csoporkörébe jut, a 6. El-selejtezős lesz, az Olasz Kupa-győztese az El-csoportkörébe kvalifikál, ha nem lesz egyébként BL- vagy El-résztvevő. Az utolsó három csapat esik ki a Serie B-be. Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények döntenek, majd az általános gólkülönbség, utána a szerzett gólok száma.

A bajnokság a tervek szerint (…) május 23-án ér véget.

A legtöbb figyelem természetesen a JUVENTUSRA esett ezen a nyáron is: felmerült, de gyorsan elhalt Cristiano Ronaldo távozásának a lehetősége, majd Andrea Pirlo előbb a tartalékok, aztán a felnőttek mestere lett villámgyorsan. Nyilván Pirlo kisujjában van minden, amit a modern futballról tudni kell, tekintélye az öltözőben és a sajtóban, no és a drukkerek előtt megkérdőjelezhetetlen, mégsem kockázat nélküli egy abszolút újoncra bízni – nem is a címvédést, hanem a BL megnyerését, ugyanis nyíltan ez a cél Torinóban.

Nagyon erős a Juventus kerete, ligán belül 2-3 játékost lenne csak értelme leigazolni, de ők Chiesa kivételével érinthetetlenek, Milik pedig nem kellett; talán abban bíznak a vezetők, hogy afféle pillangóhatásként az új, fiatal mester a BL-siker útjára terelgeti az Öreg Hölgyet.

A 35 éves Ronaldo talán utolsó nagy dobására készül, Miralem Pjanic, Emre Can, Cristian Romero, Blaise Matuidi és Gonzalo Higuaín nélkül, miközben a kezdőcsapatba eddig csak Arthur érkezett. Milik nagyon szeretett volna Torinóba költözni, de Pirlo Edin Dzekót választotta helyette, szerintünk az olasz sajtó szerint 100 százalékos bizonysággal, 15 millióért megérkező, a bónuszok nélkül évi 7.5 milliós fizetést kapó 34 éves bosnyák mellett lesz helye az olasz államolgársági vizsgán hogy, hogyan nem, de csak átcsusszant Luis Suáreznek is, Edinson Cavaninak már nem. Felmerült még az előző héten Stephan El Shaarawy, Moise Kean, Eric Maxim Choupo-Moting, Callum Hudson-Odoi, Houssem Aouar és Álvaro Morata neve is, mint lehetséges érkezőé – ugyanakkor október 5-ig Luca Pellegrini, Mattia De Sciglio, Marko Pjaca biztosan távozik, eladó Aaron Ramsey, Sami Khedira, Federico Bernardeschi és Daniele Rugani is.

Per pillanat a Juventus kerete 70 millió euróval kevesebbet ér, mint az Interé, de ez csak átmeneti állapot, plusz Torinóban 26 milliót ér egy játékjog átlagosan, az Internél csak 19-et. Talán érzékletesebb, ha nem egy sima kezdőcsapatot vésünk ide, hanem a Wojciech Szczesny (Stefano Gori, Gianluigi Buffon) – Danilo (Juan Cuadrado, Mattia De Sciglio), Matthijs de Ligt (Merih Demiral), Leonardo Bonucci (Daniele Rugani, Giorgio Chiellini), Alex Sandro (Luca Pellegrini) – Rodrigo Bentancur (Aaron Ramsey), Arthur (Weston McKennie), Adrien Rabiot (Sami Khedira) – Dejan Kulusevski (Federico Bernardeschi), Paulo Dybala (Edin Dzeko), Cristiano Ronaldo (Douglas Costa) alkotta választékot.

A Juve egykori támadója, Christian Vieri szerint a sorozatban 10. megnyert Scudetto kulcsa a 36 esztendős csapatkapitány Giorgio Chiellini lehet. „Szerintem a Juventus nyeri a Serie A-t, főleg, ha Chiellini egészséges lesz. Vele együtt hamar eldől majd a kérdés, hogy ki is nyeri a Scudettót. A Juvének lehengerlő a csapata, egyértelműen erősebb, mint bármelyik másik a ligában. Ha a kapitány jó kondícióban lesz, az egész csapat fellelkesül, nemcsak a védelem erősödik általa. Chiellini a világ egyik legjobb hátvédje, megvan a tudása, a karizmája, az erőnléte és a mentális ereje ehhez. Ha ő pályára lép, az jó hatással van a többiekre is.”

OLASZ SERIE A
1. FORDULÓ

Szombaton
18.00:
Fiorentina–Torino (Tv: Digi Sport2)
20.45: Hellas Verona–AS Roma (Tv: Digi Sport2)

Vasárnap
12.30: Parma–Napoli (Tv: Digi Sport1)
15.00:
Genoa–Crotone (Tv: Digi Sport2)
18.00: Sassuolo–Cagliari (Tv: Digi Sport1)
20.45: Juventus–Sampdoria (Tv: Digi Sport1) – élőben az NSO-n!

A SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI, 2020 NYARA

ATALANTA
ÉRKEZETT:
Mario Pasalic (Chelsea, kölcsön után végleg, 15 000 000 euró), Alekszej Mirancsuk (Lokomotiv Moszkva, 14 500 000 euró), Simone Muratore (Juventus U23, 7 000 000), Simone Mazzocchi (Südtirol, 300 000), Sam Lammers (PSV, 9 000 000)
Kölcsönbe:
Cristian Romero (Juventus, 2 000 000), Cristiano Piccini (Valencia), Johan Mojica (Girona, 500 000)
Kölcsönből vissza: Christian Capone (Perugia), Nicolas Haas (Frosinone), Davide Bettella (Pescara), Marco Varnier (Pisa), Marco Tumminello (Pescara), Federico Mattiello (Cagliari), Filippo Melegoni (Pescara), Enrico Delprato (Livorno), Matteo Pessina (Hellas Verona), Luca Valzania (Cremonese), Luca Vido (Pisa), Marco Carraro (Perugia), Arkadiusz Reca (SPAL), Marco Carnesecchi (Trapani), Fabio Eguelfi (Feralpisalo), Andrea Colpani (Trapani)
TÁVOZOTT: Gianluca Mancini (kölcsön után végleg, 13 000 000 euró), Etrit Berisha (SPAL, kölcsön után végleg, 3 500 000), Marco D'Alessandro (SPAL, kv., 3 000 000), Timothy Castagne (Leicester City, 21 000 000)
Kölcsönbe:
Andrea Colpani (Monza), Simone Muratore (Reggiana), Enrico Delprato (Reggina), Davide Bettella (Monza), Lennart Czyborra (Genoa), Federico Mattiello (Spezia), Roberto Piccoli (Spezia), Filippo Melegoni (Genoa), Nicolas Haas (Empoli), Arkadiusz Reca (Crotone), Raoul Bellanova (Pescara), Christian Capone (Pescara), Ebrima Colley (Hellas Verona, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Adrien Tameze (Nice)

BENEVENTO
ÉRKEZETT:
Federico Barba (Chievo, kölcsön után végleg), Kamil Glik (Monaco, 3 000 000 euró), Artur Ionita (Cagliari, 1 000 000), Daam Foulon (Waasland-Beveren, 500 000), Gianluca Lapadula (Genoa, 4 000 000), Bryan Dabo (Fiorentina, 2 000 000)
Kölcsönbe:
Gianluca Caprari (Sampdoria, 1 300 000), Iago Falque (Torino)
Kölcsönből vissza: Samuel Armenteros (Crotone), Gianluca Di Chiara (Perugia), Pietro Iemmello (Perugia), Jean-Claude Billong (Salernitana)
TÁVOZOTT: Massimo Coda (Lecce, ingyen), Gianluca Di Chiara (Perugia, 500 000), Samuel Armenteros (szerződése lejárt)
Kölcsönbe: Jean-Claude Billong (Hatayspor)

BOLOGNA
ÉRKEZETT:
Lorenzo De Silvestri (Torino, i.), Aaron Hickey (Heart, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Kingsley Michael (Cremonese), Mattia Destro (Genoa), Nehuén Paz (Lecce), Emanuel Vignato (Chievo), César Falletti (Club Tijuana), Diego Falcinelli (Perugia), Godfred Donsah (Cercle Bruges), Arturo Calabresi (Amiens)
TÁVOZOTT: Ladislav Krejcí (Sparta Praha, ingyen), Lirim Kastrati (Újpest, i.), Mattia Destro (Genoa, i.), César Falletti (Ternana)
Kölcsönbe: Diego Falcinelli (Czvena zvezda), Gianmarco Cangiano (Ascoli), Gabriele Corbo (Ascoli), Godfred Donsah (Rizespor)

CAGLIARI

ÉRKEZETT: Marko Rog (Napoli, kölcsön után végleg, 13 000 000), Giovanni Simeone (Fiorentina, kv., 15 000 000), Alessandro Tripaldelli (Sassuolo, 3 000 000), Diego Godín (Inter, i.), Zito Luvumbo (CD 1º de Agosto, 1 000 000), Matteo Tramoni (AC Ajaccio)
Kölcsönbe:
Razvan Marin (Ajax), Riccardo Sottil (Fiorentina), Gabriele Zappa (Pescara)
Kölcsönből vissza: Filippo Romagna (Sassuolo), Filip Bradaric (Celta Vigo), Alberto Cerri (SPAL), Guglielmo Vicario (Perugia), Kiril Deszpodov (Sturm Graz), Alessandro Deiola (Lecce), Marko Pajac (Genoa), Senna Miangue (Standard Liege), Diego Farias (Lecce)
TÁVOZOTT: Nicolo Barella (Inter, kv., 25 000 000), Lucas Castro (SPAL, kv., 3 000 000), Fabrizio Cacciatore (szerződése lejárt), Luca Cigarini (Crotone, i.), Valter Birsa (szl.), Rafael Bittencourt (Spezia, i.), Artur Ionita (Benevento, 1 000 000), Filippo Romagna (Sassuolo, 4 000 000)
Kölcsönbe: Senna Miangue (Eupen), Luca Gagliano (Olbia), Alessandro Deiola (Spezia), Diego Farias (Spezia)
Kölcsönből vissza: Luca Pellegrini (Juventus), Federico Mattiello (Atalanta), Alberto Paloschi (SPAL), Radja Nainggolan (Inter), Robin Olsen (Roma)

CROTONE
ÉRKEZETT:
Luca Marrone (Hellas Verona, kv., 1 000 000), Milos Vulics (Crvena zvezda, 800 000), Emmanuel Riviere (Cosenza, i.), Luis Rojas (Universidad de Chile, 2 400 000), Andrea Rispoli (Lecce), Luca Cigarini (Cagliari, i.), Milos Vulics (Crvena zvezda, 800 000), Jacopo Petriccione (Lecce, 1 500 000)
Kölcsönbe:
Lisandro Magallán (Ajax), Eduardo Henrique (Sporting CP), Denis Dragus (Standard Liege), Arkadiusz Reca (Atalanta), Pedro Pereira (Benfica)
Kölcsönből vissza:
Augustus Kargbo (Reggio Audace)
TÁVOZOTT:
Maxi López (Sambenedettese, i.), Andrea Barberis (Monza, i.)
Kölcsönbe: Augustus Kargbo (Reggiana)
Kölcsönből vissza:
Samuel Armenteros (Benevento), Marko Jankovics (SPAL)

FIORENTINA
ÉRKEZETT:
Alfred Duncan (Sassuolo, kölcsön után végleg, 15 000 000), Pol Lirola (Sassuolo, kölcsön után végleg, 11 000 000), Christian Kouamé (Genoa, kv., 11 000 000), Giacomo Bonaventura (Milan, i.), Borja Valero (Inter, i.)
Kölcsönből vissza: Bryan Dabo (SPAL), Szofjan Amrabat (Hellas Verona), Cristiano Biraghi (Inter), Tofol Montiel (Vitória Setúbal), Jacob Rasmussen (Erzgebirge Aue), Luca Ranieri (Ascoli), Sebastián Cristóforo (Eibar), Riccardo Saponara (Genoa), Szymon Zurkowski (Empoli), Valentin Eysseric (Hellas Verona), Kevin-Prince Boateng (Besiktas), Kevin Diks (Aarhus), Luca Ranieri (Ascoli)
TÁVOZOTT: Jordan Veretout (Roma, kv., 16 000 000), Cyril Théréau (szerződése lejárt), Giovanni Simeone (Cagliari, kv., 12 000 000), Bryan Dabo (Benevento, 2 000 000), Kevin-Prince Boateng (Monza)
Kölcsönbe: Jacob Rasmussen (Vitesse),Aleksza Terzics (Empoli), David Hancko (Sparta Praha), Rafik Zekhnini (Lausanne), Riccardo Sottil (Cagliari), Marco Benassi (Hellas Verona), Luca Ranieri (SPAL)
Kölcsönből vissza: Rasid Gezzal (Leicester City), Dalbert (Inter),Milan Badelj (Lazio), Kevin Agudelo (Genoa)

GENOA
ÉRKEZETT:
Andrea Pinamonti (Inter, kv., 19 500 000), Francesco Cassata (Sassuolo, kv., 7 000 000), , Edoardo Goldaniga (Sassuolo, kv.), Gabriel Charpentier (Spartaks Jurmala, 1 500 000), Mattia Destro (Bologna, i.), Milan Badelj (Lazio, i.), Eldor Somurodov (FK Rosztov, 8 000 000)
Kölcsönbe: Mattia Perin (Juventus), Lennart Czyborra (Atalanta), Miha Zajc (Fenerbahce), Joel Asoro (Swansea City), Filippo Melegoni (Atalanta), Luca Pellegrini (Juventus), Darian Males (Inter), Marko Pjaca (Juventus), Davide Zappacosta (Chelsea)
Kölcsönből vissza: Oscar Hiljemark (Dinamo Moszkva), Koray Günter (Hellas Verona), Sinan Gümüs (Antalyaspor), Petar Brlek (Ascoli), Romulo (Brescia), Gianluca Lapadula (Lecce), Stephane Omeonga (Hibernian), Dzsavad el-Jamik (Zaragoza), Vittorio Parigini (Cremonese), Eddie Salcedo (Hellas Verona), Nicola Dalmonte (Trapani), Claudio Spinelli (Gimnasia La Plata), Raúl Asencio (Cosenza), Riccardo Saponara (Lecce),Giacomo Calo (Juve Stabia), Kevin Agudelo (Fiorentina)
TÁVOZOTT: Romulo (szl.), Oscar Hiljemark (szl.), Salvador Ichazo (Danubio, i.), Sinan Gümüs (Fenerbahce, i.), Sebastian Eriksson (IFK Göteborg, i.),Christian Kouamé (Fiorentina, kv., 11 000 000), Gianluca Lapadula (Benevento, 4 000 000), Koray Günter (Hellas Verona, 2 000 000), Schäfer András (DAC, kv.), Andrea Pinamonti (Inter, 8 000 000), Peter Ankersen (Köbenhavn), Dzsavad el-Jamik (Valladolid, 1 250 000)
Kölcsönbe: Stephane Omeonga (Pescara), Nicola Dalmonte (Vicenza), Andrea Favilli (Hellas Verona), Kevin Agudelo (Spezia), Giacomo Calo (Pordenone), Raúl Asencio (Pescara)
Kölcsönből vissza: Iago Falque (Torino), Antonio Sanabria (Betis), Cristian Romero (Juventus), Marko Pajac (Cagliari), Mattia Destro (Bologna), Antonio Barreca (Monaco), Riccardo Saponara (Fiorentina), Mattia Perin (Juventus), Adama Soumaoro (Lille),Eddie Salcedo (Inter)

HELLAS VERONA
ÉRKEZETT:Kevin Rüegg (Zürich, 2 000 000), Ivor Pandur (HNK Rijeka, 900 000), Emmanuel Badu (Udinese, 800 000), Adrien Tameze (Nice, 3 500 000), Koray Günter (Genoa, 2 000 000)
Kölcsönbe:
Mert Cetin (Roma), Giangiacomo Magnani (Sassuolo), Ivan Ilic (Manchester City U23), Marco Benassi (Fiorentina), Andrea Favilli (Genoa), Antonin Barak (Udinese), Eddie Salcedo (Inter), Ebrima Colley (Atalanta, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Liam Henderson (Empoli), Jure Balkovec (Empoli), Antonino Ragusa (Spezia), Karim Laribi (Bari), Antonio Di Gaudio (Spezia), Jure Balkovec (Karagümrük, i.)
TÁVOZOTT: Luca Marrone (Crotone, kv., 1 000 000), Fabio Borini (szl.),Giampaolo Pazzini (szl.), Liam Henderson (Lecce)
Kölcsönbe: Marash Kumbulla (Roma, 3 000 000), Salvatore Bocchetti (Pescara), Antonino Ragusa (Brescia)
Kölcsönből vissza: Valerio Verre (Sampdoria), Valentin Eysseric (Fiorentina), Emmanuel Badu (Udinese), Eddie Salcedo (Genoa), Szofjan Amrabat (Fiorentina), Koray Günter (Genoa), Matteo Pessina (Atalanta), Federico Dimarco (Inter), Borisz Radunovics (Atalanta), Claud Adjapong (Sassuolo), Amir Rrahmani (Napoli)

INTERNAZIONALE
ÉRKEZETT:
Asraf Hakimi (Real Madrid, 40 000 000), Nicolo Barella (Cagliari, kv., 25 000 000), Alexis Sánchez (Manchester United, kölcsön után végleg, i.), Stefano Sensi (Sassuolo, kv., 20 000 000), Alekszandar Kolarov (Roma, 1 500 000), Andrea Pinamonti (Genoa, 8 000 000), Darian Males (Luzern, 2 500 000), Arturo Vidal (Barcelona, i.)
Kölcsönből vissza: Gabriel Brazao (Albacete), Axel Bakayoko (St. Gallen), Mauro Icardi (PSG), Ionut Radu (Parma), Radja Nainggolan (Cagliari), Dalbert (Fiorentina), Valentino Lazaro (Newcastle United), Joao Mário (Lokomotiv Moszkva), Michele Di Gregorio (Pordenone), Federico Dimarco (Hellas Verona), Andreaw Gravillon (Sassuolo), Ivan Perisic (Bayern München),Eddie Salcedo (Genoa), Samuele Longo (Venezia)
TÁVOZOTT: Mauro Icardi (PSG, kv., 50 000 000), Andrea Pinamonti (Genoa, kv., 19 500 000), Yann Karamoh (Parma, kv., 8 000 000), Andrea Palazzi (Monza, 2 000 000), Felice D'Amico (Sampdoria, 400 000), Borja Valero (Fiorentina, i.), Tommaso Berni (szl.), Diego Godín (Cagliari, i.)
Kölcsönbe: Valentino Lazaro (Mönchengladbach, 1 200 000), Gabriel Brazao (Oviedo), Michele Di Gregorio (Monza), Andreaw Gravillon (Lorient), Eddie Salcedo (Hellas Verona), Antonio Candreva (Sampdoria), Sebastiano Esposito (SPAL), Darian Males (Genoa), Lucien Agoume (Spezia)
Kölcsönből vissza: Cristiano Biraghi (Fiorentina), Victor Moses (Chelsea)

JUVENTUS
ÉRKEZETT:
Arthur (Barcelona, 72 000 000), Félix Correia (Manchester City U23, 10 500 000)
Kölcsönbe: Weston McKennie (Schalke, 4 500 000), Álvaro Morata (Atlético Madrid, 10 000 000)
Kölcsönből vissza: Luca Pellegrini (Cagliari), Marko Pjaca (Anderlecht), Mattia Perin (Genoa), Cristian Romero (Genoa), Dejan Kulusevski (Parma)
TÁVOZOTT: Miralem Pjanic (Barcelona, 60 000 000), Emre Can (Dortmund, kv., 25 000 000), Erik Gerbi (Sampdoria, 1 300 000), Matteo Stoppa (Sampdoria, 1 000 000), Blaise Matuidi (Inter Miami, i.), Gonzalo Higuaín (Inter Miami, i.)
Kölcsönbe: Mattia Perin (Genoa), Cristian Romero (Atalanta, 2 000 000), Luca Pellegrini (Genoa), Marko Pjaca (Genoa)

LAZIO
ÉRKEZETT:
Pepe Reina (Milan, i.), Gonzalo Escalante (Eibar, i.), Jean-Daniel Akpa Akpro (Salernitana), Vedat Muriqi (Fenerbahce, 17 500 000), Mohamed Faresz (SPAL, 8 000 000)
Kölcsönből vissza: Simone Palombi (Cremonese), Emanuele Cicerelli (Salernitana), Szofian Kijin (Salernitana), Patryk Dziczek (Salernitana), Riza Durmisi (Nice), Fabio Maistro (Salernitana), Wallace (Braga), Valon Berisha (Fortuna Düsseldorf), Milan Badelj (Fiorentina), Cristiano Lombardi (Salernitana), Tiago Casasola (Cosenza), Fabio Maistro (Salernitana)
TÁVOZOTT: Valon Berisha (Reims, 4 300 000), Milan Badelj (Genoa, i.), Wallace (Malatyaspor)
Kölcsönbe: Fabio Maistro (Pescara), Simone Palombi (Pisa), Jony (Osasuna)

MILAN
ÉRKEZETT:
Alexis Saelemaekers (Anderlecht, kv., 3 500 000), Simon Kjaer (Sevilla, kv., 3 500 000), Pierre Kalulu (Lyon B, 480 000), Ciprian Tatarusanu (Lyon, 500 000), Ante Rebic (Eintracht Frankfurt), Jens Petter Hauge (Bodö/Glimt, 400 000)
Kölcsönbe:
Brahim Díaz (Real Madrid), Sandro Tonali (Brescia, 10 000 000)
Kölcsönből vissza: Alessandro Plizzari (Livorno), Pepe Reina (Aston Villa), Ricardo Rodríguez (PSV), Tommaso Pobega (Pordenone), Alen Halilovic (Heerenveen)
TÁVOZOTT: Suso (Sevilla, kv., 24 000 000), Gustavo Gómez (Palmeiras, kv., 2 000 000), Ricardo Rodríguez (Torino, 3 000 000), Pepe Reina (Lazio, i.), Giacomo Bonaventura (Fiorentina, i.), Lucas Biglia (Karagümrük, i.), André Silva (Eintracht Frankfurt, kv., 9 000 000), Lucas Paquetá (Lyon, 20 000 000)
Kölcsönbe:
Alessandro Plizzari (Reggina), Tommaso Pobega (Spezia)
Kölcsönből vissza: Asmir Begovic (Bournemouth)

NAPOLI
ÉRKEZETT:
Victor Osimhen (Lille, 70 000 000), Leonardo Candellone (Torino, 1 500 000)
Kölcsönből vissza: Gennaro Tutino (Empoli), Luca Palmiero (Pescara), Andrea Petagna (SPAL), Adam Unasz (Nice), Zinédine Machach (Cosenza), Amato Ciciretti (Empoli), Amir Rrahmani (Hellas Verona), Gianluca Gaetano (Cremonese)
TÁVOZOTT: Simone Verdi (Torino, kv., 20 000 000), Roberto Inglese (Parma, kv., 18 000 000), Marko Rog (Cagliari, kv., 13 000 000), Leandrinho (RB Bragantino, kv.), Vlad Chiriches (Sassuolo, kv., 9 000 000), Alberto Grassi (Parma, kv., 6 900 000), Luigi Sepe (Parma, kv., 4 580 000), Lorenzo Tonelli (Sampdoria, kv., 2 500 000), José Callejón (szl.), Oresztisz Karnezisz (Lille, 5 000 000), Luigi Liguori (Lille, 5 000 000), Ciro Palmieri (Lille, 5 000 000), Claudio Manzi (Lille, 5 000 000), Allan (Everton, 25 000 000)
Kölcsönbe: Luca Palmiero (Chievo Verona), Gennaro Tutino (Salernitana), Leonardo Candellone (Bari)

PARMA
ÉRKEZETT:
Roberto Inglese (Napoli, kv., 18 000 000), Yann Karamoh (Inter, kv., 8 000 000), Alberto Grassi (Napoli, 6 900 000), Giuseppe Pezzella (Udinese, 6 450 000), Luigi Sepe (Napoli, 4 580 000), Hernani (Zenit, 4 480 000), Jasmin Kurtic (SPAL, 3 500 000)
Kölcsönbe: Lautaro Valenti (Lanús)
Kölcsönből vissza: Alessio (Sheffield Wednesday), Jacopo Dezi (Virtus Entella), Eric Lanini (Como)
TÁVOZOTT: José Machín (Monza, kv., 4 000 000), Luca Zamparo (Reggio Audace, 300 000), Antonino Barilla (Monza)
Kölcsönből vissza: Dejan Kulusevski (Juventus), Gianluca Caprari (Sampdoria), Ionut Radu (Inter), Vasco Regini (Sampdoria)

ROMA
ÉRKEZETT:
Jordan Veretout (Fiorentina, kv., 16 000 000), Gianluca Mancini (Atalanta, kv., 13 000 000), Carles Pérez (Barcelona, kv., 11 000 000), Henrih Mhitarjan (Arsenal, i.), Pedro (Chelsea, i.), Alessio Riccardi (Roma U19)
Kölcsönbe: Marash Kumbulla (Hellas Verona, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Matias Nani (Central Córdoba), Ante Coric (Almería), Alessandro Florenzi (Valencia), Rick Karsdorp (Feyenoord), Robin Olsen (Cagliari), Mirko Antonucci (Setúbal), Patrik Schick (RB Leipzig)
TÁVOZOTT: Grégoire Defrel (Sassuolo, kv., 9 000 000), Maxime Gonalons (Granada, kv., 4 000 000), Patrik Schick (Leverkusen, 26 500 000), Alekszandar Kolarov (Inter, 1 500 000)
Kölcsönbe:
Mert Cetin (Hellas Verona), Alessandro Florenzi (PSG, 1 000 000), Alessio Riccardi (Pescara), Cengiz Ünder (Leicester City, 3 000 000)
Kölcsönből vissza: Chris Smalling (Manchester United), Davide Zappacosta (Chelsea), Nikola Kalinic (Atlético Madrid)

SAMPDORIA
ÉRKEZETT:
Mikkel Damsgaard (Nordsjaelland, 6 500 000), Kristoffer Askildsen (Stabaek, kv., 2 500 000), Tommaso Augello (Spezia, kv., 1 500 000), Erik Gerbi (Juventus U23, 1 300 000), Matteo Stoppa (Juventus, 1 000 000), Felice D'Amico (Inter, 400 000), Lorenzo Tonelli (Napoli, 2 500 000), Nicolo Francofonte (Juventus U19, 1 700 000), Josida Maja (Southampton, kv., i.), Kaique Rocha (Sampdoria U19)
Kölcsönbe: Keita Baldé (Monaco), Antonio Candreva (Inter)
Kölcsönből vissza: Valerio Verre (Hellas Verona), Lorenco Simic (DAC), Jeison Murillo (Celta Vigo), Gianluca Caprari (Parma), Vasco Regini (Parma), Vid Belec (APOEL Nicosia), Antonio Palumbo (Ternana)
TÁVOZOTT: Lorenco Simic (Zaglebie Lubin), Karol Linetty (Torino, 7 500 000), Andrea Bertolacci (szl.), Vid Belec (Salernitana)
Kölcsönbe:
Gianluca Caprari (Benevento, 1 300 000), Nicola Murru (Torino), Julian Chabot (Spezia)
Kölcsönből vissza: Gonzalo Maroni (Boca Juniors)

SASSUOLO
ÉRKEZETT:
Grégoire Defrel (Roma, kv., 9 000 000), Lukas Haraslin (Lechia Gdansk, kv., 1 500 000), Georgiosz Kirjakopulosz (Aszteras Tripoli, kv., 1 200 000), Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf, 2 500 000), Vlad Chiriches (Napoli, kv., 9 000 000), Filippo Romagna (Cagliari, 4 000 000)
Kölcsönből vissza: Jens Odgaard (Heerenveen), Gianluca Scamacca (Ascoli), Claud Adjapong (Hellas Verona), Davide Frattesi (Empoli), Khouma Babacar (Lecce), Federico Ricci (Spezia), Andreaw Gravillon (Ascoli), Federico Di Francesco (SPAL), Enrico Brignola (Livorno), Marco Sala (Virtus Entella), Cristian Dell'Orco (Lecce), Riccardo Marchizza (Spezia), Jérémie Broh (Cosenza), Nicholas Pierini (Cosenza)
TÁVOZOTT: Alfred Duncan (Fiorentina, kv., 15 000 000), Pol Lirola (Fiorentina, kv., 11 000 000), Francesco Cassata (Genoa, kv., 7 000 000), Luca Mazzitelli (Virtus Entella, kv.), Stefano Sensi (Inter, kv., 20 000 000), Edoardo Goldaniga (Genoa, kv.), Alessandro Tripaldelli (Cagliari, 3 000 000), Jérémie Broh (Palermo)
Kölcsönbe:
Giangiacomo Magnani (Hellas Verona), Marco Pinato (Cremonese), Khouma Babacar (Alanyaspor), Cristian Dell'Orco (Spezia), Davide Frattesi (Monza), Marco Sala (SPAL), Luca Mazzitelli (Pisa), Enrico Brignola (SPAL), Claud Adjapong (Lecce)
Kölcsönből vissza: Filippo Romagna (Cagliari), Andreaw Gravillon (Inter)

SPEZIA
ÉRKEZETT:
Lorenzo Colombini (Inter U19, i.), Jacopo Sala (SPAL, i.), Jeroen Zoet (PSV, 1 500 000), Ardian Ismajli (Hajduk Split, 2 500 000), Rafael Bittencourt (Cagliari, i.)
Kölcsönbe:
Cristian Dell'Orco (Sassuolo), Federico Mattiello (Atalanta), Roberto Piccoli (Atalanta),
Kevin Agudelo (Genoa), Daniele Verde (AEK Athén, 500 000), Lucien Agoume (Inter), Alessandro Deiola (Cagliari), Diego Farias (Cagliari), Léo Sena (Atlético Mineiro)
Kölcsönből vissza:
Theophilus Awua (Livorno), Pietro Ceccaroni (Venezia)
TÁVOZOTT: Tommaso Augello (Sampdoria, kölcsön után végleg, 1 500 000), Delano Burgzorg (Heracles Almelo, 290 000), Pietro Ceccaroni (Venezia)
Kölcsönből vissza: Riccardo Marchizza (Sassuolo), Federico Ricci (Sassuolo), Simone Scuffet (Udinese), Antonino Ragusa (Hellas Verona), M'Bala Nzola (Trapani), Antonio Di Gaudio (Hellas Verona), Luigi Vitale (Hellas Verona)
Kölcsönbe: Theophilus Awua (Cittadella)

TORINO
ÉRKEZETT:
Simone Verdi (Napoli, kv., 20 000 000), Karol Linetty (Sampdoria, 7 500 000), Mërgim Vojvoda (Standard Liege, 5 500 000), Ricardo Rodríguez (Milan, 3 000 000)
Kölcsönbe: Nicola Murru (Sampdoria)
Kölcsönből vissza: Iago Falque (Genoa), Vanja Milinkovics-Szavics (Standard Liege), Lucas Boyé (Reading), Jacopo Segre (Chievo), Vitalie Damascan (Fortuna Sittard), Alessandro Buongiorno (Trapani)
TÁVOZOTT: Lorenzo De Silvestri (Bolona, i.), Leonardo Candellone (Napoli, 1 500 000)
Kölcsönbe: Ola Aina (Fulham, 2 500 000), Vitalie Damascan (Waalwijk), Iago Falque (Benevento), Lucas Boyé (Elche)
Kölcsönből vissza: Kevin Bonifazi (SPAL, kv., 11 000 000)

UDINESE
ÉRKEZETT:
Nahuel Molina (Boca Juniors II, i.), Fernando Forestieri (Sheffield Wednesday, i.), Roberto Pereyra (Watford), Tolgay Arslan (Fenerbahce, i.)
Kölcsönbe:
Thomas Ouwejan (AZ), Kevin Bonifazi (SPAL, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Antonín Barák (Lecce), Riad Bajic (Konyaspor), Cristo (Huesca), Nicholas Opoku (Amiens), Stipe Perica (Mouscron), Mamadou Coulibaly (Trapani), Simone Scuffet (Spezia), Ryder Matos (Luzern), Svante Ingelsson (Kalmar FF), Petar Micin (Csukaricski)
TÁVOZOTT: Andrija Balic (DAC, kv.), Seko Fofana (Lens, 10 000 000), Giuseppe Pezzella (Parma, kv., 6 450 000), Emmanuel Badu (Hellas Verona, kv., 800 000), Stipe Perica (Watford), William Troost-Ekong (Watford)
Kölcsönbe:
Antonin Barak (Hellas Verona), Riad Bajic (Ascoli), Svante Ingelsson (Paderborn)
Kölcsönből vissza: Ken Sema (Watford)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

BRESCIA
ÉRKEZETT:
Jakub Labojko (Slask Wroclaw, 600 000)
Kölcsönbe: Antonino Ragusa (Hellas Verona)
Kölcsönből vissza: Leonardo Morosini (Ascoli)
TÁVOZOTT:
Daniele Gastaldello (visszavonult), Leonardo Morosini (Virtus Entella)
Kölcsönbe:
Sandro Tonali (Milan, 10 000 000)
Kölcsönből vissza: Romulo (Genoa)

SPAL
ÉRKEZETT:
Kevin Bonifazi (Torino, kv., 11 000 000), Lucas Castro (Cagliari, kv., 3 000 000), Etrit Berisha (Atalanta, kölcsön után végleg, 3 500 000), Marco D'Alessandro (Atalanta, kv. 3 000 000), Nenad Tomovics (Chievo, kv.), Horváth Krisztofer (SPAL U19)
Kölcsönbe: Marco Sala (Sassuolo), Sebastiano Esposito (Inter), Caleb Okoli (Atalanta U19), Luca Ranieri (Fiorentina), Enrico Brignola (Sassuolo)
Kölcsönből vissza: Federico Viviani (Livorno), Marko Jankovics (Crotone), Salvatore Esposito (Chievo), Lorenzo Dickmann (Chievo), Alberto Paloschi (Cagliari)
TÁVOZOTT: Ervin Zukanovic (Karagümrük, i.), Jasmin Kurtic (Parma, 3 500 000), Thiago Cionek (Reggina, i.), Felipe dal Belo (szl.), Jacopo Sala (Spezia, i.), Mirko Valdifiori (Pescara, i.), Mohamed Faresz (Lazio, 8 000 000)
Kölcsönbe: Kevin Bonifazi (Udinese, 1 000 000)

Kölcsönből vissza: Karlo Letica (FC Bruges), Bryan Dabo (Fiorentina), Federico Di Francesco (Sassuolo), Arkadiusz Reca (Atalanta), Andrea Petagna (Napoli), Alberto Cerri (Cagliari)

LECCE
ÉRKEZETT:
Marcin Listkowski (Pogon Szczecin, 300 000), Massimo Coda (Benevento, i.), Liam Henderson (Hellas Verona), Leonard Zuta (Häcken, 720 000)
Kölcsönbe: Claud Adjapong (Sassuolo)
Kölcsönből vissza: Romario Benzar (Perugia)
TÁVOZOTT: Andrea La Mantia (Empoli, kv., 3 500 000), Stefano Pettinari (Trapani, 200 000), Giulio Donati (Monza, i.), Andrea Rispoli (Crotone), Jacopo Petriccione (Crotone, 1 500 000), Jevgen Sakov (AEK Athén, i.)
Kölcsönbe: Romario Benzar (Viitorul)

Kölcsönből vissza: Gianluca Lapadula (Genoa), Khouma Babacar (Sassuolo), Antonín Barák (Udinese), Diego Farias (Cagliari), Riccardo Saponara (Genoa), Alessandro Deiola (Cagliari), Nehuén Paz (Bologna), Cristian Dell'Orco (Sassuolo)

Vastaggal az elmúlt egy hét átigazolásai, lezárva szombaton reggel. Kv: kölcsön után végleg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik