Roberto Mancininek nem sok izgulnivalója akadt az elődöntő visszavágóján
Roberto Mancininek nem sok izgulnivalója akadt az elődöntő visszavágóján

Olasz Kupa:

Elődöntő, visszavágó:
Internazionale-Sampdoria 0-0
Tj. az Internazionale, 3-0-lal

Hazai pályán szenvedett háromgólos vereséget egy héttel ezelőtt a Sampdoria az Intertől a kupa elődöntőjének első felvonásán, majd a hétvégén, de már a bajnokságban, ugyanebben a leosztásban a milánóiak 2-0-ra győztek. (Utóbbi találkozón már a hatodik percben emberhátrányba kerültek.)

A milánói kupavisszavágót tulajdonképpen csak annak kötelezettsége miatt tudták le, hiszen a vendégek eleve olyan összeállításban futottak ki kezdésre, amely egyben magában hordozta, hogy feladták a továbbjutási tervüket.

Persze, a listavezető, a bajnokságban veretlen Inter ellen botorság lett volna hinni a csodában, mert minimum arra lett volna szükség, hogy háromgólos hátrányból indulva idegenben harcolják ki a továbbjutást a genovaiak. Szépen búcsúzni lehetett volna egy meglepetés-eredménnyel, de a csütörtök esti Sampban néhány formás kontratámadáson és a mezőnyfölényen kívül nem sok volt. Gólveszély aztán végképp.

Pedig a hazaiak is a kedvükben jártak, hiszen a Figóval megerősített második vonal szerepelt a mérkőzésen, a sztenderd kezdők közül többen – Vieira, Ibrahimovics, Adriano, Sztankovics, Cordóba, Javier Zanetti – részleges pihenőt kaptak.

A kilencven perc során a milánóiak még annyit sem tettek a győzelmért, mint a vendégek, más kérdés, a bajnoki menetelésnek köszönhetően az Inter második vonala is olyan önbizalommal futballozik, hogy egy ilyen motiválatlan mérkőzésből is kihoznak minimum egy gólnélküli döntetlent.
A Samp egy héten belül három mérkőzést játszhatott az Interrel, még gólt sem tudtak lőni a genovaiak a milánóiaknak.

A döntő első mérkőzését április 18-án Rómában, a visszavágót május 9-én rendezik Milánóban.

Az Interhez kapcsolódó mai hír, hogy bár lejárt az átigazolási határidő, nem mondtak le végleg Antonio Cassano megszerzéséről. A Real Madridban fölöslegessé vált, öntörvényű játékosra Roberto Mancini igényt tartana. Igaz a látottak nem igen támasztják alá, hogy szakmailag miért is ragaszkodnak az utóbbi egy évben inkább a kispadot koptató játékoshoz, aki kevés lehetőséget kapott a bizonyításra Madridban és akkor sem tudott élni vele. Leginkább ügyeivel adott témát az öltözőben és a sajtónak, mint sem játékával.

A kupa(közel)múltra visszatekintve láthatjuk, hogy egy évvel ezelőtt Rómában 1-1 lett az első mérkőzés, a visszavágót 3-1-re nyerte az Inter. Két évvel ezelőtt a milánóiak 2-0-lal kezdtek a fővárosban, majd a hazai második mérkőzés is az övék lett, 1-0-ra győzött a Mancini csapat.

Az Inter ötszörös Olasz Kupa-győztes, a Roma hétszer diadalmaskodott a honi kupasorozatban.

A hétvégén, a bajnokság 22. fordulójában a Roma pont az Inter vendégeként lép pályára. Ősszel az olasz fővárosban Crespo 44. percben szerzett találatával győztek a kék-feketék.

A bajnokságban az éllovas Inter előnye a második helyen álló Roma előtt 11 pont.