Ökölvívás: Uszik még Furyval és Saúl Álvarezzel is bokszolni akar

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2022.09.23. 11:42
null
Uszik a kijevi Olimpiai Stadionban akar elbúcsúzni (Fotó: AFP)
Maximum három mérkőzést érez még magában Olekszandr Uszik nehézsúlyú profi világbajnok ukrán ökölvívó, aki visszavonulása előtt mindenképpen szeretne egy címegyesítő mérkőzést vívni Tyson Furyval – írta az MTI..

A 35 éves bokszoló augusztusban Anthony Joshua legyőzésével védte meg a Bokszvilágszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) és a Bokszvilágszervezet (WBA) vb-övét. Most a YouTube csatornájára feltöltött interjúban beszélt terveiről, melyek között szerepel egy mérkőzés Furyval, a Bokszvilágtanács (WBC) bajnokával, illetve egy Uszik által „őrült meccsnek” titulált összecsapás Saúl Álvarezzel.

Utóbbi szombaton Las Vegasban egyhangú győzelmet aratott Gennagyij Golovkin elleni harmadik találkozóján, ezzel megőrizte vitathatatlan nagyközépsúlyú világbajnoki címét (mind a négy nagy szervezet bajnoka).

„Legfeljebb három mérkőzésem lehet még. Reálisan nézve ennyi meccsen leszek képes csúcsformában bokszolni – nyilatkozta a londoni olimpia nehézsúlyú aranyérmese, majd azt is elárulta, hol szeretne elköszönni a profi ökölvívástól. – Egyet Furyval, egyet Saúllal és egy búcsúmeccset a kijevi Olimpiai Stadionban.”

Az ukrán klasszis azt is elmondta, hogy már nem akar sima címvédőmérkőzést, az egyedüli cél a címegyesítés maradt a számára. Saúl Álvarez ellen pedig egyértelműen a várhatóan mesés bevétel jelenti neki – és Álvareznek is – a motivációt.

Az Anthony Joshua elleni sikerét követő hetekben a bokszvilágban az első számú beszédtémát a Fury-Uszik meccs jelentette, ám végül a tavasszal visszavonult Fury úgy döntött, hogy honfitársa, a szintén brit Joshua ellen tér vissza decemberben a Britannia csatája fantázianevet kapott mérkőzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik