Bár az olimpiai programot már „kőbe vésték”, a NOB jelezte, hogy vizsgálatot indít a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség (AIBA) ellen, s addig is befagyasztja kapcsolatát a szervezettel, amelynek így a tokiói olimpia versenyeinek előkészítését is fel kell függesztenie.

Az AP hírügynökség arról kérdezte a NOB első emberét, ez jelentheti-e azt, hogy az ökölvívás mégis lekerül a 2020-as tokiói olimpia műsoráról.

„Szeretnénk, ha lenne ökölvívótorna a tokiói olimpián, és mindent meg is teszünk annak érdekében, hogy legyen – mondta a német sportvezető. – A Japán Ökölvívó-szövetség jelezte, szeretné, ha megrendeznénk a tornát, és őket is megnyugtattam arról, hogy erre törekszünk.”

Bach elmondta, a bokszversenyt a NOB is megszervezheti az AIBA pontozóival és mérkőzésvezetőivel, mert az olimpiáig aligha jön létre új világméretű amatőr bokszszervezet.

A korrupciós ügyekbe keveredett AIBA elleni vizsgálatot Nenad Lalovics, a Nemzetközi Birkózószövetség szerb elnöke, Bach közeli barátja vezeti – októberben együtt itt voltak Budapesten a birkózó-világbajnokságon.